XGN Biografie: Airtight Games

Article
door Limpie
maandag, 25 januari 2010 om 22:20
xgn google image
Capcom's nieuwe game Dark Void is vanaf afgelopen vrijdag in de winkels te vinden, maar Capcom heeft de game niet zelf ontwikkeld. De nieuwe ontwikkelaar Airtight Games is de maker van deze game. Maar wie is deze studio eigenlijk?
Een beginner
Net als vorige week hebben we ook deze week met een beginnende ontwikkelaar te maken. Het begin van Airtight Games ligt namelijk in 2004. In dat jaar werd uit het team dat Crimson Skies voor de Xbox had ontwikkeld een nieuwe ontwikkelaar geboren, genaamd Airtight Games. Uiteraard kan er nooit gelijk een game gemaakt worden, want er moeten eerst een hoop zakelijke aspecten geregeld worden.
Uiteraard wilde Airtight Games wel een uitgever aantrekken en om dit te doen besloot de ontwikkelaar om een aantal demo's te maken van de mogelijkheden die Airtight Games in zich had. Zo wisten ze een aantal mooie trailers neer te zetten die ook Capcom zag.
De eerste game
Het eerste en enige spel werd aangekondigd in 2007. In dat jaar besloten Capcom en Airtight Games samen te werken aan Dark Void, een spel dat dus net is verschenen. De samenwerking bleek al snel goed te bevallen want tijdens de ontwikkeling hebben beide een hoop samen gedaan.
Het succes van de nog jonge ontwikkelaar ligt volgens Airtight Games zelf bij de grote achtergrond kennis die het personeel heeft. Uit alle hoeken van de entertainment industrie komen namelijk medewerkers van Airtight Games. Echter werd Dark Void, ondanks dat het van ons een ruime voldoende kreeg, niet door iedereen goed ontvangen. Van een heel goede start kunnen we dus niet spreken.
Dark Void
Een redelijk begin
Ondanks dat Dark Void geen hele hoge cijfers scoorde, wist de game toch enkele interessante gameplay elementen te combineren. Met een mogelijk vervolg hopen we dat Airtight Games dit wat beter kan uitwerken, waardoor we alsnog een topgame vanuit deze hoek kunnen verwachten.

Populair Nieuws