iPad Pro specs - Alles wat je moet weten over de nieuwe iPad Pro

  Het lange wachten is dan eindelijk voorbij. Apple fans kunnen de nieuwste iPad Pro aanschaffen, de grootste tablet van Apple tot dusver. Lees hier alles over de iPad Pro specs om te zien waarom je deze tablet moet aanschaffen.

  Keischerp beeld en nog snellere processor

  De iPad Pro heeft een scherm waar je U tegen zegt. Met een resolutie van 2732 bij 2048 pixels is dit scherm nog scherper dan de MacBook Pro en elk ander iOS apparaat van Apple. Zelfs met de gigantische grootte van 12.8 inch is de tablet slechts 6.9mm dun. De iPad weegt nog geen 1KG.

  Ook wordt de iPad ondersteund door multi-touch technologie, waardoor het scherm nog geavanceerder wordt dan andere iOS apparaten. Dit is ook te zien aan het totaal aantal pixels van de iPad Pro, dat staat op 5.6 miljoen.

  Als we kijken naar de interne kant van de iPad, zien we dat deze loopt op de nieuwe A9X chip van Apple. Dit is de tweede 64bit chip van Apple waar nu twee keer zoveel geheugen op staat en ook de prestatie is extra snel geworden. Ook heeft de iPad een betere batterij die tien uur lang meegaat voordat je de tablet weer moet opladen.

  Een tablet is niks zonder accessoires

  Enkele nieuwe features van de iPad Pro gaan hand in hand met de nieuwe accessoires die Apple tegelijk lanceert met deze tablet. Zo heb je de nieuwe Smart keyboard en de Apple Pencil. Wel betaal je nog extra voor deze accessoires, maar is dat het ook waard?

  De Apple Pencil is de eerste stylus gecreëerd door Apple voor iOS. Hiermee kun je nu veel preciezer tekenen op je iPad in bijvoorbeeld programma's als Adobe Photoshop. Samen met de 3D Touch feature herkent de stylus een verschil in hard en zacht drukken en past daar de tekenstijl op aan.

  De Smart keyboard is vergelijkbaar met de Smart cover en kun je ook net als deze aan je iPad vastzetten door middel van magneten. Met dit toetsenbord blijft de iPad ook staan wanneer je typt, waardoor het een beetje een laptop element krijgt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen fysiek toetsenbord aan te schaffen en te typen op het toetsenbord op het scherm. Juist met het grote scherm van de iPad Pro is typen nog makkelijker.

  Het schijnt ook dat de Apple Pencil binnenkort nog een eigen oplaadstation krijgt, zodat je deze niet per se hoeft op te laden via de iPad Pro. Je betaalt voor de Pencil ongeveer 100 euro en voor het toetsenbord 170 euro.

  Audio en Video

  Qua geluid en camera's is de iPad Pro ook zeker niet mis. De iPad Pro beschikt over vier speakers in plaats van de standaard twee. Dit zorgt ervoor dat de tablet qua volume nu een stuk harder kan. Ook zorgt het ervoor dat er automatisch naar een goede balans wordt gezocht voor de audio-prestatie.

  Het volume is meteen drie keer zo hard als dat van de iPad Air 2. Het balans wordt aangepast aan de manier waarop je de iPad vasthoudt. Zo is er een verschil tussen het geluid wanneer je de iPad gebruikt in de lengte en wanneer je hem bijvoorbeeld horizontaal gebruikt met een toetsenbord.

  De twee camera's van de iPad Pro zijn eigenlijk in alle opzichten te vergelijken met de iPad Air 2. Aan de achterkant zit een 8MP camera met autofocus en een verbeterde gezichtsherkenning. Ook kun je hiermee panaroma's schieten tot 43MP. De overige specs zijn verder niet veranderd ten opzichte van de iPad Air 2.

  De camera aan de voorkant is ook niet veranderd en heeft een 1.2MP camera met vergelijkbare specs. Ook de video-features zijn amper veranderd. Je kunt nog steeds 1080p HD video's opnemen en kiezen voor opties zoals Time-lapse video en Slo-mo. Je kunt ook nog steeds bij het maken van foto's en video's kiezen om de geo-tagging optie aan te zetten, zodat de foto's de locatie altijd onthouden.

  Geheugen en varianten

  De iPad Pro is beschikbaar in drie verschillende geheugenopties. Eerder werd gesproken over een 16GB model, maar dat gerucht bleek niet waar te zijn. Je kunt bij de iPad Pro kiezen uit een 32GB model, een 128GB model met Wi-Fi connectie en een 128GB model met Wi-Fi en een 4G internetconnectie.

  Verder heeft de iPad Pro niet zoals verwacht 2GB aan RAM, maar juist 4GB. Dit maakt de tablet toch nog een stuk sneller dan voorheen gedacht werd. De iPad Pro bevat niet zoals bijvoorbeeld de Microsoft Surface 4 een poort voor een microSD kaart. Het is dus verstandig om te kiezen voor een 128GB model als je het geheugen nodig hebt.

  Overige specs en prijzen

  De iPad Pro zit vol features en ook met de nieuwe iOS 9 software komen er meerdere nieuwe en spannende opties bij kijken. De tablet bevat een vingerafdrukscanner, versnellingsmeter, gyrometer, kompas en een barometer.

  De iPad Pro heeft een USB 2.0 poort en een smart connector aan de zijkant, waar je de optionele Smart keyboard aan kunt vastmaken. Je kunt bij je aankoop kiezen tussen drie verschillende kleuren: Silver, Gold en Space Grey. De Rose Gold kleur van de iPhone 6S wordt niet aangeboden, zoals door sommige mensen werd verwacht.

  Afhankelijk van het geheugen dat je kiest voor de iPad Pro betaal je een andere prijs voor elke variant. Zo betaal je in Nederland voor de 32GB versie 799 euro, voor de 128GB versie 949 euro en voor de 128GB versie met 4G al gauw 1079 euro. Je kunt vanaf vandaag 11 november je eigen iPad Pro aanschaffen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.