Xbox One dashboard update - Alle nieuwe features op een rij

Article
donderdag, 12 november 2015 om 15:26
xgn google image
De New Xbox One Experience is vanaf vandaag van start gegaan. Deze Xbox One dashboard update brengt een geheel vernieuwd dashboard, een snellere Xbox One en de mogelijkheid tot backwards compatibility. Lees hier een overzicht van alle nieuwe features op een rijtje!
Microsoft heeft het met de New Xbox One Experience over de snelste en meest sociale Xbox ervaring ooit. Het gaat bij deze Xbox One dashboard update om een geheel nieuw ontworpen Xbox One ervaring, die volop gebruik gaat maken van de prestaties en snelheid van Windows 10, aldus Microsoft.

Snellere prestaties

Met behulp van Windows 10 wordt de Xbox One vanaf vandaag een stuk sneller. De meeste gaming features laden vanaf nu 50 procent sneller, zodat je meer tijd in het spelen van je games kan steken.
Een aantal andere features is ook sneller gemaakt: zo kan je nu tot 5x sneller je vrienden op Xbox One bekijken, en vanuit een game kan dit zelfs tot 10x sneller. Dat scheelt nogal wat tijd, vergeleken met voorheen.
Ook het toetreden tot en opstarten van parties gaat een stuk sneller na de Xbox One dashboard update. Zo is het mogelijk een party tot 2x sneller op te starten, en vanuit een game gaat dit tot 3x sneller dan voorheen. Het toetreden tot een party gaat zelfs tot 4x sneller, en vanuit een game tot 6x sneller dan voorheen.
81527

Xbox 360 games op je Xbox One spelen

Een van de meest belangrijke nieuwe features op de Xbox One is de backwards compatibility. Dit houdt in dat je vanaf nu zowel fysieke als digitale Xbox 360 games op je Xbox One kan spelen. Op dit moment is er al een lijst van ruim 100 games bekend die meteen op je Xbox One te spelen zijn, maar er worden de komende maanden nog honderden andere titels aan deze lijst toegevoegd.
Maak je gebruik van de backwards compatibility functie, dan blijf je gewoon je oude game saves houden, net als je achievements, gamerscore en de DLC die je gekocht hebt. Maar je kan nu tijdens het spelen van deze Xbox 360 games gebruik maken van de nieuwe features die de Xbox One te bieden heeft: denk aan het nemen van screenshots, het opnemen van game clips en het streamen naar Windows 10 apparaten. Je kan vanaf nu ook multiplayer gamen met al je vrienden, of ze nu op de Xbox 360 of op de Xbox One spelen.
81528

Nieuw uiterlijk voor Xbox Home

Het Xbox Home scherm heeft een makeover gekregen na de Xbox One dashboard update. Nu kan je sneller navigeren naar je favoriete games en content. Naast je meest recente games en apps die nog steeds worden weergegeven op je Home scherm, kan je nu ook achievements en game clips delen met de Xbox Live community en heb je gemakkelijk toegang tot verschillende Game Hubs vanuit het Xbox Home scherm.
Bovendien is de mogelijkheid tot verticaal scrollen toegevoegd aan het Home scherm, waardoor je sneller en gemakkelijker toegang krijgt tot bepaalde activiteiten en content.
81530

Vernieuwde Xbox Guide

De Xbox Guide is bovendien ook enorm veranderd in de Xbox One dashboard update. Waar je voorheen je game moest verlaten om berichten te sturen of parties op te starten, kan je dit nu allemaal doen zonder je game te verlaten of zelfs te pauzeren. De nieuwe Xbox Guide is vrij vergelijkbaar met het menu dat we kennen van de Xbox 360.
De vernieuwde Xbox Guide geeft gebruikers toegang tot verschillende zaken. Via notificaties krijg je snel toegang tot activiteiten van je vrienden, ontgrendelde achievements, party uitnodigingen en berichten. Bovendien kan je bekijken welke vrienden online zijn en wat ze spelen, om vervolgens gemakkelijk een party op te kunnen zetten. Bovendien kan je direct berichten sturen zonder je game te verlaten.
81532

De meest sociale Xbox One ervaring

We noemden het al even kort op de pagina over het vernieuwde Xbox Home, maar de Xbox One dashboard update brengt de zogehete Game Hubs. Dit is een feature waarbij je verschillende games of ontwikkelaars kan volgen, om zo direct de nieuwste updates te krijgen.
Verder is het mogelijk om te bekijken welke vrienden op Xbox Live jouw favoriete games aan het spelen zijn of gespeeld hebben, en kan je op deze manier je gamerscore, achievements en andere game statistieken vergelijken met je vrienden op Xbox Live.
xbox one dashboard update

Een plek voor de community

Microsoft benadrukt dat de New Xbox One Experience een meer sociale ervaring moet brengen, vandaar ook de Community Area. Deze nieuwe toevoeging stelt gebruikers in staat de nieuwste updates uit de Xbox Live community te bekijken, en hiermee omgaan door middel van liken, reageren en het delen van favoriete content. Het lijkt dus een beetje op de al bekende Activity Feed, maar dan anders.
Bovendien zijn de Xbox Avatars terug van weggeweest. Deze zijn weer helemaal aanpasbaar, dus je kan je virtuele zelf ook weer op je Xbox One laten zien.
81533

OneGuide en Store aangepast in update

Zowel de OneGuide als de Xbox Store zijn ook aan veranderingen ondergaan. Zo wil Microsoft met de nieuwe OneGuide een centrale plaats neerzetten voor live televisie samen met video-apps. Een lijst met trending televisieseries laat zien waar de rest van de community naar kijkt. Verder is het App Channels gebied vernieuwd, voor een beter overzicht van films, series en videos.
De vernieuwde Xbox Store beschikt nu over vier categorieën: Games, Apps, Film & TV en Muziek. Verder zijn deze nog onderverdeeld in verschillende categorieën zoals Top Rated, Coming Soon, Top Played en dergelijke. Door gebruik te maken van het verticale scrollen, wordt het makkelijker door de Xbox Store te navigeren.
81534

Wanneer kan ik aan de slag?

Deze update gaat vanaf vandaag de lucht in, samen met de ondersteuning voor de backwards compatibility titels. Krijg je deze update niet meteen binnen, maak je dan geen zorgen. Aangezien het om een wereldwijde update gaat, verkrijgt niet iedereen deze tegelijkertijd.
Voor Nederlandse Xbox One bezitters is de Xbox One dashboard update als het goed is vanaf nu beschikbaar voor de console. Nederlandse gebruikers kunnen de backwards compatibility rond het begin van de avond verwachten.
Wanneer je Instant-On modus ingeschakeld hebt, zal je console deze update automatisch downloaden en installeren. Wanneer je console in Energy Saving modus staat, wordt de update niet automatisch gedownload en zal je dit handmatig moeten doen. Om de download op te starten ga je naar Instellingen, en vervolgens naar Systeem, waar je kan checken of er updates beschikbaaar zijn.
Wil je liever nog niet meteen updaten, dan kan dat ook. Maar alle Xbox One consoles die de update nog niet hebben uitgevoerd, krijgen op 23 november een verplichte update.

Populair Nieuws