Alles wat je moet weten over Wolfenstein 2 The New Colossus release

Article
dinsdag, 26 september 2017 om 16:00
xgn google image
Het duurt nog een maandje voordat Wolfenstein 2 eindelijk in de winkels ligt en we de avonturen van B.J. Blazkowicz kunnen vervolgen. Maar weet je helemaal niks van de game af? Geen zorgen, lees hier alles wat je moet weten over Wolfenstein 2 The New Colossus release.
In deze special over de Wolfenstein 2 The New Colossus release behandelen we vier onderwerpen, waarna je helemaal op de hoogte bent van de belangrijkste informatie over deze first-person shooter. Aangezien de game een vervolg is, trappen we af met het verhaal.

Het verhaal van Wolfenstein 2

Wolfenstein 2 The New Colossus is nagenoeg een direct vervolg op Wolfenstein The New Order. Aan het einde van die game bleef protagonist BJ Blazkowicz zwaargewond achter in een brandende Nazi-basis en zag hij zijn vriendin en vrienden wegvliegen in een helikopter, voordat zijn ogen dichtvielen. Maar aan het begin van Wolfenstein 2 blijkt dat ze zijn teruggegaan om hem te redden en dat BJ vijf maanden in een coma heeft gelegen.
De Nazi’s hebben ondertussen niet stil gezeten. Het is 1961 en niet alleen hebben de Duitse troepen de Tweede Wereldoorlog gewonnen, ze hebben ook nog eens de Verenigde Staten veroverd en onderlegd aan hun regime. Ondanks zijn hevige verwondingen twijfelt BJ er niet aan om nogmaals op de voorlinie te gaan staan en samen met zijn bondgenoten eens en voor altijd af te rekenen met de Nazi’s en Amerika te bevrijden.
118644

De id Tech 6-engine

Met de Wolfenstein 2 The New Colossus release zijn er twee games die gemaakt zijn met de id Tech 6-engine, die ontwikkeld is door id Software. De eerste game die de id Tech 6-engine gebruikt is Doom uit 2016 en het is dan ook niet vreemd dat ontwikkelaar MachineGames heeft gekozen voor deze engine.
Doom is namelijk een game die wordt geprezen om niet alleen de grafische kracht die wordt tentoongesteld, maar tegelijkertijd ook de zeer sterke performance van de game. De gameplay is enorm vloeiend, er wordt veel gebruikgemaakt van felle kleuren en alles ziet er mooi gedetailleerd uit. Dat is bij Wolfenstein 2 The New Colossus evenals het geval, wat goed nieuws is voor elke Wolfenstein liefhebber.
118645

Niet voor tere zieltjes

Nazi’s zijn natuurlijk een lastig thema om te behandelen, zonder op een aantal tenen te trappen van verschillende bevolkingsgroepen en organisaties. MachineGames trekt zich daar echter niks van aan en zet de Nazi’s, net zoals in The New Order, volkomen in het zonnetje. Sterker nog, niet alleen de Nazi’s zijn een bron van controverse in Wolfenstein 2; er is geen enkel heilig huisje veilig.
Zo zul je in de straten van het stadje Roswell leden van de Ku Klux Klan in vol ornaat over straat zien lopen en praatjes maken met Duitse officieren. Even verderop hoor je een vrouw praten met haar buurvrouw over mogelijke babynamen, die natuurlijk wel goede Arische namen moeten zijn en geen zwakke Joodse namen.
En ook de dochter van de antagonist, die kampt met overgewicht, wordt al meteen ten schande gezet als vet varken en gestraft als blijkt dat ze stiekem heeft gesnoept. Als je gevoelig bent voor dit soort thema’s en andere vergelijkbare situaties, dan kan je misschien beter de Wolfenstein 2 The New Colossus release overslaan.
118646

Schietwerk van hoog niveau

Maken al die gevoelige thema’s je niks uit en ben je gewoon op zoek naar een een first-person shooter met een toffe singleplayer? Dan ben je bij Wolfenstein 2 wél aan het juiste adres. De Nazi’s zullen zich natuurlijk niet zomaar overgeven, dus het is aan BJ de taak om ervoor te zorgen dat ze dat wel doen. En het maakt het niks uit of ze dat dood of levend doen.
Door de levels heen verzamel je verschillende wapens, die gebaseerd zijn op standaard wapens, maar net even anders aanvoelen. Denk hierbij aan een pistool, machinegeweer, submachine gun of de oude, vertrouwde shotgun. Zo is laatstgenoemde bijvoorbeeld niet een dubbelloops shotgun of eentje met zes kogels in het magazijn.
Nee, het maakt korte metten met Nazi’s dankzij de 21 kogels in het magazijn en een fire rate waar je U tegen zegt. En naast de standaard wapens zijn er ook speciale schietijzers - zoals een Tesla Gun die gebruikmaakt van elektriciteit - die stuk voor stuk aan te passen zijn door middel van upgrades.
En dankzij de eerdergenoemde id Tech 6-engine werkt de gameplay van Wolfenstein 2 The New Colossus heerlijk soepel, waardoor je je soms gaat voelen als een God. Maar pas op, want ondanks al zijn vuurkracht en speciale pantser, blijft protagonist BJ een mens van vlees en bloed die gewoon dood kan gaan.

Klaar voor de Wolfenstein 2 The New Colossus release?

Heb jij zin in de Wolfenstein 2 The New Colossus release? Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je de game kopen? Vanaf 27 oktober zal de game in de winkels liggen voor de PC, Xbox One en Playstation 4 en later voor de Nintendo Switch.

Populair Nieuws