Xbox One X Enhanced games voor het gezin [Gezien op gamescom 2017]

Article
zaterdag, 02 september 2017 om 18:48
xgn google image
Met de Xbox One X kunnen spelers vanaf november aan de slag met de meest krachtige console ooit. Maar dat betekent niet dat casual gamers niet uit de voeten kunnen met Microsofts nieuwe krachtpatser. Op gamescom bekeken wij drie toffe Xbox One X Enhanced games waar de hele familie mee aan de slag kan.

Opgepoetste titels voor de hele familie

Tijdens Microsofts gamescom presentatie afgelopen week werd niet alleen aandacht besteed aan de Xbox One X pre-order details, maar ook aan allerlei nieuwe games die zich bij de line-up van Microsofts nieuwe console mogen voegen. Zo werd tijdens deze presentatie aangekondigd dat drie Kinect-klassiekers dit najaar op de Xbox One X te spelen zullen zijn, allen geheel in 4K.
Deze drie Xbox One X Enhanced games zijn titels die leuk zijn voor de hele familie. Het gaat om Disneyland Adventures, Pixar Rush en Zoo Tycoon. Mochten familiegames je ding niet zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken: dit zijn lang niet de enige games die voorzien worden van een upgrade op de Xbox One X. Volgens Microsoft telt de lijst op dit moment maar liefst 118 games, met zowel aankomende als reeds verschenen titels.
Tijdens gamescom woonden wij een presentatie bij voor de drie Xbox One X Enhanced games waar de hele familie mee aan de slag kan. Een leuke bijkomstigheid is dat de games allemaal in couch co-op te spelen zijn. Op de volgende pagina's lees je alles over deze games, lees dus snel verder!
117019 1

3. Disneyland Adventures

De Kinect-game Disneyland Adventures kwam oorspronkelijk in 2011 uit voor de Xbox 360. De game is gebaseerd op een nabootsing van het Disneyland park in Californië en werd destijds bestuurd door middel van beweging via Kinect. Het Disneyland park is in de game omgetoverd tot een open wereld die spelers naar hartenlust kunnen verkennen.
In plaats van achtbanen en andere attracties kunnen spelers zich uitleven in verschillende minigames, allemaal met een eigen thema. Deze minigames zijn gebaseerd op de attracties in Disneyland zelf. Net als in het park lopen er allerlei verschillende Disney personages rond die je kan ontmoeten: er zitten ruim veertig personages in totaal in de game verwerkt. Ook zijn er meer dan honderd quests in de game te vinden, waardoor je dus altijd wel wat te doen hebt.
Vanaf 31 oktober kunnen we aan de slag met een geremasterde versie voor Xbox One en Windows 10. Deze versie biedt ook Xbox One X Enhanced games ondersteuning, zodat je het park geheel in 4K met HDR kan verkennen. De game is te spelen met behulp van de Xbox One Kinect sensor, maar kan ook bestuurd worden via een controller of via het toetsenbord; je hebt er dus niet per se meer Kinect voor nodig.
117020

2. Disney Pixar Rush

In 2012 verscheen Kinect Rush: A Disney-Pixar Adventure, oftewel Disney Pixar Rush. De game kent een vrij gelijke gameplay aan de op de vorige pagina besproken Disneyland Adventures, maar brengt spelers naar de werelden van zes verschillende Pixar-films: Up, Toy Story, The Incredibles, Cars, Ratatouille en Finding Dory.
De wereld van Finding Dory is nieuw gemaakt voor deze heruitgave van Disney Pixar Rush. Iedere wereld schotelt spelers een ander verhaal voor en alle werelden zijn verbonden door middel van één centraal pretpark, die dient als hub van de game. Via jump and run gameplay en puzzels ontdek je de geheimen van alle verschillende Pixar werelden.
Net als Disneyland Adventures komt Disney Pixar Rush op 31 oktober naar Xbox One en Windows 10. De game is geheel geremasterd en biedt nu ondersteuning voor 4K en HDR.
117021

1. Zoo Tycoon: Ultimate Animal Edition

Bijna iedere gamer heeft wel eens Zoo Tycoon gespeeld. In 2013 kwam Frontier Developments met Zoo Tycoon voor de Xbox 360 en Xbox One, waarin je als speler in de rol kruipt van de manager van een dierentuin. De game werd destijds matig ontvangen, waarbij onder andere het opgelegde limiet een groot kritiekpunt vormde.
Voor de heruitgave van Zoo Tycoon op Xbox One X is geluisterd naar de feedback van spelers. Zo is het zogenaamde zoo limit weggehaald en is de game maar liefst twaalf keer groter dan eerst, zodat je je helemaal kan uitleven zonder restricties. Spelers krijgen meer controle dan ooit in handen met deze vernieuwde versie van Zoo Tycoon. Er zijn meer dan 200 verschillende dieren te vinden in de game, waaronder nieuwe dieren die alleen te vinden zijn in Zuid-Amerika en Australië.
Net als de vorige twee games verschijnt Zoo Tycoon: Ultimate Animal Edition op 31 oktober voor Xbox One en Windows 10. De game zal ondersteuning bieden voor 4K en HDR. Met deze drie games laat Microsoft zien dat de Xbox One X niet alleen een console is voor hardcore gamers, maar dat de gehele familie plezier kan beleven aan de console.