RUGBY 18 Gameplay - Digitaal sporten [Gespeeld op gamescom 2017]

Article
zaterdag, 02 september 2017 om 17:55
xgn google image
Naast grote titels als FIFA en NBA zijn er ook genoeg andere sporten die worden gedigitaliseerd. Zo komt uitgever Bigben met RUGBY 18, een sport die in andere delen van Europa erg populair is. Wat deze nieuwe sportgame allemaal te bieden heeft, is te lezen in deze special over de RUGBY 18 gameplay.

3. Aan de slag in diverse competities

Hoewel rugby wellicht niet de nummer één sport is in Nederland, heeft de sport in landen als Frankrijk een behoorlijke status en volgen fans de teams op de voet. Het is dan ook niet zo gek dat de Rugby Top 14 competitie in de game zit verwerkt. Daarnaast kun je in RUGBY 18 ook aan de slag met de Premiership Rugby en de Pro D2; de tweede divisie in Frankrijk.
De Fransen zijn dus oververtegenwoordigd in de game, maar wees niet getreurd. Er zitten ook nationale teams in RUGBY 18 verwerkt. Hiertussen zitten niet alleen Europese teams, maar zijn ook Australië en Nieuw-Zeeland terug te vinden. In de game kun je in een van deze competities meedingen naar de prijzen middels de carriëre-modus. Naast het spelen van wedstrijden moet je hier ook denken aan de budgetten van jouw club. Je begint klein en moet jezelf omhoog zien te werken.
Indien je helemaal als manager wilt werken en niet zelf wil spelen, kunnen de wedstrijden ook voor je gesimuleerd worden. Hierdoor hoef je niet zelf met de bal te gooien en kun je je volledig richten op de zaken achter de schermen. Daarmee is er voor elke RUGBY 18 speler wel content aanwezig die hem of haar aanstaat.
117224

2. Maak jouw eigen squad

Ben je toch meer van de actie op het veld, dan kun je daar natuurlijk ook voor kiezen. RUGBY 18 biedt zelfs een aparte modus die nog het meest weg heeft van Ultimate Team uit FIFA. Hierin kun je jouw eigen team samenstellen met spelers uit alle divisies en clubs. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met budgetten. Je kunt dus niet zomaar in het wilde weg spelers wegplukken.
Het grote verschil met FIFA Ultimate Team is wel dat RUGBY 18 geen micro-transacties bevat. Je hoeft dus geen echt geld uit te geven om pakketten met nieuwe spelers vrij te spelen. Dit kan met punten die je in-game verdient door bijvoorbeeld wedstrijden te winnen. Tevens zitten er diverse challenges in de game die weekelijks vernieuwd worden en je extra punten opleveren. Zodoende kun je jouw team uitbouwen tot de nummer één van jouw divisie.
117226

1. Maak het zo moeilijk als je zelf wil

Al die content is natuurlijk leuk, maar RUGBY 18 staat of valt natuurlijk op de gameplay die de titel biedt. Het toffe aan deze RUGBY 18 gameplay is het feit dat je het zo moeilijk kunt maken als je zelf wil. Vanzelfsprekend is er een moeilijkheidsgraag in te stellen wat betreft de computergestuurde tegenstander, maar ook jouw eigen besturing is zo ingewikkeld te maken als je wilt.
Zo kunnen tackels simpel uitgevoerd worden middels een druk op de B- of cirkelknop, afhankelijk van de controller. Wil je dit genuanceerder doen, dan kun je bijvoorbeeld ook richten met de rechterstick. Het is een basaal voorbeeld binnen de gehele RUGBY 18 gameplay, maar het laat zien dat gevorderde spelers dus alsnog meer uitdaging kunnen zoeken binnen dezelfde game.
Met een lokale en online multiplayer kun je naast de AI ook andere menselijke spelers uitdagen voor een potje rugby. Wellicht is dit nog de beste manier om jouw rugbyskills wat op te krikken, want de onvoorspelbaarheid van een mens is moeilijk na te bootsen door de computer. Ongeacht de manier waarop je RUGBY 18 wilt spelen, de game biedt flink wat content om iedere fan wat moois voor te kunnen schotelen.
RUGBY 18 ligt vanaf aanstaande oktober in de winkel voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.