Xbox One Exclusives 2015 - Games die je dit jaar nog kan spelen

Article
zaterdag, 08 augustus 2015 om 19:04
xgn google image
Welke games kun je nou ook alweer dit jaar nog exclusief voor de Xbox One kopen, om mensen met een Wii U of PS4 jaloers te maken? Wij zetten de Xbox One Exclusives 2015 op een rijtje.

Gears of War Ultimate Edition

Het is alweer even geleden dat Gears of War uitkwam, destijds voor de Xbox 360. Nu we weten dat de Xbox One backwards compatible is, zouden we hem natuurlijk gewoon weer van de plank kunnen halen om hem nog een keer te spelen. Maar waarom zouden we, als hij nu een complete remake krijgt voor de Xbox One en PC?
De originele Gears of War was legendarisch, en had een heel vernieuwende stijl als third-person shooter die ook nog eens een geweldige co-op en multiplayer bevatte.
Voor de Xbox One krijgt Gears of War Ultimate Edition een fixe graphics update, en zal het gegarandeerd 60 frames per seconde gaan draaien. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om in een vernieuwde multiplayer weer eens ouderwets iemand door het midden te zagen.
De game komt er ook sneller aan dan je denkt; in augustus 2015 kunnen we al aan de slag op de Xbox One en PC!
73953

Forza Motorsport 6

Dit jaar komt er weer een nieuwe Forza Motorsport uit voor de Xbox One, inmiddels alweer de zesde in de Forza-reeks.
Naast natuurlijk het goede oog voor detail, auto’s en racebanen, schijnt het team van Forza deze keer ook heel veel aandacht te hebben besteed aan de verschillende weersomstandigheden in de game, zoals storm of regen. Zelfs bij het verwisselen van het camerastandpunt verandert het geluid van de regen!
Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat we exclusief op de Xbox met deze racegame aan de gang kunnen gaan.
Lang hoeven we niet te wachten; als alles goed gaat komt Forza Motorsport 6 op 18 september uit.
73955

Gigantic

Deze Xbox exclusive is weer eens wat anders dan we gewend zijn. Gigantic is een team-based competition action game, waarin je deel uit maakt van een team van vijf helden, die samen met een enorm ‘guardian monster’ tegen een vijandig team moet vechten, dat ook een guardian heeft.
Het is ziet er allemaal strak en cell-shaded uit, en de game heeft een beetje een PIXAR-achtige vibe. Het lijkt dan ook alle ingrediënten in huis te hebben voor heel wat uurtjes team-based plezier.
Gigantic wordt free-to-play en komt in augustus dit jaar uit voor PC en Xbox One.
73958

Fable Legends

Fable is zo’n franchise waarvan alle games altijd exclusief op Xbox en PC zijn verschenen. Zo ook Fable Legends.
De game wordt deze keer een tikkeltje anders dan zijn voorgangers: het wordt free-to-play en zal vooral georiënteerd zijn op multiplayer, waarin je in een team van helden de strijd aangaat met het kwaad.
Ook kun je in het spel de slechterik spelen, en juist proberen de helden tegen te houden. Je kan dan de minions besturen, de omgeving tegen ze gebruiken, valkuilen maken of monsters op ze afsturen.
Het wordt waarschijnlijk een wat lichtere game dan de eerde Fable-games, die meer een singleplayer verhaal vertelden dat heel wat uren in beslag nam. Nu ligt de focus meer te liggen op teamverband en co-op, wat een heel ander soort game-ervaring zal opleveren.
Fable Legends wordt eind 2015 verwacht voor de Xbox One en PC.
73961

Rise of the Tomb Raider

Nadat de Tomb Raider franchise in 2013 een reboot kreeg met een jongere, naïvere Lara Croft in Tomb Raider, krijgen we daar nu het tweede deel van te zien.
Ze is deze keer wat ouder, sterk en wijzer, zou je denken. Toch weet ze zichzelf weer in de problemen te krijgen als de jonge archeologe op zoek gaat naar een verloren stad.
In de nieuwe Rise of the Tomb Raider lijkt het spel op veel fronten meer te bieden dan zijn voorganger: een groot berggebied, meer mogelijke upgrades en prachtige graphics, met veel oog voor detail.
Die nieuwe upgrademogelijkheden maken het spel wat dynamischer en bieden ruimte veel nieuwe strategische benaderingen.
Rise of the Tomb Raider komt exclusief voor de Xbox One (weliswaar tijdelijk exclusief) en is vanaf 10 november verkrijgbaar.
76806

Halo 5: Guardians

Halo telt inmiddels al heel wat games, die eigenlijk altijd exclusief zijn geweest voor de Xbox en soms PC. De nieuwe Halo 5 Guardians is daarop geen uitzondering.
De volgende grote titel in de reeks, Halo 5 Guardians, wordt wat meer ‘team-based’ dan de vorige versies, en online vrienden kunnen je elk moment even vergezellen om mee te vechten. Ook is het is het nog de vraag of de welbekende Master Chief nog wel aan de goede kant van het verhaal staat, en zal de game microtransacties bevatten in de multiplayer.
In ieder geval kunnen we ook spelen met Jameson Locke, die gaat over het Fireteam Osiris, dat juist weer jacht maakt op de Master Chief.
Vanaf 26 oktober ligt de game in de winkels voor de Xbox One, dus dan wordt alles hopelijk opgehelderd.
Dit zijn de Xbox One exclusives die dit jaar nog uitkomen. Welke ga jij in huis halen?

Populair Nieuws