Dit kunnen we allemaal verwachten van Apple tijdens WWDC 2019? - Feest voor tech verslaafden!

  Dit jaar gaat er ook weer een WWDC plaatsvinden, in begin juni om preciezer te zijn. WWDC is een conferentie waarbij alle grote softwareproducenten aanwezig zijn en nieuwe technologieën aankondigen. Wat zijn de grootste Apple verwachtingen van WWDC 2019? Je leest het hier!

  iOS 13

  We beginnen deze lijst met WWDC 2019 verwachtingen met nieuwe iOS software. iOS 13 om precies te zijn, de opvolger van iOS 12 die in 2018 tijdens WWDC werd aangekondigd. Wat we van iOS 13 moeten verwachten zijn waarschijnlijk wat extra software opties die te maken hebben met de display en met de voorkeuren die Apple heel uitgebreid zijn.

  Wat alleen wel zo is, is dat iOS waarschijnlijk alleen beschikbaar gaat zijn voor apparaten die na 2015 gemaakt zijn, dat geldt dus niet voor de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone SE. Het is alleen nog steeds de vraag of die geruchten wel kloppen. Er is door een medewerker van Apple al wel bekendgemaakt dat iOS 13, genaamd Yukon, een grote focus gaat leggen op iPads, maar de update zal ook veel effect hebben op smartphones.

  MacOs 10.15 High Sierra

  Naast een nieuwe iOS voor iPad en iPhone werd er vorig jaar ook een nieuwe MacOS software update aangekondigd, dat zal dit jaar niet anders zijn. De MacOS update die dit jaar waarschijnlijk tijdens WWDC wordt aangekondigd is versie 10.15 High Sierra. We kunnen betere editing tools, een nieuw file-systeem en waarschijnlijk nog meer prestatieverbeteringen.

  Er wordt ook gespeculeerd over meerdere functies waardoor je veel meer programma’s tegelijk kan openen en gebruiken. Dat werkt al heel goed op een Mac, maar hier komt nog meer verbetering in. Wat we ook kunnen verwachten van de nieuwe MacOS is wellicht een betere comptabiliteit met het aankomende Apple Video.

  Apple

  WatchOS 6

  Naast iPhones, iPads en MacBooks is de Apple Watch ook razend populair en een bijna volledige vervanger van de smartphone. De Apple Watch heeft zo ook haar eigen softwaresysteem genaamd WatchOS, die ook bijna elk jaar een update krijgt. Er wordt van WWDC 2019 verwacht dat er ook een nieuwe WatchOS wordt aangekondigd.

  Wat kunnen we daarvan verwachten? Betere interface, reactiesnelheid en touchscreen en meerdere apps en instanties die op de Apple Watch comptabel zijn. Waarschijnlijk komen er ook nieuwe designs bij, wat elke update wel zo is, dus deze waarschijnlijk ook.

  Apple

  tvOS 13

  Ook de Apple TV kan niet ontbreken in deze lijst met WWDC 2019 verwachtingen. De Apple TV heeft namelijk ook haar eigen softwareprogramma’s, die in 2019 volgens de verwachtingen een update krijgt: tvOS 13. tvOS 13 zal beschikbaar worden voor Apple TV 4, niet voor andere Apple televisies, dat komt omdat die niet comptabel genoeg zijn met het nieuwe tvOS.

  We kunnen nieuwe functies verwachten die te maken hebben met duurzaamheid en de nieuwe streamingservice van Apple, namelijk Apple Video. Je kan het vergelijken met iOS op je iPhone, die heeft ook vele functies die via Apple Music worden versterkt. Datzelfde geldt in principe voor tvOS.

  Curved.de

  Modular Mac Pro

  De Modular Mac Pro is als een van de weinige Apple-producten in deze lijst bevestigd door Apple om in 2019 uit te komen en bestaat dus niet volledig uit geruchten. De huidige Mac Pro ziet eruit als een zwarte cilinder, maar Apple werkt al aan een nieuw model dat in de loop van 2019 gaat verschijnen en hopelijk dus tijdens WWDC 2019 wordt aangekondigd. De huidige Mac Pro beschikt over een Xeon-processor met maximaal zes cores, een aantal aansluitingen en een herkenbaar uiterlijk.

  In tegenstelling tot de voorgaande Mac Pro zal de nieuwste variant wel gaan beschikken over USB-C poorten en Thunderbolt 3-poorten. Er wordt verwacht dat deze Modular Mac Pro een aankondiging krijgt op WWDC, maar het kan ook zijn dat deze tijdens het Apple-evenement in maart al een teaser of iets dergelijks krijgt.

  8K Apple display

  Deze aankondiging die misschien op WWDC 2019 kan komen hangt in het nauw samen met de Modular Mac Pro. Want wat is er nou beter dan een nieuwe Modular Mac Pro met een bijbehorende 8K Apple display? Apple heeft al wel aangegeven dat het scherm je een bioscoopgevoel geeft, maar wat dat betekent is natuurlijk gokwerk. Het is al wel bevestigd dat het beeldscherm in 2019 te verwachten is.

  De Mac Pro Display gaat ideaal tot zijn recht komen in combinatie met de Modular Mac Pro. De krachtige computer gaat ervoor zorgen dat de display goed tot zijn recht komt. De Mac Pro Display gaat perfect zijn voor professionals door haar heelal grijze of zwarte kleur, oftewel voor fotografen of producers. Dat is wat we tot nu toe weten, de nieuwe monitor komt als een van de weinig gegarandeerde Apple-producten uit in 2019 en wordt hopelijk tijdens WWDC al aangekondigd.

  Apple headphones

  Iets wat ook veel gespeculeerd wordt, is de komst van Apple’s Over-ear heaphones, misschien hoog tijd om die eens te tonen tijdens WWDC 2019. De AirPods van Apple bieden een hoop handige functies aan, functies die Apple ook wil aanbieden met een eigen soort koptelefoon. De AirPods 2 worden overigens naar verwachting aangekondigd tijdens het Apple-event in maart.

  Het is alleen nog de vraag of de koptelefoon uitgebracht wordt onder het door Apple overgekochte merk Beats, of dat de Apple-koptelefoon komt onder de naam van het eigen Apple-merk. De Apple headphones, laten we hem nog even zo noemen, komt hoogstwaarschijnlijk in 2019 uit.

  Apple

  AirPower

  Als laatste WWDC 2019 verwachting hebben we Apple’s lang verwachte AirPower staan. Dit product is al eerder een keer aangekondigd door Apple, maar hield zich er daarna volledig stil over. AirPower is een soort laadstation waarmee je draadloos al je Apple-producten oplaadt. Denk daarbij aan je iPhone, AirPods, en Apple Watch. Een hoog staaltje Apple-gadget dus.

  Het product werd al in 2017 aangekondigd en de releasedatum van AirPower wordt in 2019 al verwacht, maar Apple kennende kunnen we van een later jaar uitgaan. Dan moeten we dus misschien nog wel even wachten op dit product, maar een teaser of update van de ontwikkelingen wordt wel op prijs gesteld. Laten we hopen dat Apple ons iets over AirPower laat weten tijdens WWDC 2019.

  Dit kunnen we allemaal verwachten van WWDC 2019

  Dat waren de verwachtingen voor WWDC 2019, welke van deze verwachtingen is volgens jou het meest reëel? Laat het ons vooral weten in de reacties.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.