Top 10 beste backwards compatible Xbox One games

  De lijst van backwards compatible games voor de Xbox One is al vrij groot en wordt met de maand groter. In deze uitgebreide lijst zitten een aantal fantastische games, wij zetten dan ook de top 10 beste backwards compatible Xbox One games voor je op een rij!

  10. Hitman: Absolution

  Hitman: Absolution is het vierde deel binnen de Hitman serie. Het spel kwam uit in de 47ste week van 2012, wat verwijst naar Agent 47; de codenaam van je favoriete stealth personage. Hitman: Absolution was de eerste Hitman game die naast de standaard singleplayer modus ook een online modus had.

  In Hitman: Absolution werk je zoals altijd voor de ICA. De eerste opdracht die je krijgt van je werkgever, is om Diana Burnwood te vermoorden. Maar wanneer je dit uiteindelijk lukt, heeft Diana nog één verzoek aan Agent 47: bescherm haar dochter. Aangezien Diana vroeger het leven van Agent 47 heeft gered, kan de sluipmoordenaar dit verzoek niet weigeren. De ICA raakt op de hoogte van het aangenomen verzoek en maakt de missie voor Agent 47 nog flink lastig.

  9. Call of Duty: Black Ops

  Black Ops kwam uit in 2010 en is, tot de komst van COD WW2, de laatste Call of Duty die terug de tijd in ging. Black Ops is het zevende deel in de Call of Duty-serie en het derde deel dat ontwikkeld is door Treyarch.

  Call of Duty Black Ops kent net als elke andere Call Of Duty een geweldige multiplayer, maar de singleplayer is het spelen ook meer dan waard. In de campagne speel je als Alex Mason, die de hele campagne zit vastgebonden aan een stoel en wordt ondervraagd door ontvoerders die niet zichtbaar zijn. Terwijl Mason zit vastgebonden, krijgt hij een aantal flashbacks. Naar aanleiding van alle flashbacks worden er vragen gesteld aan Mason, waardoor er van alles langzamerhand duidelijk wordt.

  Naast de goede campagne en multiplayer was er nog een gamemodus aanwezig: de Nazi zombies. In deze gamemodus had je maar één doel: overleven. Zeker het spelen waard!

  8. Portal: Still Alive

  Portal is één van de origineelste puzzelgames die er te vinden is. De game is ontwikkeld door Valve en uitgegeven samen met Microsoft Game Studios.

  In Portal moet je, door middel van een Portal Gun, puzzels zien op te lossen. De Portal Gun kan, zoals de naam al verklapt, portalen creëren. Door middel van deze portals moet je een bepaald eindpunt bereiken om zo verder te komen in het spel. Hoe verder je bent in het spel, hoe moeilijker de puzzels worden.

  In het vervolg Portal kun je in je eentje aan de slag met de breinkrakende puzzels, maar ook met z’n tweeën. Wie nodig jij uit om je te helpen?

  7. Halo: Reach

  Halo, het oogappeltje van Microsoft. Halo: Reach is de laatste Halo game die is ontwikkeld door Bungie en een succesvolle afsluiter was het zeker.

  In het jaar 2552 speel jij als Noble Six, lid van een speciale eenheid vol supersoldaten. Jouw team wordt ingehuurd om te kijken wat er aan de hand is op planeet Reach. Hier is namelijk iets mis met de communicatiesystemen. Tijdens het onderzoeken kom je erachter dat er Convenant activiteit is. Samen met jouw team moet je de strijd aangaan tegen deze vijand om de thuisplaneet Reach te beschermen.

  Nog nooit een Halo game gespeeld? Dan is Halo: Reach alsnog een prima game om te spelen.

  6. GTA IV

  Geen top 10 beste games zonder een GTA! In Grand Theft Auto kun je zoals vanouds van alles doen. Uit helikopters springen, vechten tegen de politie en auto’s stelen. Zo ook in GTA IV. Eigenlijk heeft GTA niet echt een uitleg nodig, toch?

  In het vierde deel van GTA speel je als Niko Bellic, een serviër die naar Amerika is gekomen nadat hij gevochten heeft in de Balkanoorlog. Niko is eigenlijk om dezelfde reden naar Amerika gekomen als elke andere immigrant, namelijk om The American Dream te beleven. Degene die hem daartoe heeft aangespoord is zijn neef Roman Bellic, die hem meerdere malen heeft gemaild over hoe fantastisch het leven in Amerika wel niet is.

  Maar eenmaal aangekomen in Amerika blijkft zijn neef een leugenaar. Niko moet Roman helpen om van zijn schulden af te komen en dat gaat niet altijd even vlekkeloos.

