The Crew - auto's tunen totdat je erbij neervalt

  In The Crew ga je de open wereld van de Verenigde Staten in om te racen. Zoals bij iedere racegame draait het spel volledig om auto's en wat je ermee kunt doen. Eén van die dingen is het aanpassen en tunen van je auto. En daar moeten we het dan ook even over hebben in deze special.

  The Crew bevat 5000 kilometer aan weg en een groot gedeelte van Amerika. Het ene gedeelte weg is gewoon verhard en het andere deel van de weg is onverhard. Een zandbak of een lap gras, waar je auto dus totaal anders op rijdt.

  Gelukkig is het in The Crew mogelijk om je auto te tunen op verschillende manieren. Er zijn namelijk vijf klasses waarin je je auto kunt tunen. Dit zijn achtereenvolgens Street, Dirt, Raid, Performance en Circuit.

  Iedere klasse heeft zo zijn eigen afstelling, toepassing en niet geheel onbelangrijk, een eigen uiterlijk wat je natuurlijk nog verder kunt verfraaien met een eigen kleurtje, een stickertje hier en daar. Op die manier is de door jou gemaakte auto altijd jouw auto. Lekker persoonlijk en zo zien we het graag.

  Let wel, niet alle auto's lenen zich voor alle mogelijke klasses qua tunen, maar gelukkig speel je onderweg ook perks vrij die wel weer voor ieder auto te gebruiken zijn. Maar goed, dat is voor later. Nu eerst eens met de buitenkant beginnen. Daar is namelijk het meeste verschil te zien als je gaat tunen.

  The Crew tuning

  Het oog wil ook wat in The Crew

  Zoals al aangegeven bevat The Crew verschillende klasses. Als je een auto krijgt zal deze altijd in de Full Stock klasse zitten. Dat wil zeggen dat de auto is alsof hij zo van de fabrikant af komt. Er zitten dus geen toeters en bellen op de auto. Totdat je in de garage aan de bak gaat met de talloze onderdelen tenminste.

  In de garage kun je vervolgens je Full Stock auto aanpassen op één van de vijf klasses. Alle klasses hebben een eigen stijl en eigen onderdelen. Je kunt onder andere de spoiler, voor- en achterbumper, motorkap, je velgen en je banden veranderen.

  Deze onderdelen zullen je auto natuurlijk een stuk bruter laten ogen. De uiterlijke aanpassingen zullen in The Crew niet alleen uiterlijke gevolgen hebben, maar ook voordelen. Zo ziet je auto er in de Raid klasse uit alsof deze rechtstreeks van de nieuwe Mad Max filmset af komt.

  In de Dirt klasse heeft je auto dan bijvoorbeeld weer dikke koplampen op de bumper en de Street, Circuit en Performance klasse geven je een sportief en gestroomlijnd uiterlijk.

  The Crew tuning

  De binnenkant doet er veel meer toe

  De buitenkant van je auto is natuurlijk erg belangrijk, maar de binnenkant is des te belangrijker in The Crew. Als je je auto namelijk verkeerd hebt afgesteld, dan stelt hij op sommige gebieden geen reet voor. Zo rijdt een Circuit auto simpelweg niet fatsoenlijk off road en een Dirt auto presteert op de weg weer niet goed.

  Het komt er dus allemaal op aan dat je goed nadenkt over hoe jij je auto afstelt op de route die je gaat nemen. En die kracht zit voornamelijk onder je motorkap. Je kunt in The Crew een aantal onderdelen op je motor aanpassen, maar ook een heel stel dingen aan je chassis veranderen.

  The Crew geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een andere vering, nitro, wielophanging, brandstofinjectie, andere banden of een motorcore te installeren. Deze dingen zorgen voor het echte verschil onderweg. Ze zorgen voor betere grip op de weg, snellere acceleratie of een hogere topsnelheid.

  The Crew tuning

  Altijd wisselen van afstemming

  Alleen wanneer moet je nou wat gebruiken? Van veel dingen weet je al snel wel ongeveer hoe het in elkaar zit en de doorgewinterde racefanaat zal dit met zijn ogen dicht kunnen doen. Voor veel mensen is het echter niet zo gemakkelijk. Zij zullen dus veel aan het aanpassen zijn en daarmee heeft The Crew rekening gehouden.

  Middels je in-game smartphone kun je namelijk altijd en overal je auto aanpassen. Het maakt dus niet uit waar je bent of wanneer je dit wil doen. Je kiest in de smartphone simpelweg de optie Mobile Garage en voila! Je kunt aan de bak. Erg handig dus.

  The Crew kun je nu alvast pre-orderen in de Ubi Store.

  The Crew

  Verkijgbaar vanaf 2 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.