Jongeren kunnen via WhatsApp solliciteren

News
donderdag, 12 maart 2020 om 12:30
iphone 642999 1920f1616682191
Solliciteren voor een baan is best spannend. Niet alleen voor volwassenen, ook voor jongeren kan solliciteren best spannend zijn. Sommige bedrijven hebben daarop iets gevonden. Jongeren kunnen nu bij bepaalde bedrijven solliciteren via WhatsApp.
Niet alle bedrijven werken met deze methode van solliciteren. Bedrijven zoals Achmea en Action maken hier wel gebruik van. Wat je kan doen als je wilt solliciteren bij de Action is via WhatsApp een vragenlijst in te vullen van vier vragen. Je hoeft dan alleen je telefoonnummer achter te laten en dan stuurt de Action je een vragenlijst van vier vragen door.
Uiteraard is het niet verplicht om via WhatsApp te solliciteren. Bij bijvoorbeeld Achmea kun je sinds 2018 aangeven of je via een brief, telefoontje of een bericht via WhatsApp wilt solliciteren. De reden waarom bedrijven aanbieden om via WhatsApp te solliciteren is om zich aan te passen aan de sollicitanten om het hun zo comfortabel mogelijk te maken tijdens hun sollicitatie.

Eisen

Er zitten wel wat eisen aan vast als je via WhatsApp solliciteert. Je moet wel zo snel mogelijk antwoorden. Niet alleen zitten er eisen aan vast voor de sollicitant. De werkgever moet bijvoorbeeld na 30 dagen de gegevens van de sollicitant verwijderen vanwege privacy.

Populair Nieuws