XGN Doe Mee: Wat zou jij met Oculus Rift willen doen?

Article
zondag, 03 augustus 2014 om 21:34
xgn google image
De zon is weg, Nederland begint een wat meer Nederlands klimaat te vertonen. Kortom, het ideale weer om achter je computer te kruipen en mee te doen met XGN Doe Mee.
De magnificent Rick vroeg je vorige week wat jouw favoriete filmgame is. Een vraag die je dwingt te bedenken van welke films überhaupt games zijn gemaakt. GrijzeVos kwam heel terecht met een Turtles-game, uiteraard iets waar diverse generaties veel fijne herinneringen aan hebben. Een spot-on antwoord als je het ons vraagt, maar mooiste antwoord kwam deze week verrassend genoeg van onze eigen Ralph:
Ik heb net alles van Orange is the New Black gezien en ik kan niet genoeg krijgen van dat gevangenissfeertje. Misschien moet ik die game toch maar eens gaan spelen dan. Mijn favoriete filmgame zijn er overigens twee: beide LEGO Harry Potter-spellen. Die muziek, dat sfeertje, die humor; misschien wel de beste game om te co-oppen.

Nieuwe stelling: Oculus Rift

Deze week gaan we het over iets heel anders hebben, namelijk de Oculus Rift. Eigenlijk om een heel egoïstische reden, want ik heb hem een week geleden zelf mogen uitproberen en ik ben er nog steeds van onder in de indruk. Niet eens zozeer vanwege de vliegsimulatiegame die ik erop speelde, maar de mogelijkheden die ik er verder mee kon bedenken.
Denk bijvoorbeeld eens aan Disney: stel je voor dat je Disneyland Tokio kunt bezoeken door gewoon die bril op te zetten? Of je zet die gekke elektronische skibril op je gezicht om in Afrika op safari te gaan. Moet je nagaan wat er allemaal met games kan gebeuren op dat ding. Vandaar de vraag:
Wat zou jij met Oculus Rift willen doen?
Wil je er heel realistisch op gamen, wil je ermee op vakantie, welke games zou je erop willen spelen? Een horrorgame wordt waarschijnlijk ondraaglijk als je er zo middenin zit met de virtual realitybril. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden, en natuurlijk naar wiens reactie er volgende week door Rick wordt uitgekozen. Laat hem hieronder achter en tot volgende week!