Vier belangrijke Mario + Rabbids Sparks of Hope details die je moet weten

Article
donderdag, 22 september 2022 om 18:00
mario rabbids sparks of hopef1663238441
Ubisoft en Nintendo slaan de handen weer ineen voor een nieuwe Mario + Rabbids game. Dit keer gaan de gekke konijnen en Mario een bezoekje brengen aan de ruimte in Mario + Rabbids Sparks of Hope. Voor de game in oktober verschijnt, hebben wij alvast de vijf belangrijkste details voor je verzameld, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

1. Onverwacht succes

Toen Mario en Rabbids in 2017 hun eigen game leken te krijgen, werd er maar vreemd opgekeken. Toen kort daarna bleek dat de geruchten juist waren, nam de sceptische blik van critici en fans alleen maar toe. Konden de twee reeksen samen echt een succes worden en dat ook nog eens met een genre waar beide games niet bekend om staan?
Het antwoord bleek oorverdovend: ja! Mario + Rabbids Kingdom Battle is al meer dan 7.5 miljoen keer over de toonbank gevlogen en een vervolg is dan ook niet gek. Die cijfers zijn wel van vorig jaar, dus inmiddels zou de teller al over de 8 miljoen kunnen zijn.

2. Meer focus op types in Sparks of Hope

Gezien Sparks of Hope een vervolg is op de 2017-titel is, kun je ervanuit gaan dat de gameplay nog verder uitgewerkt wordt. In de nieuwe Switch-game gebeurt dat door middel van de specifieke labels die de personages krijgen. Mario, Luigi, Peach en hun Rabbids-varianten hebben allemaal een archetype.
Ieder archetype heeft voor- en nadelen en hier wordt in het tweede deel meer nadruk opgelegd. Hierdoor wordt het voor spelers belangrijker om je team samen te stellen op tactische wijze. Zo is Bowser bijvoorbeeld handig met zijn Tank-archetype om schade te incasseren. De bekende schurk kun je dan ook goed als afweersysteem gebruiken in de gevechten.
mario rabbids sparks of hopef1623936825

3. Geen grid-based gevechten meer

Een andere grote aanpassing is dat het grid-based systeem niet meer aanwezig is. In het origineel kon je de kleurrijke karakters slechts een aantal stappen per keer laten zetten, maar die manier van beweging wordt aangepast. In Sparks of Hope kun je Mario en zijn kompanen in real-time op het strijdveld neerzetten.
Dit voegt een scala van nieuwe mogelijkheden toe, want door de vrijheid in het bewegen kun je compleet nieuwe positioneringstactieken toepassen. Zo kun je nu bijvoorbeeld dashen achter de vijanden voor een voordeel in de strijd, terwijl je ook combinatie aanvallen kunt uitvoeren. Al met al is het laten varen van de grid dus vooral goed voor veel meer dynamische gevechten.

4. Verrassende season pass

Net als Mario + Rabbids Kingdom Battle heeft ook het tweede deel een uitgebreide season pass. Waar het eerste deel Donkey Kong in het zonnetje zette, is het dit keer Ubisoft die een gastpersonage toevoegt via DLC. Rayman wordt namelijk naar het tweede deel gebracht via een uitbreiding, alleen is daar nog geen releasedatum van bekendgemaakt.
Wat wel duidelijk is, is wanneer Mario + Rabbids Sparks of Hope verschijnt. De game komt op 20 oktober uit op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn al te plaatsen voor de game, waaronder de speciale Gold Edition van de titel. Daarin zit de season pass al inbegrepen.