Wie zijn de kanshebbers bij de Oscars volgens de XGN redactie?

  Aankomend weekend vindt alweer de uitreiking van de Oscars plaats. In 2019 zijn er veel topfilms uitgekomen en de concurrentie is dan ook groot. Welke films en acteurs gaan de prijzen pakken in de categorieën? De XGN redactie waagt alvast een gokje.

  Roland

  Qua Oscar voor beste film zet ik in op The Irishman. Het laatste meesterwerk van Martin Scorsese verdient naar mijn mening de prijs. De manier waarop de meesterregisseur een verhaal weet te vertellen is nog steeds van een ongelooflijk hoog niveau. Daarnaast heeft de film een uitmuntende cast, waar iedere acteur zijn of haar werk ook fantastisch heeft gedaan. De film duurt misschien lang, maar dat mag de pret niet drukken. De spanningsopbouw is geweldig en leidt tot een passende conclusie.

  Niemand verdient daarnaast de prijs voor beste acteur meer dan Joaquin Phoenix. De manier waarop de acteur de mentale issues van de Joker in beeld brengt is ongeëvenaard. De mindset die Joaquin Phoenix moet hebben gehad voor het zo uitzonderlijk spelen van deze rol zal ook niet fijn zijn geweest. Acteurs die zich zo verdiepen in een karakter en het zo tot leven weten te brengen verdienen in mijn boekje per definitie een oscar.

  Helaas heb ik geen van de films gezien waar de nominaties van beste actrice voor zijn. Heel slecht, ik weet het. Ik heb enkel een klein stukje gezien van Marriage Story, maar de film kon mij niet echt vasthouden. Harriet staat nog wel hoog op mijn lijstje, vooral vanwege mijn interesse in Amerikaanse geschiedenis.

  Netflix

  Theo

  Voor mij is het dit jaar duidelijk. De beste film mag naar Parasite. Dat is een fenomenale film die me echt verrast heeft. En hoe tof zou het zijn als een Koreaanse productie in de prijzen valt? De beste acteur is wat mij betreft Adam Driver in Marriage Story. Wat kan die man acteren. Zijn rol als Kylo Ren in de laatste Star Wars trilogie verbleekt echt bij deze rol.

  Over beste actrice durf ik me niet uit te laten ik heb van de genomineerden maar 1 film gezien en dat is Marriage Story. Dus die laat ik open. In plaats daarvan roep ik graag de beste regisseur en dat is dan Sam Mendes voor zijn 'one shot' film 1917. Ondanks dat het niet echt één shot is, is dit héél knap allemaal in beeld gebracht.

  Warner Bros. Pictures

  Valente

  Als ik kijk naar de nominaties voor de categorie beste acteur vind ik toch dat Joaquin Phoenix de Oscar mee naar huis mag nemen. Toch is dit geen makkelijke keuze aangezien ik vind dat Adam Driver ook ontzettend goed was in A Marriage Story. Maar als ik kijk naar Joaquin's acteerwerk in The Joker vind ik dat hij het zeker verdient. Zonder hem was die film gewoon niet hetzelfde geweest. Ik denk dat de kans dat hij zal winnen ook vrij groot is.

  Voor beste actrice gok ik dat Cynthia Erivo veel kans maakt om te winnen. Zelf heb ik de film Harriet niet gezien maar ik heb van anderen gehoord dat Cynthia hier een ijzersterke performance heeft neergezet.

  Om een winnaar uit te kiezen voor beste film is vrij lastig. Bijna elke film in deze categorie heeft iets bijzonders. Ik denk dat The Joker en Once Upon A Time In Hollywood veel kans maken om te winnen. Zelf hoop ik dat 1917 de Oscar wint. Voor mij klopte de film gewoon helemaal. Van de cameratechniek, waardoor het lijkt alsof de film een doorlopende scene is tot de opvallend mooie soundtrack. Ik ben benieuwd wie de Oscar uiteindelijk mee naar huis zal nemen!

  Netflix

  Ralph

  2019 was een bizar goed jaar voor de filmindustrie en dat blijkt ook wel uit de genomineerden voor beste films. Het is bijna onmogelijk om hier een winnaar uit te kiezen, omdat ze stuk voor stuk hun eigen ding nagenoeg perfect uitvoeren. Toch zou ik mijn geld inzetten op The Irishman of Parasite. Laatstgenoemde zou de allereerste niet-Engelstalige film worden die dan de Oscar voor beste film wint en ongetwijfeld die eer verdienen. Ondertussen is Martin Scorsese zeer geliefd bij de Academy en is The Irishman een prachtig eerbetoon aan een filmgenre waar Scorsese zelf een heel grote bijdrage aan heeft geleverd.

  Ook voor beste acteur is het heel lastig om te gokken wie er gaat winnen. Leonardo DiCaprio heeft ‘recent’ nog het beeldje gewonnen, dus eerlijk gezegd denk ik dat het zal gaan spannen tussen Joaquin Phoenix en Adam Driver. Beide acteurs hebben nog nooit een Oscar gewonnen, maar hebben ook afgelopen jaar weer laten zien waarom ze de prijs zonder twijfel verdienen.

  Hetzelfde thema blijft doorgaan bij de Oscar voor beste actrice. Ook hier is het lastig om te voorspellen wie er met het beeldje vandoor gaat en ik moet bekennen dat ik niet alle films in de categorie heb gezien. Scarlett Johansson heeft met Marriage Story laten zien dat ze meer is dan alleen Black Widow, maar ik hoor ook verhalen dat Cynthia Erivo een ijzersterke rol heeft neergezet. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten!

  Dit zijn de voorspellingen voor de Oscars van de XGN redactie. Wie denk jij dat er zondagavond gaat winnen? En ga je de prijsuitreiking live volgen? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.