10 beste PlayStation Now games die je móét spelen

  Sony trekt de stekker uit PlayStation Now voor de PlayStation 3, Vita, tv's en blu-rayspelers. Je hebt nog een paar maanden om de service te gebruiken op die platformen. Wij zetten tien PlayStation Now games op een rij die je absoluut gespeeld moet hebben.

  PlayStation Now is een service die in 2015 in het leven is geroepen. Via deze service krijg je toegang tot honderden games. Voor 17 euro per maand kun je al die games streamen naar je PS4, PS3, PS Vita, PC, tv's en blu-rayspelers. Tot 15 augustus kun je al die platformen gebruiken voor PlayStation Now.

  Sony heeft laten weten dat de service erna alleen nog maar beschikbaar zal zijn op de PS4 en PC. Je kunt PlayStation Now zeven dagen lang gratis uitproberen. Met een aanbod van honderden games en nog maar een paar maanden te spelen hebben we de beste PlayStation Now games voor je op een rijtje gezet.

  10. The Last of Us

  Een van de grootste en meest indrukwekkende games van 2013 is ook terug te vinden op het PlayStation Now netwerk. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft veel goede games gemaakt door de jaren, maar The Last of Us is een van de beste. Mocht je het spel nog niet gespeeld hebben dan is dit hét moment om de game eens te proberen.

  In The Last of Us beleef je een avontuur met Joel en Ellie. De wereld is vergaan en een schimmel heeft de halve wereldbevolking in een soort zombies veranderd. Joel is al helemaal gewend aan het hard leven met een constante dreiging in de lucht. Dat verandert als hij Ellie leert kennen, een jongen meisje waar hij plots voor moet zorgen.

  The Last of Us werd met veel positiviteit ontvangen tijdens de release. Bij ons wist de game een dikke 9 te scoren in de The Last of Us review. Het is zo'n emotionele en meeslepende ervaring, die wil je niet missen!

  9./8. BioShock/BioShock Infinite

  De BioShock games zijn pareltjes als het gaat om sfeer en verhaal. Zowel het eerste deel in de serie als het derde deel, Infinite, worden regelmatig genoemd in lijstjes van beste verhalen in shooter games. De eerste keer dat je naar de diepte van Rapture gaat, sta je met open mond te kijken. Hetzelfde geldt voor de stad in de wolken, Columbia, waar BioShock Infinite zich afspeelt.

  Het begin van de eerste BioShock is een van de engste stukjes in een shooter ooit. Je bent onbewapend en voelt je totaal onveilig in een vreemde locatie die duidelijk zijn beste tijd voorbij is. Al snel maak je kennis met een iconische Big Daddy en sta je voor de keuze wat je met zijn Little Sister gaat doen. Kies je ervoor iedereen te redden of neem je hun levenskracht over om zelf sterker te worden?

  In BioShock Infinite beleef je het verhaal van Booker DeWitt en Elizabeth. Samen strijd je in de naam van de Vox Populi om de racistische ultra-nationalisten, die controle hebben over Columbia, onschadelijk te maken. Door de hele stad vind je rails in de lucht om je in razend tempo te verplaatsen door de wereld. Een super handig systeem dat vaak goed van pas komt.

  De BioShock games staan er deels om bekend dat je niet enkel met geweren vijanden verslaat, maar ook met superkrachten. De Plasmids uit deel 1 en Vigors uit deel 3 voegen een cool element toe aan toch al toffe games. Dat geeft toch weer dat beetje extra waardoor deze games zeker de moeite waard zijn om nog te spelen. BioShock 2 is ook beschikbaar op PlayStation Now.

  7./6. Ico/Shadow of the Colossus

  Ico en Shadow of the Colossus staan bij veel PlayStation liefhebbers in een hoog vaandel. Deze games kwamen oorspronkelijk uit voor de PlayStation 2, maar zijn vandaag de dag nog steeds goed te spelen. Beide games staan op PlayStation Now en moet je eigenlijk wel eens gespeeld hebben.

  In Ico zit je vast in een verlaten kasteel op het moment om geofferd te worden. Gelukkig kom je vrij en zo begint je avontuur om te ontsnappen uit deze hel. Speciaal aan Ico is dat je de hele game een meisje met je mee moet nemen door haar hand vast te nemen. De puzzels zijn daar speciaal op afgestemd, waardoor Ico soms nog best wel uitdagend kan zijn.

  Shadow of the Colossus is een totaal andere game dan Ico. Je speelt als Wander en het is jouw doel om zestien gigantische monsters te verslaan. Ieder monster is op een andere manier neer te halen, maar vaak moet je de Colossus beklimmen. Het concept is simpel, maar het is ontzettend goed uitgewerkt en de verschillende monsters maken het waard om de game eens op te starten.

  Ico en Shadow of the Colossus staan hier samen omdat ze beide door dezelfde ontwikkelaar gemaakt zijn. Team Ico is ook de maker van het recent verschenen The Last Guardian. Door deze twee games te proberen zie je meteen waar de aparte grafische stijl in die game vandaan komt. Zeker het spelen waard!

