Xbox Scarlett details - Alles wat we weten over de volgende Xbox

  We hebben het lang met geruchten moeten doen als het ging om de volgende Xbox. Nu weten we dankzij de Xbox E3 2019 persconferentie een stuk beter hoe de volgende generatie eruit gaat zien. Dit zijn alle Xbox Scarlett details tot nu toe op een rijtje!

  Xbox

  5. Visueel spektakel

  We leven in een wereld waarin 1080p en 60 frames per second min of meer verwacht worden van goede consoles. Een console met een beetje extra kracht kan die resolutie opkrikken naar 4K, maar dat is zo’n beetje de grens van de grafische kwaliteit van games. De Xbox Scarlett details die we weten brengen daar verandering in.

  Scarlett ondersteunt een resolutie van 8K en een framerate van maar liefst 120 fps. Al is het wachten of dit ook tegelijk gaat kunnen. Bovendien is er geavanceerde ray tracing voor realistisch licht. Hoeveel je aan dit visuele bakbeest hebt is nog even afwachten, want 8K tv’s zijn op zijn zachtst gezegd niet goedkoop.

  Wel is het indrukwekkend dat de Xbox Scarlett dergelijke resoluties en frame rates kan produceren. Wie weet wordt een 8K televisie tijdens de levensduur van Scarlett betaalbaar.

  Xbox

  4. Een nieuwe generatie SSD

  Xbox Scarlett is niet alleen visueel ongekend krachtig. Een belangrijk element van de volgende generatie is het verminderen van laadtijden. Eén van de nieuwe Xbox Scarlett details die is onthuld is dan ook het gebruik van een solid-state drive, ofwel SSD. Vergeleken met een hard-disk drive (HDD) is een SSD vele malen sneller in het lezen en schrijven van data.

  Een bestaande SSD had de laadtijden van de console al behoorlijk verbeterd, maar het team achter Scarlett ontwikkelt wat ze zelf een ‘nieuwe generate SSDs’ noemt. Dat betekent dat de drive van Scarlett niet alleen krachtiger is, maar ook speciaal voor de console is ontwikkeld. We mogen daarom een optimale prestatie van deze SSD verwachten welke de laadtijden vrijwel geheel moeten weghalen.

  Xbox

  3. Zeer snelle RAM

  Xbox Scarlett gaat gebruik maken van GDDR6 RAM. Misschien klinkt dat voor jou als een reeks nietszeggende letters. Waar het op neer komt is dat het werkgeheugen van Scarlett werkt met de meest recente commercieel verkrijgbare chips. Je hebt dus niet alleen veel RAM, het is ook nog eens heel snel.

  Alsof dat nog niet genoeg is wordt een deel van SSD ingezet als virtuele RAM. Misschien vraag je je af wat je met deze overvloed aan werkgeheugen moet. In feite betekent dit dat games ongekend veel van je Xbox kunnen vragen zonder dat de prestatie van je Xbox eronder lijdt.

  Dit is wat die hoge resolutie en framerate waar we het eerder in deze lijst met Xbox Scarlett details over hadden mogelijk maakt.

  Xbox

  2. Vier keer krachtiger dan de Xbox One X

  Speciaal voor Xbox Scarlett ontwikkelt Microsoft een op maat gemaakte CPU. Deze is gebaseerd op de architectuur van de Zen 2 van AMD en Radeon RDNA. De Zen 2 is, net als de soort RAM die Scarlett gebruikt, een zeer recente ontwikkeling. Scarlett wordt dus zeker geen console die verouderd is voor hij in de winkels ligt.

  Met deze CPU moet Scarlett zeker vier keer krachtiger zijn dan de Xbox One X, de krachtigste variant van de huidige generatie. Alsof dat nog niet genoeg is weten we ook al dat de GPU van Scarlett een AMD Navi zal zijn.

  Er is dus meer dan genoeg kracht aanwezig voor games die, grafisch of anderszins, zeer intensief zijn.

  Xbox

  1. Betekenen deze Xbox Scarlett details dat ‘Lockhart’ niet bestaat?

  Volgens de geruchten zouden er twee Xbox modellen zijn. ‘Anaconda’, een next-gen console, aan de ene kant en aan de andere kant een ‘Lockhart’ model dat vergelijkbaar zou zijn met de Xbox One X. Volgens de geruchten heetten deze twee samen Scarlett, maar in de Scarlett trailer wordt alleen gesproken over een krachtiger model. De namen Anaconda en Lockhart zijn nergens te bekennen.

  Misschien komt er geen Lockhart. Een andere mogelijkheid is dat Microsoft het nog niet over een minder krachtig systeem wil hebben. In ieder geval komt Project Scarlett zoals we het nu kennen eind 2020 uit.

  Nog even wachten dus, maar zoals het er nu uitziet wordt het dan ook een zeer indrukwekkend stukje hardware.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.