XGN Karakters: Prince of Persia

Article
woensdag, 27 januari 2010 om 21:00
xgn google image
Wederom presenteren we hier op XGN een bekend game-icoon. Dit keer nemen we de enige echte prins van Ubisoft onder de loep. En dat is natuurlijk niemand minder dan the Prince of Persia.
Vroeger, toen polygonen nog pixels waren, verscheen de game Prince of Persia voor verschillende platformen. De game tilde het hele game gebeuren naar een nieuw level. Dankzij de, toen, levensechte animaties werd de game goed verkocht. De prins is nog steeds onder ons, en wij hebben alle prinsen die verschenen zijn eens even goed onder de loep.
Het leven van een zwerver
Als klein kind heeft de prins eigenlijk geen goed leven gehad. Zijn ouders hebben hem, nadat het land waarin zij toen verbleven aangevallen werd, naar Perzië gestuurd voor zijn eigen veiligheid. Tijdens zijn jeugd had de prins dan ook geen enkele steun en toeverlaat en wist na wat te bedelen met een boot in Perzië te komen.
Prince of Persia: The Sands of Time
Maar ook daar is het geen pretje
De koning van Perzië is echter op oorlogspad gegaan en heeft zijn raadsman Jaffar als tijdelijke koning aangewezen. Jaffar besluit om de prins op te sluiten, omdat de prinses een oogje op hem heeft. Jaffar wil namelijk de prinses voor zichzelf hebben en stelt haar voor de keuze: of met hem trouwen of binnen een uur doodgaan.
Uiteraard laat de prins het daar niet bij zitten en ontsnapt uit de gevangenis en gaat heel het kasteel door om de prinses te redden. Voor haar kamer heeft Jaffar zich gevestigd en de prins zal hoe dan ook eerst hem moeten verslaan, alvorens hij de prinses kan redden.
De prins in de eerste drie delen
In het tweede deel wordt duidelijk dat de prins gehuldigd is als echte held en dat hij alles kan krijgen wat hij wil. De prins heeft echter geen oren hiernaar en wil alleen maar met de prinses trouwen. De koning aarzelt geen moment en laat zijn dochter met hem trouwen. Na de trouwerij wordt hij de prins van Perzië en daar hebben we dus de naam van de games.
Ook is hij een echte gentleman als het gaat om zijn familie. Zo zal hij zichzelf nooit laten verleiden door een andere vrouw en is hij bereid om zijn eigen leven op het spel te zetten om zijn geliefde te redden. Echter zal hij dan ook alles doen voor zijn familie, zelfs mensen vermoorden als ze hem in de weg staan, ook al vind hij dat niet leuk om te doen.
De prins uit The Sands of Times serie
Na Prince of Persia 3D, het laatste deel uit de eerste serie, is het lange tijd stil geweest rondom de prins. Maar in 2003 verscheen de prins dan eindelijk weer. Ditmaal was hij compleet anders dan in alle drie de vorige delen. Zo heeft hij geen hemd of shirt aan en heeft hij geen tulband meer om, maar laat zijn haar los hangen.
The Dark Prince
Maar het kan nog ruiger
De avonturen hebben in de jaren ook effect op de prins, want in de games Warrior Within, Two Thrones en de aankomende titel The Forgotten Sands, ziet de prins er een stuk ruiger uit. Zo heeft hij zijn baard laten staan en zijn zijn ogen wat donkerder. Ook laat hij zo af en toe een scheldwoord vallen in de twee vorige games, en waarschijnlijk ook het komende deel.
In de game Two Thrones verandert de prins soms ook van gedaante. Maar dit doet hij niet expres. Tijdens één van zijn avonturen is de prins namelijk besmet geraakt door het zand van de tijd. Echter weet hij op tijd het mes van de tijd te bemachtigen die het proces tijdelijk kan tegenhouden, maar zo af en toe veranderd de prins in de Dark Prince, die probeert zijn lichaam over te nemen. Na dat je Vizier, de boosdoener in The Sands of Time, verslaat, verschijnt de Dark Prince nog eenmaal om jou uit te lokken. De prins gaat hem achterna in een droomachtige wereld maar de stem van de prinses, Farah, haalt hem uit zijn dromen.
Nog twee broers?
In het verhaal vooraf aan de games komt naar voren dat de prins de enige bekende zoon is van koning Sharaman. De prins zou namelijk nog twee oudere broers moeten hebben. Deze mannen zijn echter nog niet naar voren gekomen in de games.
Wel verscheen in de game Prince of Persia uit 2008 een totale andere prins, die lost stond van die uit de andere delen. De prins zweeft nu een beetje in het midden van de overige twee titels en draagt een hoofddoek en een cape. Ook zijn gedrag is flink veranderd. Zo denkt hij niet aan gisteren of morgen, maar leeft hij in het huidige moment. Hij vindt het ook nutteloos om andere mensen te helpen, dit omdat je dan deel zou nemen in iemand anders zijn strijd.
Prince of Persia 2008
De prins in het kort
We hebben in dit artikel gekeken naar drie totaal verschillende prinsen. De ene prins was een smoorverliefde jongen, de tweede prins een wat ruiger type en de derde zweeft er een beetje tussen. Ubisoft lijkt het meeste gecharmeerd te zijn van de ruige prins, de volgende game in de serie bevat namelijk dit personage. En de games met de ruige prins zijn ook beter ontvangen dan de in 2008 verschenen Prince of Persia. Met hem zullen we dus nog wel vaker op avontuur gaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties