Het begin

[God of War: Ghost of Sparta]

Kratos is opgegroeid in Sparta samen met zijn broertje Deimos. Kratos en Deimos werden getraind om het leger van Sparta in te gaan. Dit ging echter niet helemaal volgens plan omdat de Goden Ares en Athena de stad hebben verwoest.

Ares en Athena waren op zoek naar de ‘marked warrior’, dat was Deimos. Deimos had namelijk grote rode littekens/markeringen bij zijn geboorte gekregen. De Goden kregen te horen dat een man met rode markeringen de wereld zou vernietigen, daarom wilden de Goden Deimos stoppen voor het te laat was.

De Goden kregen Deimos te pakken, Kratos wilde dit voorkomen en ging het gevecht aan met Ares. Kratos verloor dit gevecht en hield er een litteken over zijn oog aan over. Kratos verloor zijn broer en was er zo van ondersteboven dat Kratos dezelfde rode markeringen over zijn lichaam liet tatoeëren als zijn broertje Deimos had.

[God of War 1]

Kratos werd volwassen en kreeg een vrouw (Lysandra), waarmee hij ook een dochter (Calliope) kreeg. Kratos zat in het Spartaanse leger en werd door zijn vele successen generaal. In de oorlog tegen de Barbaren ging het anders, Kratos was aan het verliezen. Op het moment dat Kratos bijna afgemaakt werd door de Koning van de Barbaren riep Kratos om de hulp van Ares, de God van de oorlog.

Ares schoot te hulp en vermoordde iedere vijand van Kratos. Ares gaf ‘The Blades of Chaos’ aan Kratos, dit werd het standaard wapen voor Kratos. Kratos werd uiteindelijk ingeluisd door Ares en vermoordde per ongeluk zijn eigen vrouw en kind.

Kratos moest Ares terugpakken.