World IP Day is vandaag! Dit zijn 10 IP's om de in gaten te houden

Article
woensdag, 26 april 2017 om 16:54
xgn google image
Vandaag is het World IP Day! En om deze vreugdevolle gelegenheid te vieren leek het ons een uitgewezen kans om te kijken welke games met nieuwe IP er aan zitten te komen. Dit zijn de 10 IP's om in de gaten te houden!
Als je aan IP denkt denk je misschien aan je IP-adres, maar IP betekent in dit geval niet zoals bij een IP-adres Internet Protocol. IP staat voor intellectual property, oftewel intellectueel eigendom. Dit zijn producten die met auteursrecht beschermd kunnen worden. In het geval van games betekent nieuwe games dus nieuwe werelden, nieuwe karakters en nieuwe verhalen.
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel vervolgen op games omdat die games eerder al een successformule bleek te bezitten. Het leek ons leuk om juist eens een kijkje te nemen naar IP die in de toekomst iets nieuws toe gaan voegen aan het gamelandschap. Hier zijn 10 nieuwe IP's om in de gaten te houden.

10. RiME

Dit spel wordt gemaakt door Tequila Works, dit is geen sluikreclame voor alcohol maar een Spaanse game ontwikkelaar. RiME wordt gemaakt voor de PS4, Xbox One, PC en Switch. In het spel speel je een jongetje dat een vervloekt eiland moet ontvluchten. Je doet dit door het oplossen van puzzels in verschillende levels.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Het ruige, overwoekerde terrein verbergen de oude verlaten en vergeten resten van een verdwenen civilizatie. Deze vibe is een mooie setting voor prachtige puzzels en een subtiel verhaal. Ook schijnt het zo te zijn dat de game prachtige muziek heeft die erg meeslepend is.
De game komt uit op 26 mei voor PS4, Xbox One en PC en later in het jaar ook in het derde kwartaal voor de Switch.
110328

9. Ever Oasis

Deze game wordt ontwikkeld door het Japanse Grezzo. Die maken onder andere de ports van Zelda games naar de 3DS zoals The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D en The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D maar ook de 3DS exclusive The Legend of Zelda Tri Force Heroes. Het is dan ook niet verrassend dat Ever Oasis alleen uitkomt voor de 3DS.
In Ever Oasis kruipt de speler in de huid van Tethu, een kiemplantje. De speler kan zelf het geslacht van Tethu selecteren. Als Tethu moet je een dorp bouwen in het midden van een woestijn. Dit dorp bouw je om een basis te hebben om te zoeken je oudere broer.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Je kan een oase bouwen door het volbrengen van gevaarlijke missies in kerkers en grotten waarin je allerlei tegenstanders tegenkomt. In de game kan je switchen tussen drie leden van je groep en zo een combinatie van verschillende vechttechnieken te gebruiken. De game heeft een interessant uiterlijk omdat Ever Oasis esthetisch gezien geïnspireerd lijkt op de klassieke Egyptische tijd.
Op 23 juni kun je Ever Oasis gaan spelen.
110329

8. Vampyr

Dit spel wordt gemaakt door de Franse ontwikkelaar Dontnod Entertainment, onder andere bekend van Life Is Strange. De game gaat uitkomen voor PS4, Xbox One en PC.
In Vampyr speel je als Jonathan E. Reid, een vampier in London gedurende de griepepidemie van 1918. Omdat hij bloed nodig heeft, is het in de game de bedoeling om onschuldige mensen te ontdoen van hun bloed.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Het is in de game mogelijk ook te spelen zonder ooit iemand te vermoorden. Het is alleen wel zo dat het soldaat maken van mensenlijk bloed leidt tot het ontgrenden van nieuwe vampierkrachten. Wat bijzonder is aan deze game is de manier waarop je omgaat met de mensen in Londen. Je moet voordat je jouw slachtoffers aanvalt informatie over hem of haar verzamelen, en het is ook de bedoeling in Vampyr dat je relaties met de bevolking aan gaat.
Het is nog niet duidelijk wanneer Vampyr precies te spelen is, maar het zal ergens in het vierde kwartaal van dit jaar zijn.
110330

7. Cuphead

De game Cuphead wordt ontwikkeld door indie studio MDHR die wordt gerund door twee broers. De game gaat uitkomen voor zowel PC als Xbox One.
In Cuphead speel je als het titelpersonage of zijn vriend Muman in een gekke kleurrijke wereld die is geïnspireerd door cartoons uit de jaren '30.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Cuphead speelt zich af in een hele vreemd chaotische wereld. De game is uniek door hoe de game gemaakt is, want alles is met de hand getekend en gekleurd. Ook leuk is dat de game co-op te spelen met een vriend. Samen in deze wereld wapens verzamelen en vijanden bevechten lijkt ons in ieder geval erg vet.
Wanneer Cuphead precies uitkomt is nog niet bekend, maar het is in ieder geval nog in 2017
110331

6. Cyperpunk 2077

Deze game wordt ontwikkeld door de Poolse ontwikkelaar CD Projekt. Deze studio heeft ook The Witcher 3 Wild Hunt gemaakt dus we verwachten veel van Cyberpunk 2077.
Cyberpunk 2077 speelt zich af in een metropool die Night City heet. In deze stad spreken mensen geen Engels of andere bekende taal. Om hun taal te kunnen begrijpen moet de speler bepaalde apparaatjes kopen die hun talen kan omzetten naar Engels. Ook is er een apparaat dat Braindance heet en dit zou emoties en beweging van anderen direct naar het hoofd van de speler kunnen streamen, klinkt bizar!

