Wekelijkse Xbox Live Update - Een sportief doch donker weekje

Article
vrijdag, 02 november 2012 om 13:00
xgn google image
Vorige week moesten we over een grote teleurstelling berichten: er was vrijwel geen nieuwe content verschenen. Microsoft maakt het nu gelukkig goed met een mooie Xbox Live Update.
In deze update valt een opvallend patroon te ontdekken: twee van de drie nieuwe games draaien om sport en beide add-ons hebben een duister tintje. Perfect voor deze tijd van het jaar? Afgezien van het mooie thema willen we de verantwoordelijke uitgevers een schouderklopje geven: het is erg gewaagd om tijdens deze drukke periode kleine, downloadbare games uit te brengen. Erg dapper! Of die games ook enigszins interessant zijn, lezen jullie hieronder.
Arcade: Pid (800 MP)
Pid draait om een jongen genaamd Kurt. Kurt is gestrand op een vreemde, onbekende planeet en wil simpelweg naar huis. Een aantal bijzondere apparaten, zoals anti-zwaartekrachtstralen schieten het arme jongetje te hulp en ontstaat al gauw een platformgame waarbij puzzels niet geschuwd worden. Het spel moet volgens Microsoft zo’n twaalf uur duren en biedt een volledig uitgewerkte co-opmodus om het avontuur met een vriend of vriendin te kunnen beleven.
Arcade: Pool Nation (800 MP)
Pool Nation is een – zoals de titel al doet vermoeden – poolgame. Het klassieke barspel dus, maar dan op de Xbox 360. Niets nieuws natuurlijk, maar Pool Nation probeert zich van de rest te onderscheiden door middel van zeer realistische graphics en physics om het authentieke pool-gevoel naar voren te brengen. Verschillende modi moeten ervoor zorgen dat je regelmatig naar het spel terugkomt en leaderboards via Facebook dagen je uit altijd beter je best te doen.
Arcade: Home Run Stars (800 MP)
Naast poolen mogen we deze week ook aan de slag met honkbal. In de Kinectgame Home Run Stars is het aan jou om flink wat balletjes te slaan door flink voor de tv te staan zwiepen. Hoe dat eruit ziet, kun je aanschouwen in de hieronder staande Nieuw Binnen. Maikel laat daarin zien hoe het moet. Opvallend aan de game is ook dat het Xbox Smartglass gebruikt, waarmee je het speels deels via de tablet kunt bedienen.
Add-on: Dark Souls – Artorias of the Abyss (1200 MP)
Onlangs kwam Dark Souls: Prepare to Die Edition uit, waarop het spel en extra DLC te vinden is. Voor spelers die de game al hebben aangeschaft, is het gelukkig ook mogelijk de extra content apart aan te schaffen. Atrorias of the Abyss biedt nieuwe gebieden, eindbazen, vijanden, NPC’s, wapens en uitrustingen. Die vooral meer content om jullie nog weer wat langer zoet te houden. En bij een topper als Dark Souls is dat natuurlijk alleen maar goed.
Add-on: Darksiders 2 – Abyssal Forge (800 MP)
Ook Darksiders 2 heeft deze week duistere content gekregen, in de vorm van Abyssal Forge. De uitbreiding draait om de Mad Smith, een wezen dat uit is op werelddominatie. Hoofdpersonage Death is daar natuurlijk niet van gediend en gaat op pad om het monster te stoppen. In totaal zal de DLC twee nieuwe kerkers bieden, alsmede sterkere vijanden en betere loot.