XGN Biografie: 2K Games

Article
door Limpie
maandag, 08 februari 2010 om 19:30
xgn google image
Vanaf morgen kunnen we genieten van het tweede BioShock deel, en we gaan wederom naar de zeebodem. De uitgever van dit spel is 2K Games, maar waar komt deze uitgever eigenlijk vandaan?
Een overgenomen studio
2K Games kent eigenlijk pas een zeer kort leven, wat komt door de nieuwe naam die Visual Concepts in 2005 kreeg van Take-Two Interactive. Dit kwam doordat de uitgever besloot ontwikkelaar Visual Concepts over te nemen, maar de naam niet passend vond. De keuze voor 2K was snel gemaakt omdat Visual Concepts al jaren sportgames uitbracht waarin 2K altijd onderdeel was van de naam.
Vaak ontwikkelen nieuwe studio's niet gelijk vanaf het begin games, maar doordat 2K Games al eerder bestond, maar dan onder een andere naam is dit natuurlijk nu niet van toepassing. Sterker nog, sinds de overname op 25 januari 2005 ontwikkelde 2K Games los van de sportgames, maar liefst 33 games en zijn er nog een aantal in de maak. Een heel hoop dus.
2K Sports
Veel variatie
2K Games staat ook bekend om de grote afwisseling in soorten spellen. Zo hebben we de afgelopen jaren onder andere Borderlands, BioShock en Civilization Revolution mogen ontvangen. Ook in de sport is de variatie groot, want zo brengt 2K Games jaarlijks onder andere basketbal en ijshockey games. Op dat gebied is 2K dan ook de grote concurrent van Electronic Arts, dat ook elk jaar met allerlei sportgames komt.
Ook fungeert 2K regelmatig als uitgever van haar eigen games. Zo kent 2K Games namelijk de subdivisies 2K Marin, 2K Australia en 2K West. Een echt groot bedrijf dus. Uiteraard blijft het geheel wel eigendom van Take-Two Interactive. Naast deze verschillende divisies kent 2K ook nog een flink aantal studio's. Dat is ook logisch als je kijkt naar het grote aanbod aan games.
BioShock 2
Een rustig jaar?
Afgelopen jaar kwam 2K Games alleen met Borderlands, maar dit jaar zijn er sowieso drie games die van de uitgever/ontwikkelaar verschijnen. Zo komt ergens in het voorjaar bijvoorbeeld nog Mafia II uit. Hierbij zijn overigens de sportgames niet geteld, aangezien die onder het 2K Sports label de wereld in worden gestuurd.
Wij verwachten echt een aantal prachtgames van 2K Games in de toekomst, waaronder een mogelijk vervolg van Borderlands en het derde deel in de BioShock serie. Dit is dan ook zeker een bedrijf die we in de gaten moeten houden.