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Er is nog niet zo veel bekend over Cyberpunk 2077 maar we kunnen ons niet voorstellen dat de ontwikkelaar van The Witcher 3 een game maakt die niet goed is. Voor de rest weten we alleen nog dat de game een singleplayer en multiplayer component gaat hebben. Ook over een datum waarop de game uitkomt weten we nog niets.
110332

5. ARMS

Deze game van Nintento wordt ontwikkeld als exclusieve titel voor de Nintendo Switch. In dit vechtspel speel je een karakter met verlengbare armen die je kunt gebruiken om je tegenstanders te belagen.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Het is maar zelden dat Nintendo nieuwe IP introduceert, dus het is leuk om eens een nieuw universum te zien, in plaats van die van bijvoorbeeld Super Mario. Waar ARMS eerst een vrij simpele game leek, lijkt het er toch op dat de game meer diepte heeft. Zo is het mogelijk verschillende wapens te kiezen en kunnen wapens gecombineerd worden.
In de laatste Nintendo direct blijkt dat je ARMS ook met vier spelers kunt spelen. Dit geeft de game het potentieel om een leuke aanwinst te zijn op feestjes. ARMS is verkrijgbaar vanaf 16 juni.
110333

4. Days Gone

Days gone wordt gemaakt door SIE Bend Studios die onder andere verantwoordelijk is voor de klassieke Syphon Filter titels en de twee handheld versies van Uncharted. Deze twee Uncharted titels waren Uncharted: The Golden Abyss en het digitale kaartspel Uncharted: Fight For Fortune, beide voor de Playstation Vita.
In Days Gone voor de PS4 speel je Deacon St. John, een voormalige premiejager die leeft in een postapocalyptische wereld waarin de mensheid bijna verdwenen is. Daarbij komt dat miljoenen mensenzombie-achtige wezens geworden.St. John probeert in deze wereld te overleven.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Het is tof dat er verschillende types zombie gaat zijn (net zoals in bijvoorbeeld The Last of Us). Deze zombies reageren verschillend op de dag- en nachtcycles. In de trailer ziet de game er in ieder geval al prachtig uit. Wanneer Days Gone uitkomt is nog niet bekend
110334

3. Detroit Become Human

Deze game is in ontwikkeling door de studio Quantic Dream. Zij waren ook verantwoordelijk voor onder andere de fantastische titel Heavy Rain. Detroit Become Human gaat exclusief uitkomen op de PS4. In dit spel speel je als verschillende karakters met elk hun eigen narratief. Dit komt door het concept van Detroit Become Human.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Er is nog niet veel bekend over Detroit: Become Human maar de trailer suggereert dat deze game adembenemend mooi gaat worden. Het interessante aan Detroit: Become Human is dat je niet game over bent als je doodgaat. In plaats daarvan gaat je verhaal door met een ander karakter. Dit verhaal wordt gevormd door middel van jouw acties, en dat klinkt in ieder geval al super gaaf.
Het is nog onduidelijk wanneer Detroit Become Human uit zal komen.
110335

2. Sea of Thieves

Sea of Thieves wordt ontwikkeld door Rare. Rare bestaat al sinds 1985 en als we de lijst met alle goede games moeten opnoemen die Rare gemaakt heeft zijn we lang bezig. Op die lijst staat in ieder geval Viva Piñata, Banjo-Kazooie en Killer Instinct (die allemaal de spelen zijn in de game Rare Replay). Genoeg om trots op te zijn dus.
In Sea of Thieves voor de Xbox One en PC speel je een piraat. Je neemt deel aan een open world MMORPG ervaring waarin je onder andere de zeeën kan bevaren, verborgen schatten kunt zoeken en natuurlijk een poging te doen om geen scheurbuik te krijgen.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Omdat er in velen van ons ergens diep van binnen toch echt een piraat schuilt. Werken als een team terwijl je met zijn allen de wereld trotseert op een schip is een ontzettend tof idee. De sterke focus op co-operatief spel in een open world game is zeker iets om naar uit te kijken.
Het is niet bekend wanneer Sea of Thieves uitkomt, maar het zal in ieder geval wel nog dit jaar zijn.
110336

1. Death Stranding

Deze game wordt geproduceerd door de legendarische game maker Hideo Kojima en zijn ontwikkelingsbedrijf Kojima Productions. Bekend van onder andere de laatste Metal Gear Solid titel. Death Stranding wordt gemaakt voor de PS4.
In Death Stranding speel je als het hoofdpersonage dat gespeeld wordt door Norman Reedus. De game speelt zich af in een open world setting.

Waarom zijn wij enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day?

Er is eigenlijk nog heel weinig bekend over Death Stranding, maar af en toe lekt er een nieuwtje of gerucht uit over de actiegame. Zo gaat er een sterk gerucht dat Emma Stone een rol gaat spelen in de game. Acteurs Mads Mikkelsen, Guillermo Del Toro en Norman Reedus hebben al officieel bevestigd voor het project. Wanneer de game uitkomt is niet bekend maar wij zijn in ieder geval al ontzettend enthousiast voor deze nieuwe IP op world IP day!