De tien gamescom 2019 games om het meest naar uit te kijken

  E3 2019 is gekomen en gegaan, dus dat kan maar één ding betekenen. Het is weer tijd voor gamescom! Aangezien de beurs in Keulen om de hoek staat, zetten we de tien gamescom 2019 games om naar uit te kijken op een rijtje!

  Je gelooft het bijna niet, maar gamescom 2019 staat alweer voor de deur. Over minder dan drie weken gaat de Duitse beursvloer in Keulen open en dus zetten we de tien gamescom 2019 games voor je op een rijtje waar je naar uit moet kijken. Dat wil niet zeggen dat de games 100 procent zeker aanwezig zullen zijn, want dat is voor veel games nog niet bevestigd. De tien games hieronder zijn games waarvan de kans groot is dat ze wel aanwezig zijn of waarvan het wel bevestigd is, maar een titel als The Elder Scrolls 6 hoef je hier niet te verwachten.

  10. The Outer Worlds

  Zoals je al ziet, trappen we de lijst af met een game waarvan nog niet bevestigd is of deze op gamescom speelbaar zal zijn. Dat wil niet zeggen dat het niet voor de hand ligt dat de game aanwezig zal zijn. Tijdens E3 2019 was de game achter gesloten deuren aanwezig en de release van de game is al in oktober. Dit is dan ook het laatste grote evenement waarop de game goed uit de doeken kan worden gedaan.

  The Outer Worlds is de nieuwe RPG van Obsidian Entertainment, die hoge ogen wil gooien door zich te richten op fans van RPG’s. De ervaring bij de studio is er zeker en de nieuwe, bizarre wereld lijkt rijp om te ontdekken, wat overigens ook op de Switch kan. Dan moet je alleen wel nog wat langer wachten en dat is precies wat we niet willen. We willen zo snel mogelijk met de game aan de slag en daarom is het één van de gamescom 2019 games om naar uit te kijken!

  9. Darksiders: Genesis

  THQ Nordic windt er geen doekjes om als het op haar gamescom 2019 games aankomt. De uitgever komt met een flinke stapel games naar de beurs, waarvan Darksiders: Genesis het meest interessant lijkt. Dat is de nieuwe spin off van de bekende serie die om de vier ruiters van de Apocalyps draait, waarbij de gameplay volledig op de schop gaat.

  Die lijkt nu meer op dat van een serie als Diablo en de recentelijk uitgebrachte Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. Dat betekent dat je flink wat kerkers moet doorkruisen en hordes aan vijanden een pak slaag moet geven. Darksiders lijkt dit op goede wijze te gaan doen, zoals al duidelijk werd tijdens E3 2019. Daarom is het zeker één van de gamescom 2019 games waar we naar uitkijken.

  XGN

  8. Microsofts line-up

  Technisch gezien spelen we een beetje vals met deze keuze, maar voor de grote drie uitgevers maken we een speciale uitzondering. Dat heeft ermee te maken dat mogelijk nog niet alle games van de uitgevers onthuld zijn en dus kan de line-up nog beter worden. Toch hebben de goede gasten van Microsoft al laten doorschijnen wat we kunnen verwachten en dat belooft veel goeds.

  De gamescom 2019 games die Microsoft met zich meebrengt zijn namelijk als volgt:

  • Age of Empires II Definitive Edition
  • Battletoads
  • Bleeding Edge
  • Gears 5
  • Halo: The Master Chief Collection (PC)
  • Minecraft Dungeons

  Naast deze line-up zijn er ook nog een aantal third-party titels speelbaar, maar daarover hoor je later misschien nog wel meer. Die houden we daarom nog even geheim tot pagina 6 en 8.

  7. One Piece: Pirate Warriors 4

  Op de zevende plek in onze lijst met gamescom 2019 games om naar uit te kijken staat een titel die enigszins niche is, maar dat moet de pret niet drukken. De game valt namelijk op door verschillende redenen. De eerste daarvan is dat deze voor het eerst speelbaar is tijdens de beurs in Keulen.

  Fans van het beat 'em up-genre kunnen met deze klassieke animegame lekker klappen uitdelen als Luffy en zijn vrienden. Dit zal je doen terwijl je de verhaallijn van de bekende anime doorkruist die vol zit met toffe en vooral ook kleurrijke personages. De game komt in 2020 uit en is één van de vele games die Bandai Namco meebrengt dit jaar. Andere titels zijn onder andere Dragon Ball Z: Kakarot, Code Vein en Man of Medan.

  6. Nieuwe Need for Speed?

  Dan zijn we nu aangebroken bij de vreemdste titel op deze lijst, namelijk een onaangekondigde game uit een bekende reeks. We hebben het natuurlijk over Need for Speed, de bekende racereeks van EA. Geruchten zijn de laatste dagen als paddestoelen uit de grond geschoten die allemaal wijzen op een onthulling tijdens gamescom 2019.

  Sterker nog, tijdens een investeerdersbijeenkomst heeft Andrew Wilson, CEO van EA, aangegeven dat de game in de aanloop naar gamescom 2019 onthuld zou worden. Dit sluit mooi aan bij de geruchten die in omloop zijn over een persconferentie van EA die dit jaar tijdens gamescom plaats zou vinden. Natuurlijk kan de game ook onthuld worden tijdens Opening Night Live, de nieuwe openingsshow van gamescom. De geruchten hebben in ieder geval onze aandacht te pakken en zorgen ervoor dat het één van de gamescom 2019 games is waar we naar uitkijken. Nu alleen nog hopen dat de titel niet Need for Speed: Heat is, dat is namelijk de titel die steeds opduikt voor de nieuwe game.

