Wat vindt de redactie van The Witcher Netflix serie?

  De Netflix serie van The Witcher is bijna een maandje oud en ondertussen heeft bijna iedereen van de redactie deze serie al gezien. Daarom zijn we terug gaan blikken op de show om te kijken wat wij ervan vonden!

  Roy

  Vond het op zich een vermakelijk seizoen. Verhaal was wat rommelig geschreven met korte verhalen en tijdlijnen die door elkaar heen liepen. Het kan in mijn ogen beter en duidelijker, maar dat zal vast te maken hebben met het eerste boek dat uit short stories bestaat in plaats van de latere novels. Stem, looks en vechtstijl van Geralt zijn prima, al mist Henry Cavill dat ruige, dierlijke van de Geralt uit Witcher 3 een klein beetje. Hij heeft iets te veel ‘good guy’ over zich. Ik had stiekem iets meer verwacht, maar de wereld is in ieder geval interessant genoeg voor een tweede seizoen!

  Richard

  Voorafgaand aan het verschijnen was ik behoorlijk sceptisch na alle verhalen over doordrammen van verplichte diversiteit en noem het allemaal maar op. Na het kijken van het seizoen moet ik toch toegeven dat het allemaal wel meevalt, met hier en daar een uitzondering. Seizoen één draait meer om Yennefer dan om Geralt en dan is het jammer dat de casting (denk ik) van dat personage wat beter had gekund. Het lijkt mij dat er zat high-profile actrices stonden te springen om een rolletje te krijgen in iets dat zo erg leeft.

  De grootste teleurstelling op het gebied van script schrijven/casting is toch wel Triss, die in geen enkel opzicht lijkt op de vrolijke Triss uit de boeken of de games. En anders wel Foltest: serieus? Dat is waar je mee komt als het gaat om een sluwe strateeg? Een bolle zuiplap? Come on...

  Verder kan ik me wel vinden in de kritiek op bepaalde (kleinere) aspecten: een draak die op twee poten loopt is geen draak (en met een Netflix-budget had dat écht beter gemoeten) en soldaten van Nilfgaard zijn simpelweg lachwekkend. De persoon die daar de kostuums voor heeft mogen bedenken, zou per direct op straat moeten staan. Goed, ook daarover gaan verhalen dat het van de showrunner verplicht een afspiegeling van 'eikels' moest zijn (en dan bedoel ik niet het nootje), maar dat terzijde.

  Een vermakelijke serie met de nodige verbeterpunten, maar toch zeker leuk genoeg om uit te kijken naar seizoen twee. Zelfs voor iemand die vooraf terughoudend was.

  Netflix

  Kevin

  Ik vond het een gave serie. Alhoewel ik in het begin wat huiverig was, vond ik het uiteindelijk best goed uitpakken. Het verhaal is interessant en alhoewel het soms wat rommelig overkomt doordat de verhaallijnen allemaal qua tijdsverloop kris kras door elkaar lopen, komt alles uiteindelijk wel weer bij elkaar. Het hoogtepunt van de serie? Verschillende, maar als ik er één mag noemen: Toss a Coin To Your Witcher. Het was maar zo een klein deel van de serie, maar man, dat nummer blijft lekker in je hoofd zitten!

  Leslie

  Ik heb de serie gekeken en ik heb er spijt van. Ik weet dat veel mensen de show tof vonden, maar ik kon me daar niet in vinden. Voordat de show uitkwam, was ik onwijs hyped en dacht ik dat dit een goede verfilming zou worden (heb ook de game gespeeld), maar helaas viel de show erg tegen en was het niet zoals ik had verwacht. Fringilla en Triss hebben de verkeerde casting gekregen in mijn ogen en het voelde meer aan als verplichte diversiteit dan de karakters eer aan doen. Daar boeiden veel dialogen mij niet, omdat het steeds maar ging over 'destiny' en oorlogsplannen. Ik kijk nog liever naar het hoesje van Destiny 2 dan dat ik zo'n scene opnieuw moet kijken.

  De monsters, de muziek en de gevechten zelf waren wel ontzettend gaaf en Geralt, Ciri en Jaskier (Dandelion) hebben de makers goed op beeld gebracht. Helaas vond ik dat bij de rest niet zo. Daarnaast was het qua tijdlijn ook slecht in elkaar gezet vond ik, waardoor ik na aflevering 7 niet meer verder heb gekeken.

  Netflix

  Theo

  The Witcher vond ik in het begin heel indrukwekkend. Daarmee bedoel ik voornamelijk de eerste twee of drie afleveringen. Daarna zakte voor mijn gevoel de kwaliteit flink af. Natuurlijk waren de monsters en gevechten tof, maar ik kreeg ook genoeg teleurstellingen. Zo werd er heen en weer gesprongen in de tijdlijn, kwamen er verrassingskinderen voorbij en nog meer verwarrende dingen. Als kers op de taart was Geralt missing in action tijdens die dikke veldslag aan het einde omdat hij gebeten was door een lelijk kind. Of was dat het begin?

  Ralph

  Ik heb enorm genoten van The Witcher, als groot fan van de games en de boeken. De actie was enorm sterk en bruut, Henry Cavill belichaamt Geralt perfect en ook het acteerwerk is strak van de meeste castleden. Ik ben alleen nog niet helemaal overtuigd van Yennefer en soms lieten de special effects ook een beetje te wensen over.

  Ik ben het bovendien ook niet eens met de kritiek op de 'onduidelijke' chronologie. Het was al vanaf de eerste aflevering duidelijk dat er tweede verschillende tijdlijnen waren, mits je gewoon oplet. Voor de duidelijke reveal tegen het einde aan waren er al talloze hints gedropt. Seriemakers moeten niet gaan denken dat hun publiek dom is, anders krijgen we precies hetzelfde probleem als Game of Thrones!

  Nu wij onze meningen hebben gedeeld, zijn we ook benieuwd naar wat jij van de serie vond! Laat ons hier beneden weten wat je er goed of slecht aan vond!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.