De 5 grootste E3 2019 verrassingen tot nu toe

  De E3 2019 is pas sinds een paar dagen begonnen maar nu EA, Bethesda en Microsoft hun shows al hebben gehouden, heeft dus een groot deel van de belangrijke bedrijven hun nieuwe games en hardware laten zien. Dit zijn de top vijf verrassingen van E3 2019 tot nu toe.

  EA

  5. FIFA 20 laat je voetballen op straat

  EA had, alhoewel het EA Play evenement officieel niet onder E3 valt, dit jaar de eer om E3 2019 af te trappen. Tijdens EA Play stonden een paar nieuwe games in de spotlights en één daarvan was natuurlijk FIFA 20.

  De FIFA-reeks staat er om bekend jaar in jaar uit weer met minimale aanpassingen dezelfde ervaring te leveren als de vorige editie. Een hele goede ervaring, dat natuurlijk wel. Maar daardoor was de aankondiging van dit jaar een grote verrassing.

  FIFA 20 biedt namelijk de mogelijkheid om deel te nemen aan straatvoetbal. Met een zelf gecreëerde speler kun je in deze VOLTA-modus deelnemen aan potjes voetbal op locaties uit de hele wereld. Een van de speelvelden is zelfs in Amsterdam!

  Bethesda

  4. Fallout 76 krijgt een battle royale modus

  Fallout 76 was niet helemaal wat fans van de game verwacht hadden. Het grote aantal bugs, teleurstellende verhaal en de weinig toevoegende multiplayer zorgde ervoor dat de game zelfs als flop wordt gezien. Tijdens de E3 2019 persconferentie van Bethesda werd het opmerkelijke nieuws bekendgemaakt dat ze de game nieuw leven probeert in te blazen met een battle royale modus.

  In deze modus genaamd Nuclear Winter kunnen in totaal 52 spelers strijden voor de winst. In de trailer zijn deelnemers in verschillende kleuren te zien. Dit kan betekenen dat het mogelijk wordt om in een team te spelen.

  Gaat deze modus de nieuwe Fortnite worden of wordt het net zo’n flop als de basisgame? We gaan het in het najaar zien als deze gratis update uitkomt.

  343 Industries

  3. Halo Infinite wordt launchtitel voor Project Scarlett

  Sinds de eerste aankondigingstrailer tijdens de E3 van vorig jaar smachten Halo-fans naar meer beelden van dit gloednieuwe Master Chief avontuur. Tijdens Microsofts persconferentie van dit jaar kregen de fans een nieuwe (nog vrij nietszeggende) trailer en daarnaast de releasedatum ‘holiday 2020’, dat wordt nog lang wachten.

  Deze releasedatum betekent dat het nog meer dan een jaar gaat duren voordat Halo Infinite uitkomt. Dit is vijf jaar na de release van het vorige deel Halo 5 Guardians.

  Halo Infinite wordt uitgebracht als launchtitel voor Project Scarlett, de extreem krachtige nieuwe Xbox. In de nieuwe trailer zag Infinite er al prachtig uit dus het is onvoorstelbaar hoe schitterend deze game zal worden op Project Scarlett.

  CD Projekt Red

  2. Keanu Reeves steelt de show en heeft rol in Cyberpunk 2077

  Alle gamers die nog niet hyped waren voor Cyberpunk 2077 zijn dat ongetwijfeld nu wel. Niemand minder dan Keanu Reeves kwam op het podium tijdens Microsofts E3 persconferentie om te vertellen dat hij in de game zit als het personage Johnny Silverhand, wat wil een mens nog meer?

  Keanu was de absolute ster van de avond en met zijn charismatische persoonlijkheid stal hij alle harten van de aanwezigen in het publiek.

  De acteur bekend van The Matrix en John Wick doet het dit jaar erg goed. Naast zijn toevoeging aan Cyberpunk 2077 maakt hij ook deel uit van Toy Story 4 en boekt zijn film John Wick 3 nog steeds grote successen.

  Microsoft

  1. Project Scarlett ondersteunt 8k en 120fps

  De laatste paar jaren stond de gaming wereld helemaal in het teken van 4k. Games werden dankzij de 4k mogelijkheden van de Xbox One X en PlayStation 4 Pro nog mooier en steeds meer mensen halen een 4k TV in huis. Volgens Microsoft is 4k alweer verleden tijd want met de nieuwe Xbox kun je zelfs games in 8k spelen. Ook ondersteunt de console 120fps, maar of dat tegelijk is, is nog afwachten.

  Zulke hoge grafische instellingen vereisen extreem krachtige hardware. De nieuwe Xbox, nu nog Project Scarlett genoemd, lijkt een absoluut monster te worden en de vraag is nu of de PlayStation 5 vergelijkbare of misschien zelfs betere hardware bevat.

  Project Scarlett zal eind 2020 uitkomen met nieuwe games als het langverwachte Halo Infinite. De trailer die de console tijdens E3 2019 aankondigde was nog vrij schaars qua informatie. De verwachting is dat we volgend jaar een volledige onthulling krijgen.

  Welke E3 2019 persconferenties gaan ons nog meer verrassen?

  Er staan nog een aantal persconferenties in de planning voor E3 2019 waarin vast en zeker een paar opmerkelijke onthullingen worden gedaan. Vanavond zal om 22:00 Ubisoft van start gaan en morgen op 11 juni zijn Square Enix en Nintendo aan de beurt.

  Welke E3 2019 aankondigingen hebben jou tot nu toe het meest verrast? Laat het ons weten in de reacties!

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.