Wie Is De Mol 2020 Episode 1 Recap

Article
zondag, 12 januari 2020 om 12:00
wie is de mol 2020 1574836707f1580138541
Het twintigste seizoen van Wie Is De Mol is begonnen in China. Tien deelnemers reizen af om deel te nemen aan een spel vol met linke opdrachten. Waarom link? Omdat één van hen de mol is en de boel flink wil saboteren. Er moet namelijk zo min mogelijk geld in het potje komen.

Welkom bij Wie Is De Mol

Een groots ontvangstcomité staat klaar wanneer Tina de Bruin aankomt. Voor haar is er gelijk een keuze: geluk of wijsheid. Voor haar is de keuze niet moeilijk: 'wijsheid, want wijsheid brengt geluk.' Eenmaal doorgelopen mag ze gelijk een keuze maken tussen sleutels met daarop getallen die op jaartallen lijken. Al snel is duidelijk dat iedere deelnemer deze keuze krijgt. Niet lang daarna volgt Buddy Vedder, die een heel andere keuze maakt: geluk. Ook hij komt bij een tafel vol sleutels. Met de sleutels krijgen alle deelnemers toegang tot een briefje met daarop Chinese tekens.
'Hier kan ik geen chocolade van maken', roept Tina al snel. Dan blijkt dat ze tien minuten de tijd hebben om op een grote muur dezelfde reeks tekens te vinden als op hun briefje. Bij die muren staan wederom kistjes en iedereen had één kans, dus niet ieder kistje kon één voor één worden open gemaakt. Lastig maakt het dan dat onbekend is wat de boven- en onderkant is. Buddy Vedder kan er wel chocolade van maken en merkt al snel dat er een Groene Vrijstelling in het kistje zit. Tina doet er wat langer over, maar zij wint uiteindelijk een Zwarte Vrijstelling via haar kistje.
wie is de mol 2020f1579440671

List en bedrog

Ondertussen is er nog een zwarte vrijstelling in het spel. Deze wordt door Rob Dekay meegenomen. Iedereen die een kistje opent, neemt een beloning met zich mee. Niemand weet wie wat heeft gewonnen, wat ruimte overlaat voor bluf. Ondertussen wordt er niet alleen al gelogen over wat men voor beloning heeft, er wordt blijkbaar ook al gelogen over de keuze voor wijsheid of geluk. Zo merkt Anita Witzier, die als tweede ging, dat zowel Tina als Buddy zeggen voor het pad van de wijsheid te zijn gegaan, terwijl er pas één sleutel bij haar keuze miste.
Terwijl Johan Goosens eerlijk is over zijn vrijstelling, is Leonie ter Braak direct aan het liegen dat ze niet zoveel nuttigs in haar kistje vond. Eigenlijk won zij ook een zwarte vrijstelling. Dat wil ze niet zomaar vertellen, want de zwarte is misschien wel het interessantste. Er kunnen deze keer nog wel zoveel vrijstellingen worden ingezet, als Rob Dekay of Leonie ter Braak een zwarte vrijstelling inzet, dan zijn alle jokers en vrijstellingen bij die test ongeldig. Met direct al flink wat vrijstellingen in het spel, kan het een spannend seizoen worden.
avotros wie is de molf1580138523

De Chinese cultuur

Dan is het tijd om de Chinese cultuur te leren kennen aan de hand van een marktproef. Op de markt liggen allemaal tablets met daarop afbeeldingen van geldbiljetten. Er moeten foto's van de afbeeldingen worden gemaakt en dan moet de mobiel in een rek worden gehangen. Wanneer de twee schermen samen een biljet vormen, is er geld opgehaald voor de pot. Het probleem: niemand heeft een eigen mobiel, dus Chinese marktbezoekers moeten hen helpen. Engels spreken ze niet zo goed, en sommigen zijn ook vrij ongeduldig. Wat wil je ook, als anderen aan je mobiel zitten?
Maar vertrouwen is niet het grootste probleem. Er mag maar één foto per persoon, per mobiel worden gemaakt. Op sommige tabblets wordt elke keer een slide show getoond mt verschillende afbeeldingen uit een biljet. Omdat ze niet weten hoe de biljetten eruit zien (deze zijn door fans ontworpen), is het lastig om zeker te zijn welke delen nu samen een biljet gaan vormen.
avotros wie is de mol 2f1578823396

Eerste mol actie?

Uiteindelijk weten ze veel mensen te overtuigen. Toch is dit niet zo mooi voor de pot. Tijdens de opdracht zijn er met de mobieltjes meerdere foto's gemaakt, wat tegen de regels was. Daardoor is het bedrag slecht €150 euro voor de pot. Dit ging fout bij onder andere Jaike Belfor, Nathan Rutjes en Leonie ter Braak. Zo stelde Leonie bij de slide show voor om meerdere foto's te maken, omdat er toch maar één werd gebruikt. Jake Belfor heeft er zo haar twijfels bij, maar laat het toch gebeuren. Het geld gaat naar Johan Goosens, die uiteindelijk de penningmeester wordt.
Ondertussen wordt het na wat eten alweer tijd voor nog een opdracht. Zo zitten duo's opgesloten in een vrachtwagen en moeten ze eerst een soort van kleine Escape Room oplossen. Eerst moeten ze dus zien te ontsnappen en vervolgens moet de vrachtwagen zo worden geparkeerd dat die zoveel mogelijk geld opbrengt voor de pot. Het ontsnappen is een hele opgave. Van puzzels waarbij water in een pijp moet om een sleutel omhoog te laten drijven, tot grijpmachines die samen een code vormen, tot het weghalen van foto's van presentatoren en jokers om een code te vinden. Er is zelfs een kamer die niet op een puzzel lijkt, hij is zo leeg dat men niet weet wat de puzzel is.
de molf1578823236

Het einde van de aflevering

Al snel wordt bedacht dat er op elke auto een teken staat. De eerste auto die wordt gevonden is het euroteken, welke op vijf wordt geparkeerd. Op de andere auto's staan getallen. De tijd begint te dringen en uiteindelijk kan men al op de vrachtwagens zien wat voor nummers er zijn. De twee wordt op drie geparkeerd. Dan komt een nul die op plek 1 wordt geparkeerd. Tina en Claes konden hun code niet raden en Tina doet allemaal wilde gokken in de hoop er toch nog uit te komen. Uiteindelijk komen alleen Johan, Jaike, Anita, Buddy, Miljuschka en Nathan weten te ontsnappen. Er kon €2100 euro worden verdiend, maar er wordt €20 euro gewonnen.
Dan volgt de dag erop de eerste test en de executie. Twintig vragen over de identiteit en gedrag. De persoon die de meeste fouten maakt gaat naar huis, behalve de mol. Die gaat nooit naar huis. Buddy besluit om zijn Groene Vrijstelling in te zetten, net als Anita, Johan, Miljuschka Nathan en Claes dit doen. Er is ook een zwarte vrijstelling ingezet door Jaike wat betekent dat de groene vrijstellingen niet meer gelden. Uiteindelijk krijgt Anita Witzier een rood scherm omdat zij de test het slechtst heeft gemaakt. Zij gaat als eerste naar huis.