  5. Borderlands 3

  Op de vijfde plaats in onze lijst met gamescom 2019 games om naar uit te kijken staat Borderlands 3, de gloednieuwe titel van Gearbox Software. Na jarenlang te hebben gewacht is het dan eindelijk zover. Het officiële vervolg komt dit jaar uit en de release volgt al snel na gamescom, namelijk op 13 september. De game is zelfs al af, dus nu is het alleen nog afwachten tot de release.

  Toch kunnen we nog steeds niet wachten om de game te spelen en grijpen we elke kans om meer van de wereld te ontdekken. Na zo lang te hebben gewacht is het een waar plezier om bij elke demo iets nieuws te proberen of te ontdekken. Van de nieuwe sliding mechanic tot de wapens die elk verschillende krachten hebben; het blijft leuk om wat nieuws te ontdekken. Gelukkig is de game in ieder geval speelbaar bij Microsoft en dus kunnen we ook op gamescom weer op ontdekkingstocht.

  4. Nintendo’s line-up

  Net als met Microsoft, spelen we op plek 4 weer even vals. Wel met goede reden natuurlijk, want ook van Nintendo is het nog maar de vraag of de volledige line-up bekend is. Tot nu toe is het in ieder geval zeker dat de onderstaande games aanwezig zijn:

  • Luigi’s Mansion 3
  • The Legend of Zelda: Link’s Awakening
  • Pokémon Sword & Shield
  • Daemon X Machina
  • Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition
  • The Witcher III: Wild Hunt - Complete Edition

  Niet alleen zijn die games aanwezig, maar ook zijn alle bovenstaande titels speelbaar tijdens de beurs. Voor sommigen is dat de eerste keer, zoals The Witcher III: Wild Hunt, die tijdens E3 2019 uit de doeken werd gedaan. Overigens zijn Astral Chain en Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 ook aanwezig, maar die zijn helaas niet speelbaar. Desalniettemin is het een zeer strakke line-up waarmee Nintendo verschijnt en het kan natuurlijk altijd dat er nog wat uit de hoge hoed wordt getoverd.

  3. DOOM Eternal

  Het brons in deze lijst met beste gamescom 2019 games om naar uit te kijken gaat naar de koning van het huidige shooter landschap: DOOM Eternal. Het vervolg op de succesvolle reboot uit 2016 belooft het spektakel op te voeren met een snelheid die Sonic nauwelijks kan bijbenen. De demonen uit de hel zijn ditmaal neergedaald op aarde en daarom is het aan Doomguy om alles en iedereen met de grond gelijk te maken.

  Dat belooft een waar plezier te worden om te doen, want de gameplay van DOOM is onwijs strak en soepel. In vloeiende bewegingen schiet je pijlsnel over het terrein, terwijl je met je wapens op heerlijke wijze iedereen kapot schiet. Als het tweede deel ook maar enigszins in de buurt weet te komen van het gevoel dat deel 1 je gaf, wordt dit zeker één van de beste titels van dit jaar. Daarom staat de game dan ook erg hoog op onze lijst met gamescom 2019 games om naar uit te kijken, want de game is in ieder geval bij Microsoft aanwezig.

  Josh Hallett

  2. Sony’s line-up

  Op de tweede plaats staat verrassend genoeg Sony. Waar de maker van de PlayStation besloot om voor het eerst E3 over te slaan dit jaar, wordt gamescom wel aangedaan. De vraag is alleen wat er getoond gaat worden. Daarover heeft Sony namelijk nog geen woord losgelaten.

  De kans is natuurlijk aanwezig dat Sony voor het eerst een speelbare demo van Death Stranding voorschotelt, aangezien de game later dit jaar al uitkomt. Aan de andere kant ligt Medieval ook voor de hand, want de remaster verschijnt in oktober. Verder zouden Dreams en Call of Duty: Modern Warfare (wegens de exclusieve deal) ook goed mogelijk zijn. De tijd zal het ons leren.

  1. Cyberpunk 2077

  Er kan maar één game op de eerste plaats staan en dat is in onze lijst met gamescom 2019 games om naar uit te kijken Cyberpunk 2077. De nieuwe titel van Cyberpunk 2077 is al meer dan een jaar een smaakmaker van de bovenste plank en na de stunt op E3 is de hype alleen maar groter. Daar werd Keanu Reeves aangekondigd als één van de personages, maar wie weet doet gamescom daar nog wel een schepje bovenop.

  De game zal in ieder geval gameplay tonen van de game aan een groter publiek, iets wat tot nu toe nog maar weinig is gebeurd. Vorig jaar werd er een meer dan 40-minuten durende demo uitgebracht na gamescom die voor veel hype zorgde. Eens zien of CD Projekt RED nog meer hype kan creëren voordat de game uitkomt op 16 april 2020.

  Deze gamescom 2019 games zouden ons erg gelukkig maken

  Zoals je ziet, zijn er meer dan genoeg games om enthousiast voor te worden als het op gamescom 2019 aankomt. Gelukkig zijn wij dit jaar weer aanwezig om verslag uit te brengen vanaf de beursvloer. Laat ons in de reacties weten welke games we moeten checken en waar je zelf naar uitkijkt!

  Vergeet ook niet om ons te liken op Facebook en Twitter. Volg ons ook op Instagram voor exclusieve content die je nergens anders vindt! Ook kun je abonneren op ons YouTube-kanaal, waar we toffe nieuwe video’s plaatsen, zoals de wekelijkse Reageer en Win!

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.