Word een God of War god en versla alle vijanden!

  God of War heeft een ‘nieuw begin’ gekregen. Het is een nieuw avontuur met een nieuwe setting, maar de game voelt vertrouwd aan voor oude fans. Nu kun jij ook een God of War god worden als je de vijf typische God of War elementen weet zodat je een expert wordt over de games. Let op: spoilers kunnen volgen!

  Kratos

  We trappen maar gelijk een open deur in. God of War is natuurlijk niet compleet zonder de onbetwiste hoofdrolspeler in de franchise: Kratos. Deze kale knakker is er al vanaf het begin van de serie in 2005 bij en is toch wel hét meest typische element van de franchise. Zonder deze compleet witte kerel met zijn felrode tattoo is God of War niet wat het moet zijn.

  Het verhaal van God of War begint als Kratos een Spartaanse veldheer is die nagenoeg onverslaanbaar is. Totdat op een dag het noodlot toeslaat en hij bijna van een barbarenstam verliest. Om niet te verliezen vraagt hij Ares, de Griekse god van de oorlog, om hulp in ruil voor zijn ziel. En hoewel deze hem helpt, wordt Kratos later door Ares, de God of War god verraden.

  Zo begint voor Kratos een lang avontuur, waarin de meeste Griekse goden het onderspit zullen delven. En het bloedbad begint met de Griekse God of War god Ares.

  De goden als slachtvee

  Kratos werd na het eerste avontuur zelf de god van de oorlog. Een baan die hem op het lijf geschreven is. Hij heeft tenslotte genoeg oorlog gezien én Ares, de voormalig god van de oorlog, vermoord nadat deze hem verraden heeft. Maar met de titel God of War stopte het avontuur van Kratos nog lang niet.

  Al snel diende er een andere god zich aan die Kratos en dat is niemand anders dan Zeus. Die had een helder moment en besloot Kratos te misleiden en vervolgens te vermoorden. Niet echt slim bleek achteraf. Want Kratos begon vervolgens een wraakmissie, waarbij de goden letterlijk als slachtvee behandeld worden.

  De een na de andere Olympische kop rolt in God of War. Icarus, Hermes, Helios, Hades en nog vele anderen werden brut mishandeld door onze kale vriend met de dood als gevolg. En daarmee is dit dan ook een typerend kenmerk voor de franchise.

  Blades of Chaos

  Kratos en de goden zijn niet de enige typerende elementen die er zijn. De iconische wapens die Kratos met zich meebrengt, de Blades of Chaos, horen hier ook bij. Het was even schrikken toen we in de nieuwste God of War ineens met een bijl aan de slag moesten, maar de Blades of Chaos staan menig gamer ongetwijfeld nog in het geheugen gegrift. Deze kunnen dan ook in geen enkele God of War game ontbreken.

  De gekartelde zwaarden zijn in de diepste krochten van de onderwereld gemaakt door Ares zelf en aan Kratos gegeven. Ze kunnen gebruikt worden als mêlee wapens, maar door de lange ketting kan Kratos ze ook gebruiken om vijanden op afstand een pak rammel te geven. Het feit dat de zwaarden ook nog eens met vuur omgeven zijn, helpt natuurlijk alleen maar.

  De zwaarden hebben wel een nadeel: bij degene die de zwaarden van Ares zou krijgen, werden de kettingen aan de onderarm vastgemaakt. En dus heeft Kratos blijvende schroeiplekken op zijn onderarmen zitten. De kettingen zijn los, dat wel, want alleen de God of War zou deze los kunnen maken. En dat is niemand minder dan Kratos natuurlijk.

  Episch bloedvergieten

  Als je aan God of War denkt, dan komt als een van de eerste dingen ook een enorm bloedbad in je op. Want in deze games ga je niet braaf met een konijntje zitten spelen. Nee, het is bloedvergieten wat de klok slaat. Kratos is op een wraakmissie richting de berg Olympus getrokken, maar de goden leveren hem de nodige tegenstand.

  Talloze Olympiërs, titanen en andere mythologische wezens komen op zijn pad en willen hem met de grond gelijk maken. Dit levert de ene keer een massale slachtpartij op, waarbij Kratos tientallen tegenstanders in stukjes hakt, van hun ledematen ontdoet of simpelweg zonder genade in elkaar ramt. De andere keer staat er een reusachtig monster zoals de Kraken, een enorme octopus, of Hades met zijn leger ondoden. En dan hebben we het nog niet eens over het gevecht dat je met en op de titanen voert.

  De gevechten in God of War waren in het verleden al episch en ook in de nieuwe game die onlangs verschenen is, zit een paar epische gevechten verwerkt. Het hoort er gewoon bij!

  Rijke mythologische achtergrond

  Waar het over het algemeen vechten is dat de klok slaat in de God of War games, moet je ook de nodige puzzels oplossen. En hoewel dit niet echt een typisch element is voor de game, is de mythologische achtergrond die tijdens deze momenten( en ook in het verhaal op zich) naar voren komt dat zeker wel. God of War laat je namelijk niet alleen de vloer aanvegen met de meeste Griekse goden, maar zorgt ervoor dat je tussendoor ook wat opsteekt en zo ben je weer een stapje dichter bij de titel van God of War god.

  Je leert hoe de Griekse mythologie in elkaar steekt, dus wie de goden zijn en wat hun achtergrondverhaal is. God of War pikt deze trend in het nieuwste deel direct weer op door je een bijzonder rijkgevulde game te geven die bol staat van de Noorse mythologie. Mimir vertelt je bijvoorbeeld een heleboel over de verschillende goden, terwijl je de Noorse wereld leert kennen én de goden ook even op je deur komen kloppen.

  Nu ben je een God of War god

  Je weet nu echt wat een God of War game maakt en dus kun je jezelf nu echt een God of War god noemen. Ben je nog lekker van de nieuwe God of War te genieten? Laat het ons weten in de reacties!

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.