De beste smartwatches om op je pols te dragen in 2019

  De pols van steeds meer mensen wordt niet meer ingenomen door een klassiek horloge, maar door een digitale assistent: de smartwatch. In 2019 zijn er weer een aantal interessante en competitieve opties bijgekomen. Wij hebben de beste smartwatches van het jaar voor je verzameld.

  Fitbit

  In deze lijst met beste smartwatches van 2019 zetten we de horloges op een rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren. Zo kijken we bijvoorbeeld naar andere ervaringen op het wereldwijde web en vergelijken we natuurlijk de functies van de smartwatches.

  Fitbit Versa 2

  Recentelijk is Fitbit overgekocht door Google en dat is geen verrassing. Het bedrijf heeft namelijk indruk gemaakt met activity trackers en met de Fitbit-applicatie zijn er talloze opties om je gezondheid en activiteiten in de gaten te houden.

  Met de Fitbit Versa 2 heeft de fabrikant bovendien een verbeterde versie uitgebracht van haar eerste poging tot een smartwatch. Met een fel en kleurrijk AMOLED-scherm is de Fitbit 2 zeer prettig om naar te kijken en dankzij het siliconen bandje kan je de smartwatch gewoon dragen tijdens het sporten. Fitbit zet dan ook voornamelijk in op de sporters, met een hartslagsensor en verschillende ingebouwde programma’s. Blijf je liever op je bureaustoel zitten, dan kan je misschien beter kiezen voor één van de andere smartwatches in deze lijst.

  Huawei

  Huawei Watch GT2

  Vorig jaar is Huawei afgestapt van Wear OS, het besturingsprogramma van Google voor smartwatches. Het bood misschien wel veel functies, maar veel meer dan één of twee dagen aan batterij kreeg je niet. Daarom is het Chinese bedrijf gekomen met haar eigen besturingssysteem, LightOS, om zoveel mogelijk uren uit het digitale uurwerk te halen.

  Met de eerste versie van de Watch GT is dat al goed gelukt, maar met de Huawei Watch GT2 kunnen gebruikers bijna twee weken het horloge gebruiken zonder tussendoor op te laden. Die tijd is zonder always-on display, wat de accuduur verlaagt naar een week, maar wel met een continue hartslagmonitor en talloze andere ingebouwde functies - zoals een altometer, kompas en GPS. De GT2 heeft bovendien geïntegreerde opslag voor muziekbestanden en je kan er Spotify mee besturen, wat niet mogelijk was met de voorganger.

  Als het bedrijf alleen nog kan zorgen dat je via het horloge kan reageren op mails en berichten, dan heeft het misschien wel de perfecte smartwatch in huis.

  Fossil

  Fossil Hybrid HR

  Net zoals Huawei is Fossil klaar met de korte accuduur van haar smartwatches. Het bedrijf kwam al eerder met een zogeheten hybrid smartwatch, een mix van een klassiek horloge en een smartwatch, maar in 2019 heeft het bedrijf de grens weer verlegd.

  De Fossil Hybrid HR maakt gebruik van mechanische wijzers, zoals je zou aantreffen in een klassiek horloge, maar in het midden van het horloge zit een e-ink scherm. Deze technologie wordt ook gebruikers door e-readers en verbruikt een minimaal aantal energie. Daardoor hoef je de Fossil Hybrid HR pas op te laden na ongeveer tien dagen gebruik. Net zoals de Huawei Watch GT2 gaat dat ook gepaard met een hartslagsensor en wordt jouw slaap bijgehouden. Wanneer je een notificatie wil lezen gaan de klokwijzers daarnaast opzij, zodat je altijd op de hoogte bent van wat je binnenkrijgt op je smartphone.

  De Hybrid HR is een gewaagd concept, maar Fossil heeft het weten uit te werken tot een sterke smartwatch. Wij kijken dan ook uit naar andere horloges met deze technologie in de toekomst.

  Apple

  Apple Watch Series 5

  Als iPhone-gebruiker ben je over het algemeen overgeleverd aan Apple als het aankomt op smartwatches. Andere modellen werken vaak wel met de telefoons van Apple, maar kunnen niet alle functies gebruiken. Gelukkig zit het bedrijf dan ook niet stil met het maken van digitale horloges.

  De vijfde versie van de Apple Watch voegt de langverwachte always-on display toe aan de lijn en blijft ondertussen de accuduur behouden. Helaas is die met ongeveer 18 uur niet extreem lang, maar je komt er wel de dag mee door. Bovendien heb je toegang tot een heel scala aan functies en applicaties die werken op de Apple Watch. Met het grote scherm en handige UI hoef je in veel gevallen niet eens de telefoon uit je broekzak te halen.

  Met alle functies die de Apple Watch Series 5 in huis heeft mag het niet ontbreken in onze lijst van beste smartwatches van 2019. Toch hopen we dat Apple in de volgende editie een grote accu steekt.

  Samsung

  Samsung Galaxy Watch Active 2

  De originele Samsung Galaxy Watch die vorig jaar is uitgekomen wordt nog steeds geprezen als één van de beste smartwatches van het moment. Met name dankzij de intuïtieve draaibare bezel. Het was dan ook jammer dat de Watch Active er afstand van deed.

  Dat heeft Samsung dit jaar ook beseft en voegt de twee ontwerpen uit haar Galaxy Watch-lijn samen met de Samsung Galaxy Watch Active 2. In de omranding zit een digitale ring verstopt, waarmee je eenvoudig en soepel door de UI van de smartwatch kan wandelen. Bovendien kan je nog steeds genieten van het slicke design van het horloge en de talloze applicaties die ervoor verkrijgbaar zijn.

  Met de Watch Active 2 is ook de accuduur verbeterd. Het komt nog niet in de buurt van de originele Galaxy Watch met zijn vier tot vijf dagen, maar met een maximum van 60 uur is de batterij zeker niet verkeerd. Zeker niet als je dat combineert met alle mogelijkheden van de Galaxy Watch Active 2. Het horloge verdient dan ook zeker de koppositie in onze lijst van beste smartwatches van 2019.

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.