  5. Gears of War 2

  Like a cole train! Yes, Gears of War 2 is ook in dit lijstje te vinden. Gears of War is een van de vetste exclusives voor de Xbox en alle delen van de Gears of War franchise zijn backwards compatible voor de Xbox One. Na lang wikken en wegen hebben we ervoor gekozen om deel twee van deze epische saga in ons lijstje een plek te geven.

  In Gears of War 2 speel je net als in het eerste deel als Marcus Fenix, de leider van de Delta Squad. Aan het einde van deel één dacht je eindelijk van die vervelende rot Locust af te zijn, maar nee hoor. In het vervolg komt deze vijand namelijk terug, maar ditmaal sterker dan ooit tevoren. Aan jou en de Delta Squad dus weer de taak om een grote bijdrage te leveren en de Locust terug te sturen naar waar ze vandaan komen.

  4. Far Cry 3

  Heb jij Far Cry 3 nog niet gespeeld? Ga dat dan nu meteen doen! Far Cry 3 was één van de vetste games die in 2012 is uitgekomen en zeker eentje die je gespeeld moet hebben. Did I ever tell you the definition of insanity?

  In Far Cry 3 ga je door het leven als Jason Brody, die samen met zijn vrienden op vakantie is op de tropische Rook Islands. Wanneer de vrienden besluiten om parachute te gaan springen gaat het mis. De vrienden raken elkaar kwijt en komen terecht op een eiland dat vol in oorlog is. Jason wordt samen met zijn broer gevangengenomen door de piraat Vaas; de bad guy in Far Cry 3.

  Jason weet te ontsnappen, maar zijn broer niet en hij wordt tijdens de ontsnappingspoging vermoord. Jason wordt opgevangen door Dennis, iemand die onderdeel is van de Rakyat. Dit is een groep die strijdt biedt tegen piraten.

  Vaas is een van de vele redenen om Far Cry 3 te spelen. Deze bad guy zet zo’n fantastische prestatie neer dat je nagelbijtend naar elke cutscene zit te kijken.

  3. BioShock Infinite

  BioShock Infinte is het derde deel in de Bioshock franchise. BioShock Infinte staat overigens los van de voorgaande spellen en heeft niks te maken met de verhaallijnen van deel een en twee.

  In BioShock Infinite kruip je in de rol van Booker DeWitt, een huurmoordenaar met een grote schuld achter zijn naam. Op een dag wordt Booker ingehuurd om een meisje, genaamd Elizabeth, te redden. Volbrengt Booker deze opdracht, dan worden al zijn schulden kwijtgescholden. Maar gaandeweg voelt Booker zich steeds meer verbonden met Elizabeth, wat zorgt voor een aantal twists in het verhaal.

  BioShock kwam niet altijd even positief in het nieuws. De game werd namelijk door een aantal groepen als aanstootgevend beschouwd. Dit komt door de gewelddadige, religieuze en politieke inhoud van het spel.

  2. Fallout 3

  Fallout 3 is, zoals de naam al zegt, het derde deel in de Fallout franchise. Deel drie wist meerdere prijzen binnen te slepen en wordt dan ook gezien als een van de beste role-playing games. In 2077 ging het allemaal mis; een nucleaire oorlog zorgde ervoor dat de wereld volledig in as werd gelegd.

  Nu, 200 jaar later, kom jij op de wereld: The Lone Wanderer. De zoon van de enige man die wist te ontsnappen uit Vault 101, iets wat ten strengste verboden is. Je bent dan ook bang dat de burgemeester van Vault 101 jou wil gaan vervolgen voor de daden van je vader. Tijd om zelf te ontsnappen en op zoek te gaan naar je vader.

  1. Red Dead Redemption

  Red Dead Redemption is een game ontwikkeld door Rockstar en is precies zoals eerder werk van de ontwikkelaar. Een open-wereldgame waarbij geweld niet is uitgesloten. Red Dead Redemption kwam uit in 2010 en werd een enorm succes. Rockstar heeft dan ook aangekondigd dat er een gevolg gaat komen, genaamd Red Dead Redemption 2.

  In Red Dead Redemption speel je als John Marston, een ex-outlaw die niets liever wil dan teruggaan naar zijn familie. De familie van John Marston is namelijk gevangengenomen door The Bureau en er is maar één manier om zijn familie terug te krijgen: het vermoorden van je oude gangleden. Met veel tegenzin neem je de opdracht aan en vecht je jezelf een weg door het wilde Westen.

  Hoe ziet jouw top 10 beste backwards compatible Xbox One games er uit?

  Dit is onze top 10 beste backwards compatible games! Ben je het eens met ons lijstje? Zo niet, welke games die backwards compatible zijn, mis jij in dit rijtje of moeten volgens jou hoger staan? Laat het ons hieronder weten!

  Halo: Reach

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.