Dit zijn de 5 tofste Wolfenstein 2 features!

Article
maandag, 30 oktober 2017 om 16:29
xgn google image
In de nieuwe Wolfenstein kunnen gamers zich weer eens fijn afreageren op talloze fascisten. Maar behalve toffe Wolfenstein 2 features op dat gebied, is er nog veel meer te doen in het avontuur van BJ Blazkowicz. Wij zetten de tofste Wolfenstein 2 features voor je op een rijtje!

Wolfenstone 3D

Net als in het vorige deel (en de laatste DOOM, tevens van de hand van Bethesda en id Software) kan je in Wolfenstein 2 je tussen missies door vermaken met een aantal dingen in jouw hoofdkwartier. In de gigantische duikboot die jouw thuisbasis is, is ook een kantine ingericht en daarboven een heuse nachtclub.
In de betreffende club zal je vanaf de ingang al direct een bekende kreet horen, namelijk een hese ‘halt!’. En inderdaad, een paar meter verderop staat een prachtige arcademachine met…Wolfenstone 3D? Yep, want in een wereld waarin de Duitsers de dienst uitmaken, is geen ruimte voor een Amerikaanse held die nazi’s afschiet. Daarom speel je in Wolfenstone juist als dappere Duitser!
De levels in Wolfenstone zijn exacte replica’s van het oude Wolfenstein 3D en kennen precies dezelfde geheimen en wapens. Een groot verschil is uiteraard dan in plaats van gigantische swastika’s aan de muren, siert het logo van de verzetsbeweging Kreisau Circle de wanden. Mein leben!
120781

Menselijke beukram

Waar je in Wolfenstein 2 begint in een rolstoel, zal je gelukkig al snel weer op eigen benen kunnen staan. En niet gek lang daarna krijg je de mogelijkheid om een specifieke aanpassingen aan jouw lichaam te maken waardoor je je door extreem nauwe openingen kan werken, je veel hoger kan springen of als menselijke beukram door het leven kan.
Zo kan je in plaats van de voordeur nemen op veel locaties een snellere route nemen. Of, in het beste geval, geen slapende honden wakker maken. Bedenk alleen wel dat als je door een muur of ventilatierooster ramt, dit met het nodige kabaal gebeurt. Wil je liever als muis door een level gaan, dan is dat iets om rekening mee te houden.
De keerzijde van de medaille is dan wel een stuk mooier bij de beukram. Want in plaats van met een klein hakbijltje iemand tot pulp proberen te slaan, kan je alles en iedereen uit de weg beuken door op ze af te rennen. Zeker een van de leukste Wolfenstein 2 features om te zien hoe ver je een nazi kan laten vliegen!
120782

Double the fun

Een van de leukere features in Wolfenstein The New Order was het kunnen dragen van twee wapens. Want twee keer zoveel wapen betekent twee keer zoveel plezier! Gelukkig is het dragen van twee dezelfde (en verschillende) wapens ook een van de Wolfenstein 2 features.
Jezelf een weg banen door de ondergrondse van Manhatten is een behoorlijke klus, aangezien het station niet alleen vol staat met water, maar ook van nazituig. Hoe beter die uit de weg te ruimen dan met dual wielding schotguns? En mocht je een aantal wapenmodificaties op hebben gepakt, dan heb je ook nog eens een magazijn van veertig patronen per wapens beschikbaar. Als een ware Skurge, waar dan met shotguns!
120783

Retourtje met een twist

Naast het doorlopen van de hoofdverhaallijn van Wolfenstein 2, is het ook mogelijk op een later moment nog een keertje terug te keren naar een reeds bezochte plek. Perfect om eventuele gemiste collectibles alsnog te vinden, of om de jacht op een hooggeplaatste nazi te openen.
Een van de Wolfenstein 2 features is namelijk de introductie van Enigma kaarten. Elke officier in het spel laat namelijk zo’n kaart vallen, die jij vervolgens kan ontcijferen in jouw thuisbasis. In de ruil voor een aantal ontcijferde codes, krijg je de locatie van een hoge Duitse officier door en moet je hem een kopje kleiner maken.
Zo zal je naast de verzamelobjecten nog een belangrijke reden hebben om nog eens terug te keren naar een reeds voltooide missielocatie. Uiteraard weer tot de nok toe gevuld met nazi’s en in sommige gevallen met afgesloten ingangen die jij de eerste keer hebt gebruikt om binnen te komen. Want een Duitse ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer tegen dezelfde stein…uh steen.
120784

Verzamelen tot je erbij neervalt

In het (inmiddels) oude Return to Castle Wolfenstein werd vrolijk verdergegaan met het verzamelen van glimmende voorwerpen. Want waar het afschieten van nazi’s in Wolfenstein 3D natuurlijk veel voldoening gaf, was het oppakken van glanzende bokalen, kruizen en kistjes ook belangrijk.
In Return to Castle Wolfenstein ging het vooral om goud, oude artefacten en kristallen doodskoppen als collectibles. In Wolfenstein 2 wordt daar nog een flinke scherp bovenop gedaan en kan je naast gouden voorwerpen ook speelgoed, doodskaarten, LP’s, ansichtkaarten en sterkaarten verzamelen.
Speelgoed is voor de kinderlijke compagnon Max Haas, doodskaarten zijn de reeds behandelde hoge officieren en sterkaarten tonen elk één van de beroemdheden die de nieuwe wereld kent. Een toffe shooter barstensvol met gave Wolfenstein 2 features!

Wolfenstein 2 features - Welke zijn jullie blij om te zien?

Het vasthouden van twee automatische shotguns klinkt veel gamers vast als muziek in de oren, maar ook het kunnen spelen van de klassieke Wolf is een toffe feature. Onze vraag aan jullie is welke van de Wolfenstein 2 features jullie het tofste vinden. Laat het ons weten in de comments! Mocht je de game nog niet hebben opgepakt maar dat wel wil, dan kan dat hier.

Populair Nieuws