Onze verwachtingen voor de Xbox en Bethesda samenwerking

Article
zaterdag, 27 maart 2021 om 10:00
bethesda xbox headerf1616493426
De overname van Bethesda is eindelijk officieel goedgekeurd en Microsoft heeft dat groots gevierd. Maar hoe gaat de samenwerking tussen Xbox en Bethesda er precies uitzien in de toekomst? Dit zijn onze verwachtingen voor één van de grootste overnames in de game-industrie!

Veel exclusives voor de Xbox platformen

Toen bekend werd dat Microsoft de intentie had om Bethesda en Zenimax over te nemen, ontstond meteen één grote vraag: wat gaat er gebeuren met alle games die in ontwikkeling zijn bij de studio’s? De uitgevers hebben namelijk flink wat ontwikkelaars onder hun vlag, inclusief uiteraard de geliefde studio van Bethesda zelf.
Microsoft heeft er nog geen heel duidelijk antwoord op gegeven, maar Phil Spencer heeft in een Xbox blogpost laten doorschemeren dat er in de toekomst ‘een aantal titels exclusief zullen verschijnen op de Xbox consoles en PC’. De grote baas van Xbox houdt nog de schijn op dat het maar bij sommige games blijft, maar wij gokken dat de grote franchises exclusief gaan worden en daarmee plotseling gebombardeerd gaan worden tot system seller.
Met de grote hoeveelheid fans van The Elder Scrolls, Fallout, DOOM en Wolfenstein kunnen er veel nieuwe fans naar het platform van Xbox worden getrokken. Microsoft kan uiteraard op de korte termijn meer geld verdienen door de titels ook uit te brengen op de PlayStation 4 en 5, maar op de lange termijn is een grote playerbase op de Xbox consoles veel meer waard.
elder scrolls 6f1600771030

Vol gas voor The Elder Scrolls 6

De grootste titel van Bethesda waar fans naar uitkijken is ongetwijfeld The Elder Scrolls 6. Het vorige deel in de franchise, The Elder Scrolls V: Skyrim, wordt dit jaar alweer tien jaar oud, dus het is hoog tijd dat er een nieuw deel komt. The Elder Scrolls 6 is alleen nog steeds niet officieel onthuld, al heeft Bethesda wel laten weten dat de game op de next-gen consoles zal uitkomen. Die aankondiging stamt alleen alweer uit 2018 en sindsdien is er vanuit de uitgever weinig nieuws meer naar buiten gekomen.
Nu Bethesda in handen is van Microsoft, denken wij dat er ineens flink wat tempo gezet zal gaan worden achter The Elder Scrolls 6. Het is immers de belangrijkste titel om nieuwe spelers naar de Xbox consoles te lokken. Bethesda claimt steeds dat eerst de nieuwe IP Starfield alle aandacht krijgt, maar wij zien het zo gebeuren dat Microsoft meer resources in de studio pompt om aan beide titels te kunnen werken.
dishonoredf1643211407

Samenwerkingen tussen succesvolle studio’s

Met de nieuwe samenwerking met Bethesda en Zenimax komen niet alleen die twee uitgevers in de stal van Xbox te zitten, maar een heel scala aan getalenteerde en belangrijke studio’s. Denk naast de ontwikkelstudio van Bethesda bijvoorbeeld aan id Software en Arkane Studios, respectievelijk bekend van de DOOM en Dishonored franchises.
De ontwikkelaars hebben stuk voor stuk hun eigen specialiteit, wat in de toekomst ook goed kan worden gecombineerd om speciale games op de markt te brengen. We hebben bijvoorbeeld eerder al een samenwerking gezien tussen id Software en Avalanche Studios met Rage 2, waarbij de DOOM-ontwikkelaar de shooter-elementen op zich nam en de Just Cause-ontwikkelaar het open wereld-gedeelte.
Wij kunnen nu al niet wachten op een ambitieuze titel waar de krachten van Bethesda, Arkane Studios en id Software worden gecombineerd voor een baanbrekende RPG. Of laat één van die studio’s eens samenwerken met Rare of 343 Industries voor een unieke combinatie. De mogelijkheden zijn eindeloos voor Microsoft!
halo infinite master chieff1616493849

Cross-over feestje

Games zijn vandaag de dag vaak een duistere en serieuze bedoening, maar soms kunnen we zelfs in de meest grimmige wereld opgevrolijkt worden door een easter egg of cross-over. Even een moment van herkenning, waarbij je ogen ineens groter worden en je brein de verbinding maakt.
Met de samenwerking met Bethesda heeft Microsoft nu ineens de mogelijkheid om een stuk meer easter eggs te gaan stoppen in haar games of om cross-overs te organiseren voor Xbox games. Wat te denken bijvoorbeeld van een Doom Slayer outfit in Halo Infinite? En met de overname heeft Xbox nu misschien ook wel genoeg iconische karakters om haar eigen versie van Super Smash Bros. en PlayStation All-Stars Battle Royale te gaan maken!

Populair Nieuws

Laatste Reacties