Wat worden de PS Plus Essential games voor december 2022?

Article
zondag, 27 november 2022 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Sony verwent ons de laatste maanden met prima games die bij PS Plus Essential worden weggegeven. Zal Sony dat ook komende de komende feestmaand volhouden? Wij pakken onze glazen bol erbij en kijken alvast vooruit naar mogelijke kandidaten.
Het is weer bijna eind van de maand en dan begint het weer te kriebelen: welke games gaat Sony gratis weggeven aan PS Plus Essential abonnees? Abonnees van deze dienst krijgen elke maand minimaal 2 maar meestal 3 games gratis om te claimen, waarvan er twee op PS4 te spelen zijn en ééntje op PS5.
Wij kijken alvast welke games mogelijk in de PS Plus line-up komen voor december 2022.
ghostwire tokyof1626248868

Ghostwire Tokyo

Als PS5 headliner kijken we deze maand met en schuin oog naar Ghostwire Tokyo. De game had niet de lancering die de makers ervan verwacht hadden en dat komt mede doordat de game toch anders was dan velen ervan verwacht hadden. Dat is bijzonder jammer, want deze futuristische geestenjager van de hand van Bethesda kon ons best goed bevallen. Daarom lijkt deze game ons een prima kandidaat voor een tweede kans, waardoor gamers de game alsnog kunnen ontdekken.
Kan je niet wachten op PS Plus, dan kan je Ghostwire Tokyo nu ook in de Black Friday deals scoren.
fallen order 1f1573761123

Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars is hot op het moment. Met een zeer succesvolle serieAndor op Disney+ en een verwachte gameplay aankondiging van het vervolg op Fallen Order tijdens de Game Awards, lijkt SW Jedi: Fallen Order een grote kanshebber voor PS Plus deze maand.
Fallen Order was een prima 3rd person game waarin we Cal Kestis, een jedi in opleiding volgen terwijl hij uit handen probeert te blijven van de jagers van the Galactic Empire. Zijn Jedi krachten zijn nog niet volledig ontwikkeld, maar hij heeft al wel de beschikking over een lightsaber. Doel is om met een klein groepje strijders de uiteengevallen Jedi Order in ere te herstellen.
Star Wars Jedi: Fallen Order kreeg van onze Ralph maar liefst een solide negen, waarbij hij alleen wat momenten had waarop de camera niet helemaal lekker meehielp. Een flinke aanrader dus en hopelijk binnenkort bij PS Plus te spelen!
immortals fenyx risingf1615542255

Immortals: Fenyx Rising

Immortals is een leuke game van de hand van Ubisoft die vaak terzijde geschoven wordt vanwege de wat op Fortnite lijkende graphics. Maar, laat je daar niet door afleiden, Immortals heeft een solide Single Player campagne met humor en prima gameplay.
Mocht Immortals Fenyx Rising inderdaad aan de PS Plus line-up toegevoegd worden, dan kan je je opmaken voor een bijzonder avontuur waarbij je de Griekse goden moet helpen en waar sommige goden nogal in een ander daglicht komen te staan. De game vermaakt en blijft de gehele speeltijd boeiend met extra uitdagingen en collectibles die voor de verandering eens leuk zijn om te zoeken.

Wanneer worden de gratis PS Plus games voor december 2022 bekend gemaakt?

Sony maakt de gratis PS Plus Essential games elke maand beschikbaar op de eerste dinsdag van de nieuwe maand. De games worden dan de woensdag daarvoor bekend gemaakt. Deze maand betekent dat dat de games op de laatste dag van november onthuld zullen worden: 30 november. De gratis games zullen dan vanaf 6 december daadwerkelijk geclaimed kunnen worden.

Tot die tijd kunnen we de gratis games van november nog claimen:
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus Essential of hoger abonnement hebt. Vergeet dus niet om alle games te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen.
Dit waren onze verwachtingen voor de line-up van PS Plus Essential in december 2022. Wat hopen jullie dat Sony voor de PS Plus abonnees in petto heeft? Laat het weten in de comments!