10 dingen die we in de Witcher Netflix serie terug willen zien

  Netflix is momenteel bezig met het maken van de serie The Witcher, gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski. Wij als gamers kennen Geralt of Rivia natuurlijk uit de populaire Witcher games. Wat zouden wij uit de games terug willen zien in de Witcher Netflix serie? Je leest het in onze special.

  10. De relatie tussen Geralt en Yennefer

  Gamers die de Witcher games hebben gespeeld weten dat Geralt en Yennefer een verleden hebben. De twee kennen een relatie bestaande uit liefde, haat, jaloezie en ja, seks. In The Witcher 3: Wild Hunt wordt dat laatste gegeven dan ook niet vermeden. We weten al dat Yennefer in de Witcher serie op Netflix voorkomt, maar welke rol ze gaat aannemen is nog maar de vraag.

  Of we de ‘eenhoornscene’ willen terugzien in de serie? Dat niet per se, maar enige vorm van romantiek is zeer zeker gewenst. In de Witcher 3 krijgt Geralt een brief van Yennefer die naar lila ruikt, die lila loopt als symboliek door de game heen. Het zou leuk zijn als we in de Witcher Netflix serie ook nog een soort referentie naar die lilageur te zien krijgen.

  9. Geralts krachten

  Hetgeen waar Witchers mede om bekend staan, zijn hun speciale krachten: de zogenaamde signs (Igni, Yrden, Aard, Axii en Quen). Deze vijf krachten helpen Geralt zijn doeleinden te bereiken. Met Igni verspreid je vuur onder je vijanden en laat je hun pantser smelten. Met Axii kun je iemands wil naar jouw hand zetten. Quen is een magisch schild, Yrden is een magische val (circelvormig) en met Aard kun je je vijanden door een windvlaag neerslaan.

  Deze signs zijn iconisch voor de Witchers en moeten eigenlijk wel terugkomen in de Witcher Netflix serie. Zo zou het geweldig zijn als Geralt Axii gebruikt op bewakers om ergens naar binnen te komen. De vraag is natuurlijk wel of het gebruiken van de signs op mensen helemaal eerlijk is. Maar ja, dat kan in de game ook.

  8. Het afslachten van monsters

  In The Witcher 3 ben je een groot deel van je tijd bezig met het afslachten van monsters, het is tenslotte je baan. Een Witcher neemt namelijk monstercontracten aan waarvoor hij in ruil voor geld een monster doodt. Een Witcher deinst voor niks terug en lijkt wel een koudbloedig dier als het gaat om vermoorden.

  In de Witcher Netflix serie hopen we ook monsters te zien, want daardoor kan er een horrorelement worden toegevoegd. Daarnaast hebben de eerdergenoemde signs andere effecten op bepaalde monsters. Niets is mooier dan een Witcher een strontvervelende Wraith te zien afslachten, toch?

  7. Witcher muziek

  Muziek is essentieel in de games van The Witcher. In de serie willen we, net als in de game, bloedstollende muziek horen. Denk daarbij aan trommels, een angstaanjagend koor, violen, oorlogskreten en akoestische gitaren. De soundtrack, die overigens bijna volledig is gedirigeerd door Marcin Przybylowicz, is volledig te beluisteren op Spotify!

  De muziek mag simpelweg niet ontbreken in The Witcher, want geluid is superbelangrijk. Denk je dat de intro van Star Wars indruk maakt zonder de titelsong? Natuurlijk niet! Zo is dat bij The Witcher ook het geval. Laten we hopen dat dezelfde dirigent met de muziek aan de slag gaat in de Witcher Netflix serie.

  6. Witcher drankjes en brouwsels

  Als Witcher moet je behalve goed kunnen vechten ook behendig zijn in het maken van brouwsels en drankjes. In de Witcher games is brouwen namelijk erg belangrijk. Door sommige brouwsels krijg je bijvoorbeeld sneller levens terug, heb je meer aanvalskracht en ben je beter bestendig tegen vergif. Kortom, brouwsels zijn essentieel.

  Het is dan ook meer dan logisch dat Geralt, en hopelijk meerdere Witchers, zijn eigen drankjes gaat bouwen in de Netflix serie, want drankjes kunnen het verschil maken tussen leven en dood. Over meerdere Witchers gesproken…

  5. De Witcher-scholen

  In de games van de Witcher wordt er vaak gesproken over zogenaamde Witcher-scholen. Elke school of leerweg gaat schuil onder een bepaalde naam, namelijk de school van de Kat, Wolf, Griffin, Slang, Beer en menseneter. Elke school heeft een eigen soort uitstraling en krachtenset, zoals in de games ook te zien is.

