Wat te doen in de herfstvakantie? - 10 suggesties van de redactie

  Voor de meesten van jullie is de herfstvakantie al begonnen. Nu kun je natuurlijk van alles gaan doen, maar soms weet je het gewoon even niet. Daarom lichten wij tien leuke dingen uit om te doen voor wanneer je niet weet wat te doen in de herfstvakantie.

  Logischerwijs richten wij ons op dingen die betrekking hebben op games, series, films en tech. Benieuwd naar wat precies? Lees dan snel deze special door!

  10. Toffe apps spelen met je vrienden

  Waarschijnlijk doe je dit al geregeld, maar nu je vakantie hebt, heb je opeens zeeën van tijd. Pak dan je mobiel op, spreek met je vrienden af en ga met elkaar een toffe app spelen. Er zijn er namelijk zat die zeker voor het nodige plezier kunnen zorgen.

  Denk bijvoorbeeld aan kleinschalige, gratis apps als Wie Ben Ik?, waarin je een bekend personage moet raden door vragen te stellen. Of wat te denken van The Test. In laatstgenoemde app moet je raden wat je vrienden antwoordden op bepaalde vragen. Reken er maar op dat er genoeg gelachen wordt.

  toooooool

  9. Rondrijden op een Segway

  Nu je opeens meer tijd hebt, kun je die ook benutten door nieuwe dingen te proberen. Er vanuit gaande dat het grootste deel van jullie nog nooit op een Segway - een balanceerbord met twee wielen en een stang waardoor je ermee kan rijden - heeft gezeten. De hoogste tijd dus om daar in de vakantie wat aan te doen!

  Er zijn veel plekken waar je een Segway kan huren. Toch raden wij één van de vele Segway tours in Amsterdam aan. Een veel vettere manier van (leren) rijden op zo’n apparaat is er niet.

  8. Ritje maken met de hoverboard

  Als de Segway je niks lijkt of wat meer uitdaging wil, dan heb je nog altijd de hoverboard om mee rond te rijden. Ook deze kun je huren of kopen en zorgt ervoor dat je je een echte Marty McFly voelt. Let wel op, in tegenstelling tot de Segway zijn hoverboards verboden op de openbare weg. Je mag er dus alleen op eigen terrein mee rijden.

  7. Shoppen

  Ja, als je de hele week door naar school moet heb je hier natuurlijk ook geen tijd voor. Je moet natuurlijk wel het nieuwste van het nieuwste hebben en dan is die week vrij natuurlijk het ideale moment om te shoppen.

  Vanzelfsprekend raden we het jou dan aan om de nieuwste games of gadgets te kopen. Of misschien wil je wel een 4K-televisie aanschaffen. Hoe dan ook, in de vakantie heb je alle tijd om dus eens lekker de winkels langs te gaan.

  6. Netflixen

  Soms is het heerlijk om na het werk of na school languit op de bank te gaan liggen en een aantal Netflix series te gaan kijken. Helaas ligt de volgende drukke dag dan al te lonken en ben je dus al snel klaar.

  Maar niet in de vakantie! Dus als je niet weet wat te doen in de herfstvakantie, dan kun je altijd nog de hele dag Netflixen. Of het nou een heel seizoen van Rick & Morty uitkijken is of het wegwerken van tal van films, een dag in de vakantie besteden aan Netflix kan geen kwaad.

  Sony Pictures

  5. Bioscoop pakken

  Waar je tijdens de schoolweken normaliter alleen op vrijdag- of zaterdagavond naar de bioscoop kan, kan dat in de vakantie elke dag. Dus neem snel een Pathé Unlimited abonnement en haast je naar de bioscoop deze vakantie!

  Het aanbod aan films deze periode is sowieso goed te noemen, dus het geld dat je betaalt voor een Pathé Unlimited abonnement haal je er zo uit. Blade Runner 2049, American Assassin, Kingsman: The Golden Circle, IT en de nieuwe Thor, het zijn zomaar wat goede films die je kunt gaan kijken deze herfstvakantie.

  Warner Bros.

  4. Horrorfilms kijken

  Als je niet weet wat je moet doen in de herfstvakantie, dan kun je nog altijd horrorfilms gaan kijken. Waarom horrorfilms? Nou, het is bijna Halloween en dan is het een leuke aangelegenheid om alvast in de sfeer te komen door wat horrortitels bijlangs te gaan.

  We hebben recent al twee specials geplaatst over de vijf horrorfilms die het meest opbrachten en de vijf meest hilarische horrorfilms op Netflix. Misschien is het een goed idee om deze vakantie eens te beginnen met films uit die lijstjes?

  3. FIFA toernooitje met je vrienden

  Dit doet het altijd goed op avonden. Pak een biertje, bestel een paar dozen pizza en start FIFA 18 op je PlayStation 4 of Xbox One. Gegarandeerd dat je samen met je vrienden de nodige uren aan lol meemaakt als je met z’n allen een lokaal FIFA toernooitje start. Met daarbij als voordeel dat je geen rekening hoeft te houden met school de volgende dag.

  2. Real life gamen

  Wat zullen we hier nu mee bedoelen? Gamen kan je tot op zekere hoogte ook in het echte leven doen. Denk bijvoorbeeld aan lasergamen. Normaal speel je deathmatches in Call of Duty en Battefield, maar met het lasergamen kan je exact dezelfde dingen in het echt doen.

  En laat het nou net zo zijn dat wij met XGN en een aantal van de communityleden een tijdje terug gingen lasergamen, karten en bowlen in Partycentrum Silverstone. Een aanrader om daar in de vakantie in real life te gaan gamen dus.

  1. Wolfenstein, Mario en Assassin’s Creed spelen!

  Wat een toevalligheden zeg. Zowel Wolfenstein 2 The New Colossus, Super Mario Odyssey en Assassin’s Creed Origins komen alle drie op dezelfde dag uit: 27 oktober. Laat dat nou net in de vakantieperiode van het noorden van Nederland vallen.

  Dus iedereen die in of boven Zwolle woont, opgelet. Jullie herfstvakantie valt tegelijk met de releases van de drie hierboven genoemde games. Hoe vet is het dan wel niet om een deel van jullie vakantie te besteden aan één van die drie gloednieuwe titels?

  Wat te doen in de herfstvakantie?

  Dit waren volgens ons tien toffe dingen die je kunt doen in de vakantie. Heb jij nog absolute aanraders? Laat het dan weten in de reacties hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.