WildStar Reloaded - Alle nieuwe features op een rij!

Article
donderdag, 01 oktober 2015 om 11:58
xgn google image
WildStar is nu officieel free-to-play en dat gebeurde met een grote update onder de noemer van WildStar Reloaded. In de review kwamen al enkele nieuwe features voorbij. Nu gaan we het wat grootser aanpakken en je over alle nieuwe WildStar Reloaded features vertellen!
WildStar kwam alweer ruim een jaar geleden uit op 3 juni 2014. Voorheen kostte het spel 13 euro per maand om te spelen, maar dat is nu verleden tijd. Maar in hoeverre is free-to-play daadwerkelijk free-to-play? En welke veranderingen brengt de Reloaded-update nog meer met zich mee?

Echt free-to-play?

Ja, WildStar is nu écht free-to-play. Je kunt alle content doorspelen zonder te betalen. Aan een gratis account zitten wel enkele beperkingen, maar die voorkomen niet dat je het hele spel kunt spelen. Je kunt bijvoorbeeld maar twee personages maken in plaats van twaalf en je hebt weinig rechten in guilds. Wil je wel alle extra's, dan kun je weer maandelijks betalen.
In dat geval heb je een Signature-account en heb je alles wat een gratis account niet heeft. Plus nog meer. Denk bijvoorbeeld aan sneller ervaring op doen of sneller reputatiepunten verdienen. Voor het gehele overzicht van alle verschillen tussen het gratis account en het Signature-account kun je terecht op de website van WildStar.
De mensen die eerder al betaald hebben voor de game zijn ook niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan enkele voordelen van het Signature-account en extra's zoals mounts en Loyalty-punten. De Loyalty-punten kun je weer gebruiken om extra's vrij te spelen. Zo is het mogelijk toch nog enigszins in de buurt van een Signature-account te komen. En zo bedient WildStar alle soorten spelers.
79301

Alpha Sanctum

Een belangrijke verandering, zeker voor nieuwe spelers, is de Alpha Sanctum. De Alpha Sanctum is een dungeon voor één persoon om je te introduceren met het verhaal van WildStar. Voorheen kwam je pas rond level 35 in aanraking met de belangrijkste verhaallijn van WildStar, maar met de Alpha Sanctum gebeurt dit al op level 15.
De Alpha Sanctum is een soort museum waar je een hoop informatie op kunt doen. Je wordt alleen tegengehouden door de huidige bewoners; de Pell, die gek zijn geworden van een lang leven in eenzaamheid. Als laatste moet je de Sanctum Curator verslaan om je loot te verkrijgen en alle informatie uit de Alpha Sanctum te ontraadselen.
Overigens heeft het begin van je avontuur ook een aanpassing gekregen. Er is een nieuwe tutorial die nieuwkomers moet helpen bij de start van hun reis. Ben je een echte veteraan en heb je deze tutorial niet nodig? Dan kun je hem gewoon overslaan en begin je op level drie. Het is net wat jij wilt. Hoewel level drie bereiken niet lang duurt.
79302

Welkome veranderingen...

Nadat een game al ruim een jaar bestaat, heb je genoeg tijd gehad om feedback te ontvangen van spelers. Gebaseerd op de feedback van WildStar-spelers zijn er nog een hoop welkome veranderingen bijgekomen. Om te beginnen met je gevechtsstatistieken. Deze waren soms lastig te begrijpen en zijn daarom helemaal opnieuw aangepakt. Voor het complete overzicht kun je terecht op de website van WildStar.
Daarnaast ga je vaker Discovery-plekken vinden met betere loot en hebben het loot-, rune- en crafting-systeem een update gehad. Loot is nu meer op je klasse gericht waardoor je minder vaak loot vindt waar je niks aan hebt. Het rune-systeem is makkelijker gemaakt voor zowel nieuwe spelers als veteranen en het crafting-systeem is aangepast om beter aan te sluiten op de eerder genoemde statistieken veranderingen.
De laatste grote verandering is het maken van een personage. Dit kon voorheen nog wel eens ingewikkeld zijn doordat het niet in een opslag duidelijk was wat elke klasse precies kon. Nu kun je bijvoorbeeld ook video's van de klasse bekijken voor je een definitieve keuze maakt. Wel zo handig als je maar plek hebt voor twee verschillende personages op je account.
79303

...En kleine aanpassingen

WildStar Reloaded heeft ook kleine aanpassingen die het leven weer een stukje makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een 'Sell Junk' knop. Hiermee kun je in een keer alle troep in je rugtas verkopen. Met Rapid Transport kun je voor een kleine hoeveelheid goud snel naar je gewenste locatie teleporteren, maar hier zit wel een cooldown-periode op.
De nieuwe 'Automatic Mouselook' modus maakt het mogelijk de camera de bewegingen van je muis te volgen. Dit kan terwijl je stilstaat, beweegt of vecht. Net wanneer je wilt dat de camera het doet. Met de nieuwe Content Finder kun je gemakkelijk en snel een groep vinden of bekijken welke content interessant is voor jou. En als laatste kun je nu Nav Points gebruiken als een soort GPS.
79304

Een nieuw uiterlijk

Er is nog één verandering die we even aan het licht moeten brengen. Het nieuwe uiterlijk van WildStar. De manier van lichtinval, skyboxes en in hoeverre je detail kan zien op grotere afstanden hebben namelijk een flinke upgrade gehad. Hierdoor ziet WildStar er met de Reloaded-update een stuk beter uit. Vooral het licht heeft een grote impact op het uiterlijk van de game.
Lichteffecten van bijvoorbeeld sterren en kampvuren hebben nu echt een effect op de omgeving zelf. Dit geeft een veel realistischer uiterlijk. Het kan zijn dat je in de hogere levelzones dit verschil nog niet ziet. De zones voor lagere levels zijn namelijk eerst gedaan en de zones voor hogere levels volgen in de komende updates. Work in progress zullen we maar zeggen.

Reloaded en free-to-play

WildStar Reloaded is haast een soort tweede begin voor de game. Het is dan ook de grootste contentupdate tot nu toe. Hoewel het met de nieuwe content best meevalt, zijn er wel een hele hoop veranderingen. Groot en klein, maar in ieder geval meer dan welkom. En nu WildStar free-to-play is, kunnen we ons niet voorstellen dat er nog een reden is om de game niet te spelen.

Populair Nieuws