Wat willen we zien in een nieuwe Animal Crossing game?

Article
zondag, 20 maart 2022 om 17:00
animal crossing new horizonsf1620384280
Het is inmiddels alweer twee jaar geleden sinds Animal Crossing: New Horizons uitkwam. De game bracht een hoop nieuwe features met zich mee, van nieuwe karakters tot terraforming. Afgelopen november introduceerde een update nóg meer nieuwe features (en bracht een aantal oude terug), zoals het verbouwen van verschillende groentes.
Het zal nog even duren voor we iets horen over een nieuwe Animal Crossing game, maar wij hebben alvast nagedacht over wat we willen zien in een nieuw deel in de reeks.

Meer mogelijkheden om je eiland of dorp te ontwerpen

New Horizons gaf ons al een hoop vrijheid om de eilanden van onze dromen te creëren, maar er is altijd ruimte voor verbetering.
Ten eerste is symmetrie een must. Heb jij ook al eens geprobeerd om bijvoorbeeld het museum te centreren met een trap of brug? Zo niet, doe geen moeite: dat gaat niet. Dat heeft al tot de menige frustratie geleid onder veel spelers en de grote vraag: ‘Waarom Nintendo?’
img 3043f1647533217
Wat ook niet mogelijk is, is om tapijten buiten te plaatsen en voorwerpen aan kliffen op te hangen. Spelers moeten nu patronen gebruiken als ze de illusie van een kleed willen creëren, maar niet iedereen is creatief genoeg om zelf patronen te maken of heeft toegang tot Nintendo Switch Online. Ook nemen patronen voor een kleed aardig wat design slots in beslag.
De kliffen zijn ook redelijk kaal. Tuurlijk kun je er van alles tegen aan zetten, maar er zijn genoeg lampen, hangplanten, posters en schilderijen die je er aan kan hangen. Is het realistisch om een schilderij aan een klif in een bos te hangen? Misschien niet, maar pratende dieren natuurlijk ook niet.
animal crossing new horizons terraformingf1647533654

Oude bewoners opzoeken

Heb jij ook zo’n moeite met afscheid nemen van je geliefde bewoners? In New Horizons kunnen ze gelukkig niet verhuizen zonder je toestemming (hoeveel harten zijn wel niet gebroken toen voorgaande games werden opgestart en spelers een brief vonden van hun favoriete dier dat ze ervandoor waren?), maar dat maakt het niet minder makkelijk om ze te laten gaan. Je kunt ze weliswaar uitnodigen voor een kop koffie in The Roost, maar alleen als je hun amiibo hebt.
In New Leaf kwamen je oude bewoners zo nu en dan op bezoek om te shoppen in Main Street. In een volgende game willen we dit terug zien, maar dan met meer mogelijkheden om het makkelijker te maken om je oude vrienden op te zoeken. Zo zou Nintendo het mogelijk kunnen maken om oude bewoners uit te nodigen zonder amiibo, of het nu in The Roost is, je huis of het hele eiland/dorp.
img 3037f1647533145

Bellen met je dierenvrienden

Een uitbreiding van de Nook Phone features zou het ook makkelijker kunnen maken om in contact te blijven met verhuisde dieren. De telefoon is een leuke toevoeging aan New Horizons, maar opvallend genoeg kan je er niet mee bellen of chatten.
Een belangrijke feature in Animal Crossing is het opbouwen van vriendschappen. Heb je een bepaald level van vriendschap bereikt, kun je bijvoorbeeld de catchphrase of groet veranderen. Een nieuw level zou dus kunnen zijn dat je op een gegeven moment telefoonnummers uitwisselt. Je bewoners kunnen bellen is natuurlijk ook handig als je er weer eens eentje kwijt bent.
De bewoners nemen ook veel foto’s van het eiland (en soms van jou!). Hoe leuk zou het zijn als ze je deze konden sturen via de telefoon? Of zelfs op een soort social media konden posten? Natuurlijk mogen karakters als Isabelle, Tom Nook, Timmy en Tommy en de andere speciale personages hierbij niet ontbreken. En uiteraard kan je zelf ook posten!
Bellen en sms’en moet natuurlijk niet de ouderwetse brieven vervangen, want het blijft leuk om onverwachts een brief te krijgen.
nookphone imgf1647533355

