Deze game sequels wil de redactie graag zien

  In de PlayStation 2017 line-up wordt een vervolg op Bloodborne verwacht. Maar er zijn natuurlijk nog een hoop andere games die een sequel verdienen die nog niet aangekondigd zijn. De redactie geeft antwoord op de vraag: Welke game sequels wil jij graag zien en waarom?

  Langverwachte game sequels als Red Dead Redemption 2 en The Last of Us 2 zijn inmiddels al een feit. Het is nog de vraag of we ooit Half Life 3, een sequel met enorm veel hype, terug gaan zien. Heb jij ook een game sequel die je graag terug wilt zien in de toekomst? Laat ons dan weten in de reacties welke game sequels jij wilt spelen!

  Jimmy

  Één van de franchises die naar mijn idee nog een sequel verdient, is Left 4 Dead. Het is al weer veel te lang geleden dat er een goede standalone co-op zombieshooter is uitgekomen, waarbij de doden sneller rennen dan Usain Bolt.

  Met z'n vieren steeds weer nieuwe campagnes met verschillende thema's afwerken om aan het eind een zenuwslopende climax te bereiken. Zo lang er maar weer passages in de sequel zitten zoals het met heksen gevulde graanveld van de Blood Harvest verhaallijn, komt het helemaal in orde.

  Game Sequels - XIII

  Ralph

  Ik wil al jaren een vervolg op de comicgame XIII. De comicserie heeft namelijk genoeg materie voor een vervolg en de game was destijds geweldig. Helemaal de iconische 'BOOOOM!' die in beeld kwam bij een explosie of drie kadertjes die verschenen bij een headshot maakten het af. Kom op Ubisoft, ik wil een XIII 2... of XIV.

  Game Sequels - Top Spin

  Rox

  Ik wil sowieso een tennisgame! Dus ik roep Top Spin 5! Sportgames zijn super leuk en tennis is super leuk en ik kan er maar niet bij met mijn hoofd dat we op de Xbox One of de PlayStation 4 nog geen normale tennisgame hebben. Sterker nog: ik vind het schandalig!!!! En anders.. Roxtar Table Tennis 2?

  Dave

  De nummer 1 sequel die ik altijd wilde zien was The Last of Us 2, dus ik ben ontzettend blij dat deze er eindelijk aan zit te komen. Nu hoop ik nog op een vervolg van Super Mario Sunshine voor de Wii U (en anders de Switch). Ik heb vroeger deze game urenlang op de GameCube gespeeld en voor mij zeker een van de beste Mario games ooit. Super Mario Sunshine 2 zou een instant-buy zijn.

  Game sequels Stalker

  Richard

  STALKER 2 is uiteraard het enige mogelijke antwoord op deze vraag. Studio GSC World verkeerde geruime tijd in financiële problemen en bracht eigenlijk vrij weinig uit op het gebied van games om daar verandering in te brengen. Niet zo gek lang geleden kwam eigenlijk uit het niets dan Cossacks 3 (ook van GSC World) waardoor de hoop op een STALKER 2 toch weer een nieuwe leven is gaan leiden.

  Zo nu en dan komen er best vette mods uit voor de eerdere STALKER games maar het zou zo ontzettend vet zijn in een nieuwe engine op nieuwe plekken rond te gaan dwalen. Misschien iets voor 2017... hopelijk.

  Dirk

  Ik had gehoopt op nog een RPG vervolg binnen de Fable franchise, een die mij net zo zou kunnen boeien als het eerste deel. Fable Legends sprak mij niet zo aan, maar alsnog is het zeer spijtig dat Lionhead Studios gesloten is. Mijn laatste beetje hoop is vervaagd.

  Game sequels Saints Row

  Djimon

  Saints Row. Ik ben een mega groot fan van de Saints Row serie. De game begon als een Grand Theft Auto kloon, maar groeide al snel uit tot zijn eigen ding. Saints Row The Third is echt mijn favoriete deel, maar met deel vier verloren ze me een beetje.

  De ontwikkelaar, Volition, is op dit moment bezig met een hele andere game, namelijk Agents of Mayhem. Het zou dus echt super vet zijn als de ontwikkelaar na deze game teruggaat naar Saints Row en een deel maakt dat meer lijkt op Saints Row The Third dan IV.

  Tony

  Ik zou komend jaar graag een vervolg zien op The Elder Scrolls. Het hangt al een tijdje in de lucht dat er een zesde deel aan zit te komen, maar het is de vraag of deze dan ook in 2017 uit gaat komen. Aangezien Bethesda niet altijd even loslippig is tot ze een game daadwerkelijk hebben aangekondigd zal het voorlopig waarschijnlijk alleen bij geruchten blijven.

  Maar als er toch een titel is waar van mij een vervolg komen dan is het wel The Elder Scrolls VI. We zijn inmiddels alweer bijna 6 jaar verder met Skyrim en hoewel de titel nog steeds niet verveelt, wordt het nu toch wel tijd voor een nieuw deel in de franchise.

  Game sequels Alan Wake

  Rick

  Ik zou dolgraag een Alan Wake 2 zien. Het is natuurlijk al enige tijd geleden dat Alan Wake van Remedy verscheen en er zijn al veel geluiden geweest voor een eventueel gevolg. Helaas heeft Remedy nog steeds niet laten weten of de game wel of niet in ontwikkeling is, maar zijn er wel beelden gelekt van een potentieel vervolg. Het origineel heeft met zijn mysterieuze en fantastische plot een gigantische indruk op mij achtergelaten, dat ik regelmatig terug duik in de wereld van Alan Wake.

  Julius

  Als je me deze vraag een aantal maanden geleden had gesteld, had ik luidop: 'Red Dead Redemption 2!' gezegd. Maar aangezien deze wens nu vervuld is, heb ik mijn hoop gevestigd op een vervolg van Fallout 4.

  Hoewel Fallout 4 naar mijn mening niet de beste Fallout-game is, deed het wel een aantal dingen een stuk beter dan zijn voorgangers. Ik ga ervan uit dat als Todd Howard en de rest van Bethesda zich focussen op de feedback die ze van de community hebben gekregen op Fallout 4, ze een dijk van een game neer kunnen zetten.

  Game sequels Kingdoms of Amalur

  Jelle

  Ik hoop nog steeds op een sequel van Kingdoms of Amalur: Reckoning, maar dat zal er wel niet gaan gebeuren aangezien die licentie nog steeds bij de staat Rhode Island ligt. Verder hoop ik natuurlijk op een vervolg in de Elder Scrolls, Diablo en The Witcher franchises. Omdat ik in al die franchises inmiddels al aardig wat (nachtelijke) uurtjes heb zitten, hoop ik op een nieuw deel, zodat ik me weer kan verliezen in de tofste fantasiewerelden!

  XIII

  Verkijgbaar vanaf 28 november 2003

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.