Virtual Currency in NBA 2K15 - Wat kun je verwachten?

Article
zaterdag, 15 november 2014 om 11:12
xgn google image
In NBA 2K13 deed het zijn intrede, in NBA 2K14 werd het verder uitgebreid en in NBA 2K15 introduceert het wat nieuwe features. We hebben het hier natuurlijk over Virtual Currency, de (virtuele) munteenheid van NBA 2K15.
Muntjes, pecunia's en geld: het is allemaal niets nieuws. FIFA 15 heeft het, Assassin's Creed Unity heeft het en GTA: V heeft het ook. Toch zijn er bepaalde dingen die de Virtual Currency van NBA 2K15 zo speciaal maken. Zo kun je de Virtual Curency die je in game-modus A verdient, gebruiken in game-modus B. Ook de manier waarop het in de game-modi is geslopen is erg opvallend te noemen. Bugs en glitches zitten er ook in, helaas.
1409286847 media

Across the whole game

In NBA 2K15 kun je voor het eerst je pas verdiende VC in bijvoorbeeld NBA Blacktop, een modus waarin de trucendoos volledig open kan om zo je tegenstanders te vernederen, verzilveren in de befaamde MyCareer of de MyTeam-modus. Dit zorgt ervoor dat je een heel scala aan mogelijkheden hebt om je VC te verdienen en dit nooit zal vervelen omdat je het in bijna elke modus kan verdienen.
Ook het verzilveren van de Virtual Currency is erg variabel en erg goed gedaan door 2K. In de MyCareer kun je het verzilveren om bijvoorbeeld je lay-up of jumpshot te verbeteren, maar in de MyLeague modus (waarin je een team managet naar de overwinning) kun je Virtual Currency inzetten om het moraal van één van je spelers te verhogen. Als je even geen zin meer hebt in MyLeague, dan kun je altijd nog naar je MyTeam gaan om daar spelers te kopen in het veilinghuis met je Virtual Currency.
nba2k15 stephen curry screenshot

Altijd online voor Virtual Currency

Helaas houdt het positieve over Virtual Currency hier op. Toen de feature in NBA 2K13 zijn intrede deed, werd het zeer positief ontvangen. In NBA 2K14 werd het eveneens positief beoordeeld in de vele reviews. Maar in NBA 2K15 gaat het de foute kant op. Bugs, glitches en altijd online zijn: het doet de Virtual Currency geen goed.
De grootste fout van 2K was dat je altijd online moet zijn als je gebruik wilt maken van Virtual Currency. Wanneer je dit niet bent, kun je dag zeggen tegen het idee van het in game-modus A verdienen en het in game-modus B verzilveren, want je het helemaal geen Virtual Currency meer als je niet online bent. Eén van onze redactieleden had ook problemen met het altijd online zijn. Hij zei dat zelfs de 2K-support het niet wist en dat hij toch wat meer verwachtte van een game die tussen de vijftig en de zeventig euro kost.
Anthony 'The Brow' Davis slams it home!

Bugs en glitches nemen abnormale proporties aan

Dankzij de, bij vlagen, slechte servers van 2K, zijn er betrekkelijk veel bugs en glitches rondom de Virtual Currency. Zo lagen de 2K-servers er een keer uit, en toen ondergetekende weer probeerde in te loggen waren al zijn opgespaarde muntjes weg. Daarbij waren ook zijn MyCareer, zijn MyTeam en zijn MyLeague opgeslagen files weg. Dit zorgt ervoor dat veel mensen erg boos zijn op 2K, want je verwacht simpelweg wat meer van een game die veel geld kost.
Als je meer VC wilt hebben, kun je dat altijd doen door de door velen verafschuwde micro-transacties te betalen. Ook hier geldt dat in een game zoals deze NBA er eigenlijk geen micro-transacties thuishoren. Je verwacht als je een AAA-titel zoals deze koopt, dat je dan geen extra betalingen hoeft te doen om jezelf beter te maken in de game. Dat dit in een gratis game op iOS of Android gebeurt snappen we, maar bij een game zoals deze hoort het niet thuis.

Nog veel werk aan de winkel

Al met al is Virtual Currency een heel leuk concept, maar door de vele bugs glitches en micro-transacties wordt dat teniet gedaan. Ook het feit dat je altijd online moet zijn als je van VC gebruik wilt maken doet ons geen goed. Als 2K wil dat je in NBA 2K16 wél een goed werkend systeem hebt, is er nog behoorlijk veel te doen.