Beste Xbox One exclusives die nog in 2019 zullen uitkomen

  In principe zijn er geen echte Xbox One exclusives in 2019 meer aangezien Microsoft alle (timed) exclusieve games ook uitbrengt voor Windows 10. Toch blijven deze games op de console exclusief voor Xbox One. Van deze games zijn dit degene die allemaal dit jaar nog in de winkels zullen verschijnen.

  Ninja Theory

  4. Bleeding Edge

  We beginnen de lijst met Xbox One exclusives die in 2019 nog gaan uitkomen met de nieuwe game van Ninja Theory. Tijdens de E3 2019 persconferentie van Microsoft werden er een aantal nieuwe games aangekondigd. Een van deze games was Bleeding Edge, de nieuwe game van Ninja Theory. Ninja Theory is bekend van games als Devil May Cry, Hellblade en - iets heel anders - Disney Infinity.

  Bleeding Edge is een over the top actiegame waarin spelers met verschillende unieke personages tegen elkaar kunnen vechten. Deze personages maken gebruik van slagwapens, vuurwapens en speciale krachten.

  Spelers kunnen vanaf 27 juni aan de slag met de alpha van Bleeding Edge. Er is nog geen officiële releasedatum bekend, maar hij is in ieder geval dus dit jaar alvast te spelen.

  Bloober Team

  3. Blair Witch

  Je kent vast nog wel de ‘found-footage’ horror film The Blair Witch Project uit 1999. In deze film zien we hoe drie tieners de bossen in trekken om een documentaire te maken over de mysterieuze Blair Witch. De film zorgde wereldwijd voor veel angst aangezien mensen dachten dat het daadwerkelijk gevonden beelden waren.

  Tijdens E3 2019 is er een Blair Witch game aangekondigd. In deze game betreedt een rechercheur het bos om op zoek te gaan naar een vermiste jongen. Net als in de film raakt hij verdwaalt en krijgt hij te maken met de gruwelijkheden van het bos.

  Blair Witch is een first-person horror game die zich afspeelt in 1996. De game komt uit op 30 augustus en wordt een onderdeel van Xbox Game Pass.

  Microsoft

  2. Battletoads

  Het heeft meer dan 20 jaar geduurd, maar de Battletoads zijn eindelijk terug! Xbox baas Phil Spencer hintte er al jaren naar en de fans konden niet langer meer wachten. De trailer die de game aankondigde tijdens E3 2019 liet vooral veel lekker gekke actie zien.

  In Battletoads moet je als de knokkende padden Zitz, Pimple and Rash de strijd aangaan met allerlei verschillende wezens in een handgetekend 2,5D stijltje. Het is mogelijk om de game in splitscreen met drie mensen te spelen.

  Battletoads komt later dit jaar uit.

  The Coaltition

  1. Gears 5

  Voor Xbox is dit de belangrijkste en grootste release dit jaar. Gears of War 5, nu verkort tot Gears 5, vervolgt het verhaal van Marcus Felix zijn zoon J.D. In dit deel zal vooral Kate centraal staan, de vriendin van J.D en vermoedelijk ook de kleindochter van de Locust koningin.

  Gears of War was ooit een van de belangrijkste redenen om een Xbox in huis te halen. Hopelijk brengt deel vijf deze glorie weer terug en kan Gears zich wederom plaatsen tussen de allergrootste. Het verhaal klinkt in ieder geval al erg interessant en de op E3 2019 getoonde multiplayer mode ‘Escape’ brengt ook wat nieuwe features met zich mee.

  Gears 5 is vanaf 10 september verkrijgbaar voor de Xbox One en PC.

  Een paar Xbox One exclusives voor 2019

  Zoals je kunt lezen zijn er nog een aantal Xbox One exclusives dit in 2019 gaan uitkomen die het echt wel de moeite waard zijn. Het hoogtepunt is natuurlijk de release van Gear 5 in september. Oorspronkelijk zou ook Ori and the Will of the Wisps dit jaar nog uitkomen, maar deze game is jammer genoeg verplaatst naar februari 2020.

  Voor welke Xbox One exclusives die dit jaar nog uitkomen ben jij het meest enthousiast? Laat het ons weten in de reacties!

  Bleeding Edge

  Verkijgbaar vanaf 24 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.