Deze 7 Xbox One exclusives 2017 komen er nog aan!

Article
zaterdag, 22 april 2017 om 9:00
xgn google image
Het is tot nu toe een lastig jaar voor Microsoft. Dit jaar kwamen nog niet veel exclusieve games uit voor de Xbox One. Toch kunnen bezitters van de Xbox One naar deze 7 games uitkijken. Deze Xbox One exclusives 2017 komen er nog aan!
Oké, helemaal exclusief voor Xbox zijn deze games ook niet helemaal meer. Dat alles heeft te maken met de Xbox Play Anywhere feature die Microsoft introduceerde. Hiermee zijn veel van de games uit deze lijst ook speelbaar op Windows 10. Het is dus beter om ze Microsoft exclusives te noemen.
We kijken, net als bij de PlayStation 4 exclusives lijst, vooruit naar games waarvan verwacht wordt dat ze in 2017 uitkomen. Dit betekent dat exclusives die al uitgekomen zijn, zoals Halo Wars 2, niet worden opgenomen in de lijst. We kijken enkel naar de Xbox One exclusives 2017 die vanaf nu nog uitkomen.
Check ook onze andere lijstjes met exclusieve games voor andere platformen!

Sea of Thieves

Deze game staat voor veel Xbox One bezitters hoog op het lijstje van Xbox One exclusives 2017. De game laat je in een open wereld over de grote oceanen varen in een piratenschip. Het mooie is dat je dit samen met je vrienden kan doen.
Sea of Thieves speelt zich namelijk af in een volledig online wereld. Je kunt je bij de crew van je vrienden aansluiten en onderweg andere spelers tegenkomen. Goed samenwerken is belangrijk om je te manoeuvreren over de grote oceanen. Je zult samen met je team schatten moeten ontdekken, bouwmiddelen moeten verzamelen om je schip te onderhouden en deelnemen in gevechten op zee tegen andere spelers die jouw spullen willen afpakken.
Een exacte releasedatum is nog niet bekend. De game is al wel speelbaar voor de leden van het Sea of Thieves Insider Program. Je kunt je via de site van Rare inschrijven om een kans te krijgen de game in early access te spelen.
109972

State of Decay 2

State of Decay 2 is het vervolg op het in 2013 uitgekomen State of Decay. Het is, net als zijn voorganger, een zombie-survival game. De game werd op de E3 van 2016 aangekondigd.
Spelers kunnen de met zombies overlopen wereld vrij ontdekken. Je moet een groep overlevenden in leven zien te houden. De game is volledig in co-op te spelen, met maximaal drie andere vrienden.
De eerste State of Decay kreeg in onzer review een 8. Pluspunten vonden we vooral de grote wereld die te ontdekken viel. Een exacte releasedatum wordt bekend gemaakt tijdens de E3 dit jaar.
109977

Tacoma

Tacoma is een game die zich vooral richt op het verhaal. Verwacht dus geen actievolle gameplay, want dat is ook nooit het doel geweest van ontwikkelaar Fullbright, bekend van Gone Home.
De game speelt zich af op een ruimteschip in het jaar 2088. Je arriveert op het schip nadat iedereen het heeft verlaten vanwege een groot probleem. Aan jou de taak om alle data te verzamelen, maar tegelijkertijd maak je via opnames de drama's mee van de mensen die gedurende de laatste dagen van het schip nog aan boord waren.
Ergens halverwege 2017 moet Tacoma uitkomen. Een datum is nog niet genoemd.
109978

Crackdown 3

Dit is wellicht de meest geanticipeerde van de Xbox One exclusives 2017. Crackdown 3 werd aangekondigd op de E3 van 2014.
Crackdown 3 behoudt de sandbox elementen van de vorige games. In Crackdown 3 speel je als een agent, een kloon met buitenaardse krachten. Je missie is om de misdaad in een futuristische stad te stoppen. Je kunt dit te voet doen of in een van de vette transformerende voertuigen die de game aanbiedt.
De game gaat gebruik maken van cloud-powered real time destruction. Dit zorgt ervoor dat alles in de stad te vernietigen valt. Ook zou de technologie ervoor zorgen dat de game twintig keer zo krachtig wordt gemaakt.
Crackdown 3 staat gepland aan het einde van 2017. Ook van deze game moet de precieze releasedatum nog bekend worden gemaakt.
109980

Phantom Dust Remaster

Dit is een remaster van de originele Phantom Dust die in 2005 uitkwam voor de Xbox. Het is een actie-strategie game die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld. De speler moet reizen naar de verschillende locaties waar nog wel mensen wonen, om zo uit te vinden wat er met de planeet is gebeurd.
In 2014 werd een reboot van Phantom Dust aangekondigd. Deze werd uiteindelijk door gebrek van geld geannuleerd. In het geheim ontwikkelde Shannon Loftis, head of publishing van Microsoft, een remaster van de game. De game kreeg na een trailer de goedkeuring van Microsoft en gaat ergens dit jaar verschijnen.
109987

Cuphead

Cuphead is een indiegame en een van de Xbox One exclusives 2017. De ontwikkeling van de game begon al in 2010. In 2014 was de reveal van de game op de E3. De game zat toen pas op ongeveer 40 procent van de ontwikkeling en was nog niet te spelen.
De game is een run-and-gun platform game in de stijl van cartoons uit de jaren 30. Hoofdrolspeler Cuphead verliest een weddenschap met de duivel en doet er alles aan om de schuld terug te betalen. De game bestaat voornamelijk uit bazen die de speler moet zien te verslaan. Er zit ook een co-op modus in het spel, waarin de tweede speler speelt als Mugman.
Cuphead moet ergens halverwege 2017 uitkomen. Net als bij de meeste games is nog geen precieze releasedatum bekend.
109998

Forza Motorsport 7

Deze game is nog niet officieel door Microsoft aangekondigd, maar het heeft er alle schijn van dat we aan het eind van het jaar kunnen genieten van een nieuw deel uit de Forza serie. Een racestuurfabrikant onthulde te vroeg de ontwikkeling van de game.
Verwacht wordt dat de releasedatum tijdens de E3 in juni wordt aangekondigd. Tot nu toe kwam elke Forza game rond oktober of november uit. Het zou daarom geen verrassing zijn als dit bij deel 7 ook zo is.

Populair Nieuws