Wie is de Mol 2020 aflevering 2 recap - Kandidaten zorgen voor vliegende start

Article
zondag, 19 januari 2020 om 15:30
wie is de mol 2020f1579440671
De deelnemers van Wie is de Mol 2020 zetten alles op zijn kop. Vorige week namen we afscheid van Anita Witzier, nu moet er weer iemand het spelprogramma verlaten. Ondertussen wordt er flink gemold, maar door wie? We bespreken het in de Wie is de Mol 2020 aflevering 2 recap.

Doorreizen naar de opdracht

De kandidaten krijgen maar weinig tijd om afscheid te nemen van Anita Witzier. Al snel trekken ze verder om opnieuw een pittige proef te kunnen doen. Op die manier kunnen ze weer achterhalen wat voor troeven er in het spel zitten, terwijl zowel deelnemers als kijkers alles op alles zetten om de mol te ontmaskeren. Dit keer is de naam van de aflevering 'Tegendraads'. Dag 3 brengt alle deelnemers bij een adembenemende dam, de zogenaamde Xanmenxia Dam.
De kandidaten moeten een show geven met kleurkanonnen: gele, rode, blauwe en groene. Er zijn vier stations waar de kleuren kunnen worden geactiveerd. De deelnemers hebben een halfuur de tijd en daarna worden de kanonnen afgevuurd. Voor elke kleur die wordt afgevuurd ontvangen de deelnemers 500 euro. Kunnen de kanonnen ook nog eens met elkaar worden verbonden, dan is er nog eens 500 euro te verdienen. De kandidaten moeten zich verdelen in vier teams.
wie is de mol 2020 1574836707f1580138541

Het maken van de teams

"Het is in het chinees, dus dat is heel fijn", zegt Johan wanneer de opdracht begint. Alle kanonnen hebben een handleiding en al snel merken de kandidaten dat het een technische opdracht is waarbij draadjes met elkaar moeten worden verbonden. Claes denkt dat hij het kan: "mijn vader is elektricien, dus als kind heb ik gewoon met dit soort dingen gespeeld". Ondertussen merkt Miljuschka dat er nog een bonus is wanneer je allemaal verlengsnoeren aan elkaar vastmaakt. Zij wil zich dan ook graag inzetten voor die bonus, door de stations te verbinden met die verlengsnoeren. Leonie wordt 'hoofd kastje' terwijl Nathan de snoeren wegbrengt en Miljuschka kabels uit de knoop aan het halen is.
Tijdens de proef wordt besproken wie men denkt dat de mol is. Buddy denkt dat Leonie de mol is. Ondertussen schiet Leonie in de stress en roept Nathan erbij. Miljuschka verbetert ze al snel want beiden hebben niet gezien dat een groen draadje nog niet juist zit. Ondertussen lijken er overal kabels in de knoop te zitten en proberen de kandidaten elkaar te vinden om te communiceren. Jaike raakt hier al snel gefrustreerd van: ze wil haar kabels verbinden met die van anderen, maar die komen niet dichterbij omdat hun kabels helemaal in de knoop zijn geraakt.
avotros wie is de molf1580138523

Afschieten

Rood schiet de lucht in. Blauw schiet de lucht in. Geel schiet de lucht in. Groen schiet niet de lucht in. Niet alle vier de stations zijn geactiveerd en opvallend is dat dit het team was dat een extra man had. Er is 1500 euro voor de pot opgehaald. Team groen was Miljuschka, Nathan en Leonie. Wanneer de groep terugkomt bij het hotel stelt Buddy Vedder voor om van kamer te wisselen. Buddy wil de sfeer niet verpesten, maar wil ook wel eens met een ander op een slaapkamer. Zijn voormalige kamergenoot Miljuschka geeft aan dat ze een bondje heeft met Buddy. Door beiden een andere kamergenoot te zoeken kunnen ze informatie krijgen en met elkaar delen.
Ondertussen staan er voor de tweede opdracht vijf taxi's klaar met daarin een envelop. In de envelop zit een routebeschrijving en op dat adres kan geld worden opgehaald. Met dat geld moeten ze zich op tijd melden bij een eettentje. Als ze op tijd zijn dan wordt het gevonden geld aan de pot toegevoegd, maar als ze te laat zijn dan kost het 100 euro per laatkomer. Uiteraard spreken de taxichauffeurs geen Nederlands, dus moet met handen en voeten duidelijk worden gemaakt hoe de chauffeur hen op de juiste locatie kan brengen. Iedereen zit in tweetallen, behalve Tina. Zij komt in haar eentje in een auto te zitten.
avotros wie is de mol 2f1578823396