  Er zitten meerdere Witchers in het verhaal dan enkel Geralt alleen, kijk naar Lambert, Eskel, Vesemir en Letho of Gulet. Laten we hopen dat de meerderheid van deze Witchers in de serie te zien is. Op zijn minst Vesemir, hij is namelijk een belangrijk persoon in het verhaal van de Witcher: Geralts mentor.

  4. Andere personages naast Geralt

  Naast Geralt en zijn mede Witchers hopen we er vanzelfsprekend op dat we andere, interessante personages uit de Witcher games terug gaan zien. Op IMDb kun je al een deel van de bevestigde cast zien. De personages die gegarandeerd terug gaan komen zijn Triss, Yennefer, Ciri, Jaskier (Dandelion), Tissaia, Danica, Mousesack, Cahir, Eist, Fringilla, Stregobor (gespeeld door Lars Mikkelsen) en natuurlijk Geralt (gespeeld door Henry Cavill).

  De personages die nog niet bevestigd zijn, maar die we wel graag zouden terugzien, zijn: Keira Metz, Emhyr van Emreis, de Bloody Baron, Crach en Avallac’h. Heel misschien zien we ook nog DLC-personages als Olgierd van Everec, Regis, Shani en Anna Henrietta terug. Tot nu toe is het alleen nog maar speculeren, maar hopen kunnen we altijd!

  3. Wild Hunt?

  Deze is misschien vergezocht, maar het zou prachtig zijn als we in de Witcher Netflix serie nog iets terugzien van de Wild Hunt. Met speciale effecten kun je een hoop bereiken, zo ook de ijskoude storm die de Wild Hunt altijd met zich meebrengt. De Wild Hunt zou het angstelement goed kunnen vertolken in de Witcher Netflix serie.

  We weten nog niet waar in het Witcher verhaal de serie ergens gaat plaatsvinden. Dus misschien is de Wild Hunt wel allang verslagen in de Witcher serie. Zo niet, is de Wild Hunt erg gewenst! Het zou goed kunnen zijn dat die Wild Hunt op ongeveer dezelfde manier als in de games wordt verslagen.

  2. De relatie tussen Geralt en Ciri

  Eerder hadden we het al over de relatie tussen Geralt en Yennefer, maar deze verhouding doet zich zeker niet onder voor die relatie. Geralt en Ciri hebben namelijk ook een interessant verleden, misschien nog wel interessanter dan die met Yennefer. Ciri is de dochter van Emhyr van Emreis, leider van Nilfgaard, maar groeide op op Kaer Morhen. Kaer Morhen is de thuisbasis van de Witchers en is de plek waar Ciri training kreeg van Geralt.

  Geralt is als een mentor en tweede vaderfiguur voor Ciri. In The Witcher 3: Wild Hunt wordt Ciri vermist, Geralt doet er dan ook alles aan om haar terug te vinden. Beide zijn van elkaar afhankelijk en moeten op elkaar kunnen vertrouwen. Geralt moet daarnaast proberen Ciri los te laten, want in The Witcher 3 is ze inmiddels al volwassen en niet meer zijn leerling. Laten we hopen dat de relatie tussen Geralt en Ciri terugkomt in de Witcher Netflix serie.

  1. Streken, gebieden en thema’s

  Het unieke aan de Witcher games is het thema dat in elk gebied dat je bezoekt steeds duidelijk wordt. Zo hoor je NPC’s dingen roepen die gaan over wat er op dat moment in een bepaald gebied speelt. Daarnaast zijn de politieke verhouding erg te voelen, Novigrad haat Nilfgaard en andersom. In Skellige is iedereen heel erg bang voor een zogenaamde Ragh Nar Roog, een soort angst voor de Wild Hunt. Het geloof speelt ook een belangrijke rol in The Witcher 3, denk daarbij aan The Eternal Fire, een soort godsdienst.

  Wat ook erg goed uitgedacht is, is het contrast dat in sommige gebieden te vinden is. Neem bijvoorbeeld de Hearts of Stone DLC, daarvoor ga je missies voltooien op een prachtig getekende, rustige, vreedzame, bourgondische en kleurrijke locatie. Wat je alleen op het eerste gezicht niet doorhebt, is dat er veel criminele dingen gebeuren. Laten we hopen dat de Witcher Netflix serie het contrast net zo goed over weet te brengen als de game.

  10 dingen die we in The Witcher Netflix serie terug willen zien

  Dat waren de 10 dingen die we in The Witcher Neftlix serie terug willen zien! Ben je het eens met onze keuzes? Of zijn er nog dingen uit de Witcher games die we gemist hebben? Laat het ons weten in de comments.

  The Witcher 3 Wild Hunt Game of the Year Edition

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.