  5. Uncharted 2 Among Thieves

  Wie kent de Uncharted games nou niet? De eerste drie staan op je te wachten op PlayStation Now. Nou vraag je je misschien af waarom we deel 2, Among Thieves, hier noemen als aanrader om te spelen en dat is omdat het simpelweg de beste van de drie is. De eerste en derde zijn ook echt fantastisch, maar er kan er maar één de beste zijn.

  In Uncharted 2 Among Thieves ga je op zoek naar de Cintimani Stone en Shangri-La. Het verhaal is losjes gebaseerd op verhalen van Marco Polo en zijn reizen door Azië. Nathan Drake groeit in Uncharterd 2 ook steeds meer naar Elena Fisher, dus is er ook ruimte voor romantiek wat tot leuke humor leidt.

  De gameplay van Uncharted 2 zit fantastisch in elkaar en het klim- en klauterwerk kost dan ook bijna geen moeite. Daarnaast werkt het third-person shooter gedeelte ook lekkerder dan in het eerste deel. Het speelt gewoon heel fijn weg. Mocht je de Uncharted games nog nooit gespeeld hebben en maar tijd hebben voor een enkele uit de serie dan raden wij je deel 2 van harte aan.

  4. Red Dead Redemption

  Er is een reden waarom miljoenen gamers uitkijken naar Red Dead Redemption 2. Zijn voorganger was zo'n indrukwekkende game dat je niet anders kan dan enthousiast zijn. Red Dead Redemption is een open wereld cowboygame met zoveel sfeer dat het lijkt alsof je echt in het Wilde Westen rondloopt.

  De game volgt het verhaal van John Marston. Je rijdt vooral rond op een paard en met je geweer kun je iedereen overhoop knallen. De wereld zal regelmatig uit het niets iets fabriceren waardoor je gevaarlijke dieren of bandieten moet vermoorden. Met de Undead Nightmare uitbreiding kun je hetzelfde doen met zombies.

  De game is ontwikkeld door Rockstar, wat verklaart waarom deze game zo succesvol is. De makers van GTA weten precies hoe ze een goede open wereld moeten maken. Heb je recent Westworld gekeken en wil je ook zo'n ervaring beleven dan kun je nu Red Dead Redemption opstarten via PlayStation Now.

  3./2. Batman Arkham Asylum/Batman Arkham City

  De Batman Arkham games hebben een tijdperk ingeluid van goede superhelden games. Niemand zag aankomen dat Batman Arkham Asylum zo een goede game zou zijn. Nu zijn de Batman Arkham games niet weg te denken in het actiegenre. Asylum en zijn vervolg Batman Arkham City zijn dan ook twee PlayStation Now games die absoluut de moeite waard zijn.

  In Batman Arkham Asylum wordt de gekkeninrichting, Arkham Asylum, helemaal op zijn kop gezt door de Joker. Hij laat alle superschurken gaan en dreigt Arkham City op te blazen als iemand hem tegen zit. Batman weet wat hem te doen staat en zorgt ervoor dat de grootste schurken weer achter de tralies terecht komen.

  Natuurlijk blijft het daar niet bij want in Batman Arkham City loopt iedereen weer vrij rond. Arkham Asylum bleek te klein om al het gajes van Gotham in bedwang te houden en dus is een heel deel van de stad omgetoverd tot gevangenis. Hier krijgen Hugo Strange en wederom de Joker veel macht en gebruiken die macht om het Batman erg moeilijk te maken.

  De Batman Arkham games vertellen toffe verhalen die echt bomvol zitten met referenties naar de Batman lore. De combat loopt ontzettend vloeiend en je voelt je echt alsof je zelf Batman bent. De Batman Arkham games zijn absoluut de moeite waard als je ze nog niet geprobeerd hebt. De prequel Batman Arkham Origins is trouwens ook beschikbaar op PlayStation Now.

  1. Journey

  Journey is de kortste game in deze lijst, maar dat betekent niet dat het spel geen indruk weet te maken. Journey is een heel bijzondere game die met heel weinig heel veel doet. Het is een mooi avontuur dat het beste in één zit te spelen is. Het is game van ongeveer vier uur dus dat is goed te doen.

  Er is totaal geen tekst aanwezig in Journey om een verhaal te vertellen, maar door gameplay en kleine cutscenes weet je toch wat er gaande is. Je maakt een reis door een woestijn waarbij je steeds meer stukjes toevoegt aan je sjaal. Hoe langer die sjaal wordt, hoe meer je kunt doen in de gamewereld. Tijdens je reis ontmoet je medespelers die met je samen kunnen werken, maar aangezien je niets kunt zeggen zorgt dat voor een interessante dynamiek.

  Journey is gemaakt door ontwikkelaar thatgamecompany. Deze studio is ook verantwoordelijk voor Flow en Flower, wat ook twee speciale games zijn die niet te vergelijken zijn met andere games. Die andere twee zijn ook beschikbaar op PlayStation Now, maar Journey is zeker de beste. Je hebt nog even tot augustus en Journey is zeker vier uurtjes van je tijd waard.

  Dit artikel op 18 mei 2020 bijgewerkt.

  The Last of Us

  Verkijgbaar vanaf 14 june 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.