Samenwerking met Pokémon

De mobiele game van Animal Crossing, Pocket Camp, werkte al eens samen met Pokémon. Tijdens een speciaal event konden spelers items geïnspireerd door Eevee verzamelen. Een van de items was een gigantische Eevee knuffel – deze willen we natuurlijk ook in een main game zien, maar dat is niet het enige.
Animal Crossing introduceerde al eerder bewoners gebaseerd op Nintendo-franchises, waaronder Alfonso, Wolf Link en Inkwell, maar Pokémon leent zich hier natuurlijk perfect voor. Natuurlijk kan Pikachu als mascotte niet wegblijven, maar ieder andere Pokémon kan als inspiratie dienen voor een bewoner. Denk bijvoorbeeld aan Torchic voor een vogel-bewoner, Hippopotas voor een nijlpaard, Piplup voor een pinguïn of Teddiursa voor een beer. Ook zouden Pokémon geïnspireerde bewoners kunnen leiden tot nieuwe soorten bewoners, zoals draken of vleermuizen.
Daarnaast willen we natuurlijk ook kleding en items zien, zodat je het perfecte Pokémon-eiland of -dorp kunt bouwen.
pocketcamppokemonf1647533932

Meer minigames

New Horizons geeft je meer dan genoeg te doen, toch is het jammer dat er niet echt minigames zijn. Zo nu en dan kan een bewoner je vragen om een treasure hunt te doen, maar in vorige games kon je bijvoorbeeld ook verstoppertje spelen. New Leaf voegde daarnaast een minigame in The Roost toe waarin je Brewster hielp met bestellingen in het café. Ook waren er meerdere minigames te spelen op Tortimer Island in de vorm van tours.
Deze minigames willen we terugzien, maar we zien graag ook nieuwe minigames. Sinds de November-update kunnen we in Horizons koken, maar daarvoor hoef je alleen maar de ingrediënten te selecteren. Dit leent zich voor de perfecte minigame.
Ook zijn er genoeg items die omgetoverd kunnen worden tot minigame, zoals de tafeltennistafel, arcade games, draaitafel, verschillende ballen, de boksring en natuurlijk de Switch zelf. Dat brengt ons bij ons volgende punt…
img 3042f1647533084

Items niet alleen voor de sier

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je eiland vol te proppen met items, maar het zou nóg leuker zijn als de items ook een functie hadden. Goed, het zwembad is een beetje klein voor de speler en bewoners om in te zwemmen, maar dat kan natuurlijk veranderd worden. Ook willen we rijden in de verschillende attracties, zoals de theekoppen en het reuzenrad. De grot daarentegen zou net als de Warp Pipe van Mario je van de ene naar de andere plek op je eiland of dorp kunnen brengen.
En wat dacht je van alle verschillende voertuigen? In een volgende game willen we kunnen fietsen en sleeën, of misschien wel autorijden. Ook rolschaatsen en gewone schaatsen zouden een leuke toevoeging kunnen zijn. Misschien kun je wel racen tegen je dierenvrienden?
img 3041f1647533034

Meer feestdagen en evenementen

Met onder andere Festivale, Bunny Day, Halloween en Toy Day zijn er natuurlijk al aardig wat feestdagen en evenementen. Maar wie zegt nou nee tegen nog meer? Zo zouden er nieuwe events toegevoegd kunnen worden, of al bestaande uitgebreid worden.
De vuurwerkshow zou bijvoorbeeld een zomerfestival mét vuurwerkshow kunnen worden. In New Horizons staat Redd er al met een stalletje, maar bij een echt festival horen natuurlijk veel meer stalletjes waar je eten kan kopen en spelletjes kan spelen. Natuurlijk kan een optreden van K.K. Slider niet ontbreken.
Nieuwe evenementen zouden kunnen bestaan uit nieuwe wedstrijden, bijvoorbeeld een kookwedstrijd of zoals eerder genoemd een schaatswedstrijd.
img 3040f1647532644
Er zaten natuurlijk aardig wat jaartjes tussen New Leaf en New Horizons, dus het is nog afwachten wat Nintendo voor ons in petto heeft. Hoe denk jij dat een nieuwe Animal Crossing game eruit zal zien? En wat wil je écht zien? Laat het ons weten!

Populair Nieuws