Wie wordt de nieuwe James Bond volgens de XGN-redactie?

Article
woensdag, 17 februari 2016 om 16:25
xgn google image
Hij houdt van gadgets, snelle voertuigen en mooie vrouwen. Het leven als de beste geheim agent is avontuurlijk, maar gaat niet altijd over rozen. Er is binnenkort een nieuwe James Bond nodig en de redactie heeft al een aantal nieuwe kandidaten!
Geheim agent 007, oftewel James Bond, heeft al een enorme looptijd in de filmindustrie. Er zijn ondertussen al 24 films over een tijdsduur van 53 jaar verschenen. Het komt daarbij niet als een verrassing dat ook de acteurs die dit mysterieuze individu spelen wel eens aan vervanging toe zijn.
Onlangs is er het nieuws bekendgemaakt dat Daniel Craig, de meest recente James Bond, na Spectre afscheid neemt. Craig heeft officieel aangekondigd dat hij niet meer van plan is de rol van Britse spion op zich te nemen en zich zal wenden tot een rol in de serie "Purity". Daniel Craig heeft namelijk gezegd totaal klaar te zijn met zijn dubbelleven als geheim agent, en wat hem betreft het hem helemaal niet meer boeit wie de nieuwe James Bond wordt, ook al is het Kanye West.
Maar als Daniel Craig gestopt is als James Bond zijnde, wie wordt dan de nieuwe Martini drinkende ladykiller? De XGN-redactie weet in ieder geval wel wie een geschikte opvolger zal zijn voor de ultieme boevenjager.

Richard

Wat mij betreft mag Damian Lewis wel een als nieuwe James Bond poging wagen. Eindelijk een acteur die geen manlet is maar wel de spieren en de bouw van een James Bond heeft. Prima acteur die zich al meerdere malen heeft bewezen en ook nog wat jaartjes in zich heeft.
Damian Lewis is bekend van series als Homeland en Band of Brothers.

Rox

Ik denk meteen aan een paar mensen: Nicholas Hault, Sam Claflin en Michael Fassbender. Waarschijnlijk zjin de eerste twee nog te jong. Dus dan ga ik voor Fassbender. 007 moet smooth zijn! En Fassbender is dat. Daarbij wil ik zelf weer een Bond met de donkere looks, en dat heeft Fassbender ook. Heb je gezien hoe aantrekkelijk die man was in X-Men? Ik zou er als een blok voor vallen. Zegt genoeg toch?

Tony

James McAvoy, erg toffe acteur, doet het nu ook goed in de rol van Charles Xavier. Als hij iets speelt vind ik hem erg geloofwaardig. Heeft zijn strepen als actiefilmheld al lang verdiend met de film Wanted die acht jaar geleden al uitkwam.
Hij heeft, als ik mag uitgaan van de interviews met hem, genoeg humor. Dat is ook niet geheel onbelangrijk voor een James Bond acteur. Nog een ander voordeel is dat hij pas 36 jaar oud is, wat betekent dat hij nog een jaar of tien, vijftien mee kan als James Bond acteur. Hij zit hiernaast al 21 jaar in het vak, zes jaar langer dan Daniël Craig toen hij begon als James Bond.
Een beetje acteerervaring is natuurlijk ook altijd welkom met zo'n sterrenrol.

Theo

Ik denk dat het Damian Lewis is, gezien hij de stijl en de kop ervoor heeft. Daarbij heeft oud 007 Roger Moore hem al ooit aangedragen als nieuwe Bond.
Maar... ik zou zelf wel eens een gerenommeerde vrouwelijke actrice als Bond willen zien zoals Charlize Theron.

Matthijs

Ik zou al eerste voor Ed Skrein kiezen. Hij is zo Brits als maar kan en is qua uiterlijk een soort Jason Statham, maar dan met iets meer class. Oh, en meer haar...
Mocht Ed Skrein te druk bezig zijn is er altijd nog Ewan McGregor. Deze goede acteur gaat ook al een geruime tijd mee in de filmindustrie en is bekend van Star Wars. Zeg nou eerlijk, Weie wil er nou geen Obi-James Kenobi?

Mike

Michael Fassbender! Hij weet namelijk de juiste balans van serieus acteerwerk en lekkere actiefilms zoals X-Men en Prometheus te vinden. Ook heeft hij zeker een rol verdiend met zijn nominaties voor rollen in 12 Years A Slave en Steve Jobs. Door deze combinatie is hij een goede opvolger van Daniel Craig.
Door Daniel Craig zijn wij nu gewend geraakt aan een wat meer serieuze Bond met emoties en gevoelens waar Fassbender met zijn vorige rollen zich prima in kan leven. Daarbij is Fassbender opgegroeid in Ierland, maar heeft wel lange tijd in Engeland gewoond. Dit is natuurlijk een groot pluspunt om James Bond Brits te houden.

Tosca

In mijn ogen is het hoog tijd voor een James Bond als Idris Elba. Deze charmante acteur zie ik zonder al te veel moeite deze tijdloze spion spelen, maar dan wel in een geheel eigen jasje.

Jimmy

De nieuwe James Bond is... JOHN CENA! Maar zonder dollen, Christian Bale lijkt mij een zeer geschikte acteur die de rol van James Bond zou kunnen vervullen. Met zijn rollen in Batman en Exodus: Gods and Kings weet hij het portret neer te zetten van een man waar echt niet mee te spotten is, net zoals James Bond.
Naast zijn uitstraling is Christian ook nog eens geboren in Engeland, dus mooi meegenomen. Trouwens, hoe vet zou het zijn om 007 in een Batmancostuum rond te zien rennen?
Hebben jullie zelf nog betere suggesties wie de nieuwe James Bond kan worden? Laat het dan snel weten in de comments.