Rainbow Six Siege Operators - De nieuwe Blood Orchid DLC!

  Rainbow Six Siege is dik anderhalf jaar na de originele release populairder dan ooit. Tevens wordt de game nog volop ondersteund met nieuwe content. Zo ook de Blood Orchid DLC. Lees hier welke nieuwe Rainbow Six Siege operators je kunt verwachten in deze uitbreiding!

  3. Siu "Ying" Mei Lin

  In Rainbow Six Siege staan de vele verschillende operators centraal. Elke aanvaller of verdediger heeft zijn eigen specialiteit die elk op een bepaalde situatie in het voordeel is. Met de komst van de aankomende Blood Orchid DLC release wordt de game wederom uitgebreid met een drietal nieuwe strijders: een aanvaller en twee verdedigers.

  Ying is de eerste in het lijstje en deze taaie tante is de enige attacker uit de nieuwe content. De van oorsprong Chinese soldate werkt nu voor de SDU van Hong Kong en heeft een aantal leuke snufjes meegenomen om team Rainbow Six de nodige ondersteuning te bieden. De jongedame loopt namelijk rond met candelas, kleine ronde ballen die uit elkaar knallen en vijanden in de buurt tijdelijk verblinden.

  Dat klinkt als een gewone flashbang, maar de candelas kunnen nog iets tactischer ingezet worden. Zo is het mogelijk om een timer in te stellen op de bommetjes alvorens je ze gooit. Zodoende kun je jouw aanval perfect timen. Een bal is makkelijk door een kier te gooien waarna het apparaatje vijandelijke troepen in de kamer trakteert op een lichtshow.

  Ying draagt een speciale bril die ervoor zorgt dat ze zelf niet verblind wordt door haar eigen flitsen. Ideaal dus voor een ieder die ongeduldig is en graag offensief te werk gaat.

  2. Lui "Lesion" Tze Long

  De tweede nieuwe van de in totaal drie nieuwe Rainbow Six Siege operators is Lesion. Deze doorgewinterde vechter is tevens onderdeel van de SDU en is gespecialiseerd in het werken met giftige chemicali├źn. Het is daarom niet zo gek dat deze verdediger kleine gifbommen bij zich draagt als unieke gadget op het slagveld.

  Spelers kunnen de klevende bommetjes zonder problemen overal plaatsen in de spelwereld, waarna ze rustig wachten tot er een nietsvermoedend slachtoffer langs komt lopen. Vijanden kunnen de vallen niet zien, op IQ met haar scanner na. Stapt een vijand eenmaal in een val, dan wordt zijn of haar scherm vervuild en wordt er over tijd schade toegepast.

  De enige manier om dit effect ogedaan te maken is om als tegenstander zijnde de naald die het gif verspreidt uit het been te halen. Na deze actie werkt het gif niet meer, maar het loshalen van de naald kost natuurlijk een paar seconden. In die korte tijd ben je een levende schietschijf en kun je jezelf niet verweren.

  En dat is in een game met een hoog tempo als Rainbow Six Siege geen goed gegeven. Lesion gaat dan ook bij menig speler het bloed onder de nagels vandaan halen.

  1. Ela "Ela" Bosak

  De derde en laatste operator uit de Blood Orchid DLC is de Poolse Ela. Deze dame is eveneens een verdediger en draagt kleine mijnen die ze vast kan plakken aan muren, vloeren of plafonds. de GROM-soldate hoeft hier verder niet naar om te kijken, aangezien de mijnen reageren op beweging. Zodra een vijand in de buurt komt ontploft de gadget automatisch.

  Vijanden worden vervolgens geraakt door een schok die tijdelijk het gehoor uitschakelt en het beeld licht door elkaar schudt. De mijnen brengen verder geen schade toe, dat moet Ela nog altijd zelf doen. Mocht de vrouwelijke verdediger toch neergeschoten worden, dan kan zij een extra mijn in de buurt laten ontploffen indien zij gerevived moet worden.

  Zodoende kunnen teamgenoten een kans krijgen om de nieuwe operator weer op de been te krijgen. De mijnen zijn voor iedereen zichtbaar, dus ook voor de vijand. Daarmee zijn ze een tikkeltje opvallender dan de traps die Lesion bij zich draagt. Van de Rainbow Six Siege operators is Ela geschikter voor spelers die snel willen toeslaan en de vijand in de val willen lokken.

  De Blood Orchid DLC release voor Rainbow Six Siege is op 5 september. Vanaf dan kunnen seizoenspashouders gratis met de nieuwe Rainbow Six Siege operators aan de slag. Een week later kunnen alle spelers de nieuwe karakters middels in-game punten vrijspelen.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.