Welke producten zal Google lanceren in 2020?

  Google heeft haar jaarlijkse I/O-evenement afgelast vanwege het coronavirus. Op het jaarlijkse event worden vaak nieuwe producten bekendgemaakt. Welke nieuwe producten van Google kunnen we dit jaar toch nog verwachten?

  Google

  Pixel 4a

  Vorig jaar verraste Google vriend en vijand door de Google Pixel 3a aan te kondigen op Google I/O. De midrange smartphone levert een aantal specs in ten opzichte van de Pixel 3, maar behoud de extreem goede camera en stock Android. En dat voor minder dan de helft van de prijs!

  De verwachting was dat Google de opvolger zou aankondigen op I/O 2020, maar dat gaat nu natuurlijk niet meer door. Toch verwachten wij wel de volgende prijsvechter van Google dit jaar, want de Pixel 3a heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Met de Pixel 4 als basis zal de 4a waarschijnlijk komen met facial recognition en meer cameralenzen, maar vooralsnog doen alleen nog maar wilde geruchten de rondte. Er zijn een aantal ‘gelekte foto’s’ opgedoken, maar in hoeverre dat echt de Pixel 4a is, is nog maar de vraag.

  Google

  Google Pixel Buds 2

  Apple verdient bakken met geld dankzij de draadloze AirPods en zo’n beetje elk ander techbedrijf probeert dat succes ook te behalen. De markt wordt dan ook overspoeld met draadloze oordopjes, waaronder de Galaxy Buds van Samsung en de WF-1000XM3 van Sony.

  Als één van de grootste techbedrijven kan Google op dat gebied natuurlijk niet achterblijven. De eerste versie van de Pixel Buds hadden handige features, maar de basis was niet op orde. Met de tweede generatie wil Google dat fixen. De oordopjes zijn ook al aangekondigd door de Amerikaanse gigant, maar veel is er nog niet over bekendgemaakt. Uiteraard zal er in ieder geval een volledige integratie zijn met Google Assistent en je kan er je geld op inzetten dat de draadloze oordopjes in 2020 zullen verschijnen.

  Android 11

  De Pixel smartphones zijn Google’s manier om haar marktaandeel in de telefoonbranche te vergroten, maar het bedrijf heeft natuurlijk al een enorme vinger in de pap door het Android besturingssysteem. Google is dit jaar alweer toe aan haar elfde generatie.

  Het nieuwe OS zal zoals gewoonlijk eerst uitrollen op de Pixel smartphones van Google. Welke features er allemaal precies gaan komen is nog onduidelijk, maar met de Developer Preview heeft het bedrijf wel alvast het tipje van de sluier opgelicht. Zo kunnen we met Android 11 ons scherm opnemen dankzij een ingebouwde feature, waardoor speciale apps niet meer nodig zijn. Google is ondertussen bezig om app ontwikkelaars meer gebruik te laten maken van chat bubbles, zoals Facebook Messenger die hanteert, want de ondersteuning daarvoor zal worden uitgebreid in in Android 11.

  Het zijn nog geen enorme veranderingen die Google aan het doorvoeren is met het besturingssysteem, maar de functies die bekend zijn gemaakt zijn voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars. De mogelijkheden waar de consument warm van wordt zullen waarschijnlijk richting de release van Android 11 uit de doeken worden gedaan.

  Google Pixel Watch

  Google ondersteunt al jaren veel smartwatches door middel van Wear OS. Het is het besturingssysteem van de techgigant die veel mogelijkheden biedt op de pols, zoals het gebruiken van Google Maps, het reageren op mails en natuurlijk het communiceren met Google Assistent. Anderzijds is er ook al een tijdje kritiek op het besturingssysteem, omdat het behoorlijk snel de accu leegslurpt.

  Opvallend genoeg heeft Google alleen nog nooit een eigen smartwatch gepresenteerd. De grote nieuwe features van Wear OS zijn altijd onthuld in samenwerking met bedrijven als Motorola en Fossil. Mogelijk gaat daar in 2020 verandering in komen. Vorig jaar heeft Google namelijk Fitbit gekocht, een bedrijf dat onder andere de Versa 2 maakt. Velen verwachten dat Google die kennis wil gaan gebruiken om eindelijk haar eigen smartwatch te lanceren: de Google Pixel Watch.

  Of die dit jaar echt gaan komen is nog even de vraag. Toch lijkt het vrijwel een zekerheidje dat het Amerikaanse bedrijf één deze jaren met haar eigen smartwatch op de proppen komt. Als het niet in 2020 is, dan vast wel in 2021!

  Crazy Joker

  Google Home apparaten

  ‘Hey, Google!’ wordt tegenwoordig niet meer alleen tegen smartphones en smartwatches gezegd. Met de introductie van de Google Home en Google Nest Mini heeft de digitale assistent zijn intrede gemaakt in veel huishoudens.

  Wij verwachten dat Google die dienst gaat uitbouwen in 2020. De Next Mini is nog niet heel lang geleden geïntroduceerd, maar naast de speaker zijn er ook een heel scala aan andere Nest-apparaten op de markt gekomen. Denk aan deurbellen, rookmelders en thermostaten. Google wil overduidelijk elk digitaal onderdeel van het huishouden beheersen. De Amerikaanse techgigant zal ongetwijfeld weer een aantal apparaten met het logo van Google erop in jouw huis willen plaatsen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.