Deze Xbox One games moet je spelen voordat next-gen arriveert!

Article
maandag, 26 oktober 2020 om 17:00
halo master chief collectionf1584710935
Nog een paar weken geduld en dan lanceren de Xbox Series X en S. Eén aanblik van de next-gen graphics en je wil waarschijnlijk nooit meer terug naar games van de huidige generatie. Deze Xbox One games, die geen Xbox Series X upgrade krijgen, moet je dan ook gespeeld hebben voordat next-gen arriveert!

Halo Master Chief Collection

We beginnen deze lijst niet met één game, maar met een collectie van maar liefst zes games. In de Halo Master Chief Collection haal je alle Halo games in huis, met uitzondering van Halo 5: Guardians. Van de klassieke Halo: Combat Evolved en Halo 2 tot aan de prequel Halo: Reach en het geprezen Halo 4.
Alle games in de collectie zijn oorspronkelijk uitgekomen voor de originele Xbox of de Xbox 360, maar dat is niet terug te zien wanneer je de games speelt. Alle titels hebben namelijk een flinke make-over gekregen, maar de heerlijke gameplay is precies hetzelfde gebleven. Een niet te missen collectie dus voor fans van het eerste uur, maar ook voor spelers die nog nooit een Halo game hebben gespeeld. Het is bovendien de perfecte voorbereiding voor Halo Infinite, de gloednieuwe titel die in 2021 voor de Xbox Series X zal lanceren!
xbox live deals with gold red dead redemption 2 en destiny 2 forsaken 147318 1f1603716145

Red Dead Redemption 2

Rockstar is één van de meest geprezen ontwikkelaars tegenwoordig voor een reden. De studio doet vaak namelijk lang over het maken van een game, maar er komen dan ook vrijwel geen losse flodders voor in de portfolio van Rockstar. Stuk voor stuk zijn het toppers.
Eén van de meesterwerken die de laatste jaren is voortgekomen uit de Britse studio is Red Dead Redemption 2. Het eerste deel werd al zeer goed ontvangen, maar in de prequel is bijna elk onderdeel verbeterd. De prachtige graphics, het ongekende realisme en natuurlijk het meeslepende verhaal over de Van Der Linde Gang. Als Arthur Morgan moet je de bende op sleeptouw nemen na een reeks ongelukkige gebeurtenissen. Het zal vervolgens niet lang duren voordat je je collega’s als echte vrienden en familie zal zien.
Wanneer je klaar bent met het lange en geweldige verhaal, dan staat er bovendien nog een uitgebreid avontuur in Red Dead Online op je te wachten...
ori and the will of the wispsf1584710641

Ori and the Will of the Wisps

Het Xbox-platform staat voornamelijk bekend als een console voor liefhebbers van shooters en racegames, dankzij exclusives als Gears of War, Halo en Forza. Toch heeft Microsoft in de loop der jaren ook een zeer goede support opgebouwd voor platformers, met de Ori franchise als één van de hoogtepunten.
Met name Ori and the Will of the Wisps is een game die alles in zich heeft waar liefhebbers van platformers naar op zoek zijn. In de game nemen spelers de controle over Ori, een guardian spirit. Op avontuur is een magisch bos moet je rennen, springen en klimmen langs obstakels, je brein aan het werk zetten voor puzzels en is er een nieuw melee combat systeem. Gaandeweg kan je ook je aanvallen en statistieken upgraden met shards. Al met al is Ori and the Will of the Wisps niet alleen een ijzersterk vervolg, maar ook een game die je gespeeld moet hebben als je een liefhebber bent van platformers!
mgs the phantom painf1603716006

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Veel gamers over de hele wereld waren verdrietig toen Konami aankondigde dat Hideo Kojima niet langer voor de ontwikkelaar zou werken. Het betekende het einde voor de Metal Gear Solid franchise zoals we die kennen. Konami probeerde later het succes van de naam nog te gebruiken voor Metal Gear Survive, maar die game was de naam Metal Gear niet waardig.
Gelukkig heeft Kojima voor zijn vertrek ons nog wel getrakteerd op Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. De game speelt zich af in Afghanistan, waar Punished ‘Venom’ Snake het moet opnemen tegen de soldaten van de Sovjet Unie. Je krijgt helemaal zelf de keuzes hoe je missies aanpakt in de grote, open levels, waarbij er natuurlijk wel wordt aangeraden om zo geruisloos mogelijk te werk te gaan. Deze keer ga je alleen niet in je eentje op pad, want je kan een companion kiezen voor je missies, van een trouwe hond of een snel paard tot aan de mysterieuze en dodelijke sniper Quiet. The Phantom Pain is een prachtige afsluiter voor de Metal Gear Solid serie die je niet mag missen.
cuphead nintendo switch versie releasedatum aangekondigd 148611

Cuphead

We hebben al gehad over het sterke repertoire van platformers op de Xbox One en één titel die we daarbij zeker niet mogen vergeten is Cuphead. De titel is tegenwoordig voor meerdere platforms beschikbaar, maar lanceerde destijds als exclusive voor de console van Microsoft.
In Cuphead ga je met het gelijknamige karakter aan de slag. Het wandelende kopje en zijn broer Mugman verliezen hun ziel aan de duivel. Alleen als ze een soul contract van een aantal ‘wanbetalers’ weten te bemachtigen binnen twee dagen, dan zal de duivel hun ziel sparen. In je eentje of in co-op zal je vervolgens moeten knokken en springen door uitdagende levels, met aan het einde een boss fight. Cuphead kan je gerust de Dark Souls onder de platformers noemen, want als je het einde van de game wil halen, dan moet je van goeden huize komen. Heb jij het in je om Cuphead uit te spelen voordat next-gen arriveert?
nier automata wallpaper 3f1590316280

NieR Automata

Games zijn bijna altijd vrij makkelijk in één of twee hokjes te stoppen. Het is duidelijk wanneer het gaat om een FPS, een RPG of een breinkrakende puzzelgame. Zo makkelijk is dat alleen niet met NieR Automata. Grotendeels is de game een hack and slash RPG, maar gedurende het lange verhaal krijg je ook te maken met elementen uit shoot ‘em up games en zelfs text adventures.
NieR Automata is een vervolg op Nier uit 2010, maar omdat het verhaal weinig raakpunten met elkaar heeft is het niet nodig om de eerste titel in de serie te spelen. Bovendien is de gameplay ook flink op de schop gegaan, want Square Enix heeft PlatinumGames gevraagd om dat gedeelte voor haar rekening te nemen.
Het resultaat is een bijzondere, soms ietwat vreemde game met geweldige gameplay en meerdere eindes. Het zal misschien een tijdje duren voordat je echt de wereld wordt ingetrokken en je iets begint te voelen voor de androids 2B en 9S, de speelbare personages, maar vanaf dat moment wil je nooit meer vertrekken. Dat zal alleen wel moeten wanneer je in november van next-gen wil genieten...

Populair Nieuws