Dit is wat je moet weten over Mario + Rabbids Sparks of Hope

Article
zondag, 09 oktober 2022 om 9:00
mario rabbids sparks of hopef1623936825
Mario zien we geregeld in allerlei uiteenlopende games, maar er zijn er in de laatst jaren weinig zo bijzonder als zijn crossover met Ubisofts Rabbids. De eerste game in deze samenwerking was een overwachte hit, dus wachten we nu op het vervolg. Dit is alles wat je moet weten over Mario + Rabbids Sparks of Hope!

Rasterweergave uit

Mario + Rabbids Kingdom Battle zette een basis neer die miljoenen spelers goed konden waarderen. Je verwacht dan ook misschien dat Ubisoft voor Sparks of Hope een game aflevert die grotendeels hetzelfde is als Kingdom Battle, maar dan met een nieuw verhaal. Waarom zou je te veel sleutelen aan een succesformule?
Maar er zijn juist wel stappen gezet, zo niet sprongen gemaakt, ten opzicht van de eerdere game. Mario + Rabbids Sparks of Hope moet bijvoorbeeld veel dynamischer gevechten leveren dan zijn voorganger. Een belangrijke factor daarin is het verwijderen van het raster waarop de game zich afspeelt.
In een strategische RPG zie je vaker dat de personages zich over een raster bewegen en om beurten een aanval uitvoeren. Dat was ook het geval in Kingdom Battle, maar in Sparks of Hope blijven alleen de beurten behouden. Tijdens de beurten zelf kun je je in real time vrij bewegen over het slagveld, wat je allerlei nieuwe opties geeft om jezelf strategisch te positioneren voor dekking of combinatie aanvallen.
mario rabbids sparks of hopef1663238441

Archetypes

Een andere manier waarop de gameplay is veranderd ten opzichte van Kingdom Battle is dat de verschillende helden (in totaal negen) een iets duidelijker archetype vervullen. Alle personages hebben hun voors en tegens en het is zaak om per gevecht je team zorgvuldig samen te stellen. Je kunt wel willen snipen met Luigi, maar dan moet je wel de dekking van je vijanden weg kunnen werken.
Leuk detail is dat je in deze game ook veel meer vrijheid hebt om een team samen te stellen. Waar je in Kingdom Battle altijd Mario in je team moest hebben staat het je in Sparks of Hope vrij om elk trio te maken waar je zin in hebt. Dat kan je net dat beetje vrijheid geven om ook een gevaarlijke zwakte te dekken.

Sparks

In de samenstelling van je team moet je trouwens niet alleen nadenken over de personages, maar ook over de Sparks. Wat zijn Sparks? Een Spark is wat er gebeurt als je een Rabbid kruist met een Luma (de bijzonder schattige wezentjes bekend van Super Mario Galaxy). Maar belangrijker dan wat een Spark is, is wat een Spark doet.
Met Sparks kun je je namelijk uitrusten met speciale elementaire krachten. Alle helden hebben een eigen Spark, maar je kunt er gedurende de game nog veel meer vrijspelen. Dat belooft dus de strategische mogelijkheden flink uit te breiden.
mariorabbids sparks of hopef1664983116

Episch avontuur

Al die tactiek is leuk en natuurlijk de voornaamste reden om de game te spelen. Maar een leuk verhaal om de aandacht vast te houden is natuurlijk meer dan welkom. In dat opzicht lijkt Mario + Rabbids Sparks of Hope een duidelijke filosofie te hanteren: Go big or go home!
Want waar Kingdom Battle zich keurig aan zijn titel hield en zich afspeelde in het Mushroom Kingdom gaat Sparks of Hope de ruimte in. Dat is geen geheel nieuw territorium voor Mario (we herinneren je er op dit moment graag aan dat hij een loodgieter is), maar een epischer setting heeft de beste man nog niet beleefd.
In de game heeft de entiteit genaamd Cursa een een soort donkere materie over het heelal verspreid, wat overal voor chaos zorgt. Het is aan Mario en zijn al dan niet Rabbid vrienden om het heelal te redden. Daarbij is het ook van enig belang dat Cursa de Sparks niet in handen krijgt.

Mario en Rabbids krijgen een speciale DLC-gast

Net als Kingdom Battle krijgt ook Sparks of Hope op den duur DLC. Dat is natuurlijk fijn als je gewoon meer game wil hebben om te spelen, maar net als in de vorige game ontvang je hier ook een speciale gast. In Kingdom Battle was het Donkey Kong, een veel geziene gast in Mario-games. Maar in Sparks of Hope krijgen we een wat interessante crossover.
Rayman mengt zich in één van de DLC-golven namelijk in de strijd. Het cirkeltje is daarmee in wezen rond, aangezien de Rabbids ooit begonnen als Rayman spinoff. Bovendien is dit de eerste keer in jaren dat Rayman überhaupt weer eens in een game verschijnt en we heten hem van harte welkom terug op ons scherm. Wanneer deze DLC precies verschijnt is nog niet bekend, maar Mario + Rabbids Sparks of Hope ligt vanaf 20 oktober in de winkel.