Deze 5 games bieden een goede easter egg jacht voor Pasen!

  Het is Pasen, dus is het tijd om op zoek te gaan naar paaseitjes. Helaas moeten we zo veel mogelijk binnen blijven, dus dan gaan we maar op zoek naar digitale paaseieren. Gelukkig zitten er meer dan genoeg games vol easter eggs die je kan vinden.

  Borderlands 3

  Als er een game is die bijna uit elkaar spat van de easter eggs, dan is het wel Borderlands. De gehele reeks heeft de afgelopen jaren de draak gestoken met nagenoeg alles uit popcultuur. Borderlands 3 doet dat ook niet anders. Zo kan je Wick and Warty tegenkomen, een duidelijke referentie naar Rick and Morty. Daarnaast kan je ook de Hellwalker vinden, een shotgun die gebaseerd is op de shotgun uit DOOM. Als je de shotgun oppakt word je zelfs begroet met een gruwelijke gitaarriff.

  Je kan ook nog een verrassend actuele easter egg vinden. Zo is er een schild genaamd Buckler Nova Berner. Het schild heeft als tagline 'Feel the Bern' wat een directe verwijzing is naar Amerikaans senator Bernie Sanders, die eerder deze week uit de race voor presidentskandidaat stapte. Heb je niet zoveel met politiek? Dan kan je altijd nog op zoek gaan naar de 'Mines of Moria' missie om al je Lord of the Rings dromen uit te laten komen.

  Battlefield 5

  De shooterfranchise van DICE zit ook al jaren vol met toffe easter eggs. Met ieder nieuw deel probeert EA de spelers meer uit te dagen. In Battlefield 4 begon het met de Megalodon, een gigantische haai. Daarna is ze volop doorgegaan met multiplayer easter eggs in Battlefield 1 en later dus ook Battlefield 5. Zo kan je alleen al op de multiplayermap Narvik al drie dingen vinden. Voor de kust zwemt een walvis, op de berg is iemand aan het skiën en je kan een sneeuwpop maken met je construction tool.

  Toch zal je ergens anders moeten zoeken voor de raarste easter egg in de game. Op de multiplayermap Arras kan je op verschillende plekker een tuinkabouter vinden. Als je de tuinkabouter sloopt, dan achtervolgt die je voor de rest van de match. Nou denk je misschien dat het niet zo erg is, maar door de geluidseffecten en de gloeiende rode ogen van de tuinkabouter wordt het toch net wat spannender dan je zou verwachten.

  DOOM: Eternal

  Natuurlijk bevat de meest recente toevoeging aan het DOOM universum ook flink wat easter eggs. Dat je jouw wapen in het midden van het scherm kan plaatsen is niet de enige verwijzing naar de vorige games. Sterker nog, je kan de oude games zelfs spelen in de Fortress of DOOM. Als je dan toch in de kamer van de DOOM Slayer bent, dan kan je net zo goed even kijken naar zijn boekenkast. Daar staan namelijk pareltjes in als Vault Dweller's Survival Guide en Why I'm So Great Pt. II By Dork Norkem.

  Op een andere plank vind je dan weer klassiekers als To Kill a Mockingdemon, Demon Farm, Don Slayote en Fifty Shades of Slay. Wie had gedacht dat de DOOM Slayer een echte boekenwurm was? Gelukkig leest hij niet alleen maar boeken, maar is hij blijkbaar ook nog een flinke filmliefhebber. Waarom zou je anders de moeite doen om te verwijzen naar Terminator 2 wanneer je doodgaat?

  The Witcher 3: Wild Hunt

  De meest voor de hand liggende easter eggs die je in The Witcher 3 zal vinden tijdens het spelen van Gwent zijn. Veel kaarten bevatten verwijzingen naar de boeken en zijn dus ook leuk voor de kenners. Toch zijn er flink wat verwijzingen te vinden naar moderne popcultuur. Zo kan je best veel vinden wat linkt naar Game of Thrones. In de laatste DLC kan je een meisje vinden dat praat over hoe ze een zwaard van haar broer heeft gekregen en die vervolgens Needle heeft genoemd. Dat is niet het enige, je kan namelijk ook Tyrion Lannister vinden.

  Er zijn ook flink wat verwijzing naar wat minder populaire media. Een voorbeeld daarvan is de Killer Bunny uit Monty Python and the Holy Grail. Je kan het moordlustige konijn vinden bij een grot in de buurt van het plaatsje Benek. Veel bijzonders is het niet, maar het is een leuke verwijzing voor de liefhebber. Bij CD Projekt Red lijken ze ook wel fan te zijn van Quentin Tarantino films. In The Witcher 3 zitten namelijk meer dan genoeg verwijzingen naar enkele films van de topregisseur. Eentje die je waarschijnlijk al wel meegekregen hebt is de verwijzing naar Pulp Fiction.

  Red Dead Redemption 2

  Mocht je nou écht helemaal niks te doen hebben met Pasen, dan kan je op zoek gaan naar alle easter eggs in Red Dead Redemption 2. Rockstar stopt zijn games met alle liefde vol met toffe easter eggs en Red Dead Redemption 2 is geen uitzondering op de regel. Sterker nog, met het formaat van de wereld die gemaakt is, is de kans heel groot dat je heel veel easter eggs gemist hebt. Liefhebbers van South Park zullen wel het verhaal van Manbearpig kennen. Dat het monster van Al Gore ook in de game te vinden is, zal je misschien ontgaan zijn.

  Red Dead Redemption 2 flirt in zijn easter eggs vaak ook buitensporig met het bovennatuurlijke. Van UFO's tot Bigfoot, er is ontzettend veel te vinden. Je kan zelfs de duivel vinden in een grot. Vaak nemen de easter eggs in games van Rockstar bizarre proporties aan, maar sommige zijn ook wat subtieler en makkelijker te vinden. Zoals de verwijzing naar The Walking Dead, je kan namelijk de boerderij uit het tweede seizoen vinden. Het is geen perfecte kopie, maar hoe de gebouwen staan is correct. Daarnaast staat op de schuurdeur de boodschap 'Stay out! Plague!'

  Overige games

  Gelukkig zijn dit niet de enige games die volzitten met easter eggs. Je kan natuurlijk altijd ook nog GTA, Just Cause, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain of Mass Effect oppakken. Games van Bethesda zijn ook nooit spaarzaam met toffe easter eggs. Er is dus nog genoeg leuks te ontdekken. Hebben we volgens jou nog games of een vette easter egg gemist? Laat het vooral weten in de comments!

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.