Hollywood-legende Kirk Douglas op 103-jarige leeftijd overleden

News
vrijdag, 07 februari 2020 om 9:56
xgn google image
Woensdagavond is bekendgemaakt dat Hollywood-legende Kirk Douglas is overleden. Dit deelde zijn zoon Michael Douglas op Instagram. Velen zullen Kirk Douglas kennen van zijn iconische rollen in Spartacus, Champion en The Bad and the Beautiful.
“Met enorm verdriet kunnen mijn broers en ik meedelen dat Kirk Douglas ons vandaag op 103-jarige leeftijd heeft verlaten", schrijft Michael Douglas op Instagram. Volgens de zoon beschouwde de wereld Kirk als een legende uit de gouden eeuw van de films. Tevens meldt Michael dat zijn vader een humanitair was die zich inzette voor gerechtigheid en doelen waarin hij geloofde, maar voor hemzelf en zijn broers Joel en Peter was hij bovenal hun vader, een liefhebbende opa en geweldige man.
Kirk Douglas is geboren op 9 december 1916 en was een icoon op het witte doek. Douglas maakte zijn filmdebuut in 1946 in de film The Strange Love of Martha Ivers en speelde uiteindelijk in meer dan zeventig films. Zijn loopbaan als acteur liep van de jaren 40 tot zijn laatste film in 2004. Kirk Douglas is genomineerd geweest voor drie Academy Awards en won in 1996 een Oscar voor zijn 50-jarige carrière in de industrie. Ook kreeg Dirk in 1960 een ster op de Hollywood Walk of Fame en hij nam in 1981 de Presidential Medal of Freedom in ontvangst. Hij is 103 jaar oud geworden.