Welke games moeten naar de Xbox Game Pass komen?

  De Xbox Game Pass is een zeer uitgebreide dienst en hét wapen van Microsoft in de strijd tegen Sony. Toch zijn er nog een aantal games die wat ons betreft naar de Xbox Game Pass moeten komen.

  Yakuza Like A Dragon

  Liefhebbers van de Yakuza franchise kunnen hun geluk niet op met de Xbox Game Pass. Op de dienst zijn namelijk alle titels met Kazuma Kiryu in de hoofdrol te vinden. Van prequel Yakuza 0 helemaal tot aan Yakuza 6: The Song of Life, inclusief de Kiwami delen en de Remastered Collection. Het is alles wat het hart van een Yakuza fan begeert.

  Toch is er alleen één titel die opvallend ontbreekt op de Xbox Game Pass: Yakuza Like A Dragon. Deze titel kwam afgelopen november in het Westen uit en Microsoft leek zelfs een deal te hebben gesloten met SEGA. Yakuza Like A Dragon kwam in november namelijk ook al uit op de Xbox Series X, terwijl spelers op de PlayStation 5 tot maart moesten wachten. Wij hopen dan ook dat het nieuwste deel in de franchise met de nieuwe protagonist ook naar de Xbox Game Pass komt.

  Final Fantasy XV

  Yakuza is niet de enige grote Japanse franchise die een brede catalogus heeft op de Xbox Game Pass. Op de dienst zijn namelijk ook een flink aantal Final Fantasy titels te vinden, maar toch zijn er een aantal games afwezig. De meest opvallende daarvan is ongetwijfeld Final Fantasy XV.

  Het nieuwste deel is de franchise is namelijk alweer bijna vijf jaar oud, maar is anno 2021 nog steeds een heerlijke, actievolle RPG om van te genieten. Spelers nemen in Final Fantasy XV de controle over Noctis, de troonopvolger van het koninkrijk Lucis. Samen met zijn vrienden moet hij een magisch kristal weten terug te vinden, dat gestolen is door het keizerrijker van Niflheim, en zijn ware plaats op de troon opeisen. Maar zoals we van de Final Fantasy games gewend zijn is dat geen makkelijke opgave en gaat het gepaard met een groots avontuur.

  Tomb Raider Definitive Survivor Trilogy

  De Tomb Raider games hebben een belangrijke invloed gehad op het gamelandschap, maar de serie ging langzaam maar zeker bergafwaarts. Daar kwam gelukkig verandering in met de Tomb Raider reboot uit 2013. Ontwikkelaar Crystal Dynamics kwam daarna ook nog eens met twee succesvolle titels in de vorm van Rise of the Tomb Raider en Shadow of the Tomb Raider.

  Microsoft toonde zelfs veel ondersteuning voor Tomb Raider, waardoor Rise of the Tomb Raider zelfs een timed exclusive was voor de Xbox 360 en Xbox One. We zien alleen geen enkele van die titels terug op de Xbox Game Pass. Met de lancering van de Tomb Raider Definitive Survivor Trilogy - een remastered collectie van de drie games - lijkt het ons het ideale moment om de ijzersterke trilogie naar de dienst van Microsoft te brengen.

  Mortal Kombat 11

  Door de coronacrisis zijn er veel branches die hebben stilgelegen, waaronder de filmindustrie. Het afgelopen jaar zijn er dan ook niet veel films uitgekomen, maar de laatste tijd komen er toch een aantal projecten uit - inclusief de nieuwste Mortal Kombat film. Als je na het kijken van de film alleen met de iconische karakters aan de slag wil in Mortal Kombat 11, dan is dat op de Xbox Game Pass niet mogelijk.

  De nieuwste titel in de bloederige fighting franchise schittert namelijk door afwezigheid. Een release op de Xbox Game Pass zal nu een goede manier zijn om nieuw publiek te trekken voor de film, maar anderzijds is het ook een perfecte introductie voor het genre op de Xbox Series X. De Ultimate Edition van Mortal Kombat 11 is namelijk een waar genot op de next-gen consoles, die een uitstekende toevoeging zal zijn op de Xbox Game Pass.

  Assassin’s Creed Valhalla

  Eén van de grootste franchises van het moment is ongetwijfeld Assassin’s Creed. Met elk nieuw deel verlegt Ubisoft weer de grenzen en dat heeft met Assassin’s Creed Valhalla geleid tot een groots en meeslepend avontuur. Maar ondanks dat Ubisoft een aantal titels op de Xbox Game Pass heeft staan, missen we nog de aanwezigheid van Assassin’s Creed.

  Nu is wat ons betreft alleen het perfecte moment om de game naar de dienst van Microsoft te brengen. Op 13 mei wordt namelijk Wrath of the Druids gelanceerd, de eerste uitbreiding voor Valhalla waarbij spelers naar Ierland reizen. Dat wordt later in het jaar ook nog eens opgevolgd door de tweede DLC, dat zich richt op het beleg van Parijs door de vikingen. Door de release van de Assassin’s Creed Valhalla op de Xbox Game Pass, kan Ubisoft een flinke influx van nieuwe spelers krijgen die kunnen genieten van het avontuur én de uitbreidingen.

  Yakuza: Like a Dragon

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.