Rare game controls - Check deze 5 gekke games!

Article
maandag, 30 oktober 2017 om 15:28
xgn google image
Veel games als shooters of RPG’s hebben al snel dezelfde game controls. Maar er zijn enkele titels die dit een tikkeltje anders doen. Of het nou om onbeheersbare personages gaat of om de keuze van de knoppen, dit zijn de meest rare game controls.

Snake Pass

Snake Pass is de meest recent uitgebrachte game die op deze lijst staat. Het spel kwam namelijk 29 maart uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. In het spel bestuurt de speler een slang die door werelden heen kronkelt.
Om de slang naar beneden te laten gaan moet je de R2-knop indrukken op PS4 en de rechtertrigger op de Xbox. Je kan snelheid opbouwen door naar links en rechts te bewegen. Om naar boven te gaan moet je respectievelijk de X-knop of de A-knop gebruiken.
Aangezien de meeste games simpel een knop toewijzen aan een richting, zal je jezelf in Snake pass daadwerkelijk voort moeten bewegen als een slang. En aangezien het voor een mens lastig is te begrijpen hoe ze zichzelf een paal op kunnen werken, zo mogelijk nog lastiger is het om dat zelf te proberen. Ondanks die uitdaging kreeg de game van ons in de review een prima 8. Wil je de game kopen, dan kan dat hier.
120151

Goat Simulator

Coffee Stain Studios had Goat Simulator bedacht als een grap, maar de vraag naar het spel steeg al snel. Hierdoor heeft de studio het spel verder ontwikkeld en uitgebracht op een passende datum: 1 april 2014. In de game nemen spelers de rol aan van een geit die chaos veroorzaakt in een stad.
Het spel is niet zozeer te spelen met aparte knoppen, maar doordat de geit nog wel eens door kan schieten vanwege de physics, is het iets moeilijker om de besturing onder de knie te krijgen.
Het spel is uitgebracht voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, PC en mobile.
120153

I am Bread

In deze broodsimulator nemen spelers de rol aan van een snee brood. Dit klinkt waarschijnlijk niet spectaculair, maar als je de trailer bovenaan de pagina bekijkt, zie je wat voor een uitdaging het spel je eigenlijk geeft. Het doel van de speler is om jezelf te roosteren in een broodrooster. Om dit te bereiken moet de speler een parkour zien te doorstaan.
De speler kan zich vasthouden aan bepaalde objecten of een muur door verschillende knoppen ingedrukt te houden. Er zijn in totaal vier knoppen die ieder staan voor een punt van het sneetje brood.
I am Bread is te spelen op de PlayStation 4, Xbox One, PC en heeft ook een mobiele versie.
120154

Octodad: Dadliest Catch

Deze gekke octopus maakte in 2014 zijn eerste officiële verschijning. In de game besturen spelers een octopus die vader is van twee menselijke kinderen en een menselijke vrouw heeft. Doordat hij geen botten heeft in zijn lijf worden dagelijkse dingen een stuk moeilijker om te doen. Spelers moeten ervoor zorgen dat de octopus zich zo goed mogelijk gedraagt tussen de gewone mensen.
Tijdens het spel zullen verschillende knoppen de tentakels van de octopus besturen. Voor ieder platform zijn dit andere knoppen, maar dat neemt niet weg dat het spel overal even leuk op is.
Het spel is uitgebracht voor de PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, PC en de Wii U. In onze review gaven we Octodad een 8,5.
120156

Surgeon Simulator

De ontwikkelaars van Bossa Studios wilden weten wat voor game zij konden maken in 48 dagen. Hier kwam Surgeon Simulator uit. De game laat spelers een chirurg besturen die een operatie uit moet voeren. Van opereren komt niet veel terecht; de verleiding om de hersenen in te slaan van een patiënt is vaak groter.
Met de PC-versie van het spel worden de vingers bestuurd met de spatiebalk, de A, W, E en R-knoppen en de hand is te bewegen met de muis. Bij de PlayStation 4 versie van de game doe je dit met L2, R2 en R1.
In onze PlayStation 4 review van het spel gaven we het een 7,5.

Populair Nieuws