De hulplijn

Sommige chauffeurs spreken nul Engels, maar de kandidaten kunnen hulplijnen bellen via een telefoon. Het wordt al snel duidelijk dat de mensen aan de andere kant van de lijn totaal niet weten door wie en waarvoor ze gebeld worden. Wel bleken ze allemaal Chinees te spreken. "Hallo, we zitten in een taxi in China en kun je even iets voor ons vertalen..." Het loopt niet allemaal even vlotjes. Johan zoekt een plek die op een afhaalchinees lijkt: "heel China lijkt wat mij betreft op een afhaalchinees." De hulplijnen zijn acht Chinese restaurants in Nederland.
Al snel besluit het gros om maar naar het café te rijden zonder een envelop te hebben gehaald. Tina blijkt al snel op de verkeerde locatie te zijn afgezet. Nathan en Rob hebben enorm veel plezier met hun chauffeur, want de hele rit kunnen de drie niet stoppen met lachen. Nathan: "dat wij Rick hadden gehaald, was echt een wereldprestatie." Claes en Jaike druppelen daarna binnen, evenals Miljuschka en Johan en Buddy en Leonie. Tina komt nooit aan, dus de stand is -100 euro opbrengst.
dit zijn de eerste beelden van wie is de mol 2020f1580138566

De derde opdracht

Uiteindelijk is het tijd voor een derde proef. Er moet een Chinese wereldkaart gemaakt worden met puzzelstukjes die over een park verspreid liggen. Vanuit een controlekamer staan camera's op die puzzelstukken gericht, maar men weet niet precies waar de camera's gepositioneerd zijn. De kandidaten in de controlekamer moet uitzoeken waar de rest is en ze begeleiden naar een andere plek zodat de puzzelstukjes naar de juiste plek gaan. Al snel heeft Miljuschka het puzzelstuk Australië gevonden en deze moet naar een park worden gebracht. Deze moet op de plek waar Zuid-Amerika ligt. Zuid-Amerika wordt door Tina en Nathan gevonden en die moet op de plek waar Europa lag. De kaart van Europa ligt bij een wit gebouw, maar waar?
Rob en Buddy vinden Azië, deze moet naar Afrika. Deze ligt op een grote parkeerplaats met uitzicht op een brug. In hun karretje moeten ze die plek vinden. Jaike raakt ondertussen wederom gefrustreerd. Ze staat bij een camera maar krijgt van de controlekamer geen instructie waar ze heen moet. Buddy: "ik heb heel China gezien in ons wagentje. Ik heb alles gezien, behalve de plek waar Azië heen moest." Ondertussen kunnen Claes en Miljuschka niet het kunstwerk vinden waar Johan en Leonie hen heen begeleiden. Johan: "ze zijn twintig keer door het beeld gereden en dan zien ze het niet. Dat vind ik knap..."
de molf1578823236

Een rood scherm

Met een opdracht die niks opleverde achter de rug moet men zich klaar maken voor de executie. Het is weer tijd voor twintig vragen over de identiteit en het gedrag van de mol. Tijdens de test is opnieuw een zwarte vrijstelling ingezet en daardoor zijn alle andere troeven voor deze test niet meer geldig. Dan wordt het tijd om te kijken wie er een rood of groen scherm heeft. We beginnen met Nathan...
... die een groen scherm krijgt, ondanks dat vorige aflevering werd opgemerkt dat hij geen aantekeningen maakt. Leonie krijgt een groen scherm en lijkt opgelucht. Dan is de beurt aan Tina, die op haar beurt een rood scherm krijgt. Dat betekend dan ook dat Tina helaas het spel moet verlaten. Ondanks haar nachtblindheid is ze niet de mol. Wie wel? We gaan het merken!