10 dingen die je over Shadow of war moet weten

Article
zaterdag, 21 oktober 2017 om 10:44
xgn google image
Middle-Earth Shadow of War is uit, dus het is weer tijd om Mordor onveilig te maken. Nou ja, onveiliger, want echt veilig is het er natuurlijk niet. Wij zijn tot de diepste krochten van Mordor gereisd om alles te weten te komen. Lees hier 10 dingen die je over Shadow of War moet weten!
Shadow of War is het vervolg op Shadow of Mordor. Dit vervolg borduurt voort op het succes van het eerste deel en vernieuwt, zoals je in onze Shadow of War features special kunt lezen, een heleboel elementen. Naast de verhaallijn die naadloos aansluit op het eerste deel is ook dit keer weer er een heleboel te beleven in Mordor. Wij zetten tien dingen die je absoluut moet weten over de game op een rijtje.

De tijdlijn

Voor The Lord of the Rings fans is het wellicht allemaal gesneden koek, maar voor anderen is het verhaal misschien wat verwarrend. Sauron was toch al verslagen? Dat klopt, maar Shadow of War speelt zich af nog vóór de gebeurtenissen uit The Lord of the Rings. Dus nog voordat het genootschap met de ring op pad ging.
Om precies te zijn speelt de game zich af tussen de The Lord of the Rings en The Hobbit. Dus Bilbo zit lekker thuis een pijpje te roken en Frodo weet nog niks van de ring af. Maar in Mordor rommelt het er niet minder om. Sauron is in deze game al volop bezig met de bouw van zijn leger, maar moet in de tussentijd ook rekening met jou en Celebrimbor houden.
120294

Rondsluipen in Mordor

In Shadow of War sluip jij rond in de thuisbasis van Sauron en dat is op zijn zachtst gezegd vervelend voor de duistere heerser. Want tijdens dat stiekeme gedoe schakel je half Mordor uit. A la Assassin’s Creed kruip je stilletjes door de bosjes en over de daken terwijl je op je pad iedere ork een mes tussen zijn ribben steekt.
Maar Shadow of Mordor laat je ook vijanden overnemen. Sterker nog, het doel in de game is om je eigen leger te bouwen van vijandelijke kapiteins en warchiefs. Hiervoor heeft ontwikkelaar Monolith het complete Nemesis systeem naar een hoger niveau getild. De vijanden hebben eigen persoonlijkheden en unieke vaardigheden die ze volop tegen je inzetten.
Zo kan de een tegen vuur of tegen gif en is de ander weer bijzonder behendig als het op dieren aankomt. En het mooie is dat ze na het verslaan in jouw leger ingezet kunnen worden. Tenminste, als je ze besluit te domineren. Op die manier kun je een onverslaanbaar leger maken om heerser van Mordor te worden!
120295

Mad skills

Om de strijd voor jou ook wat verdraagzamer te maken kent Shadow of War een uitgebreide set aan vaardigheden. Je begint met een beknopte basis, maar gaandeweg je dood en verderf zaait verdien je XP. En per level dat je stijgt speel je een skillpoint vrij. In totaal kent de game ruim 30 vaardigheden met daarnaast ruim 80 upgrades voor deze vaardigheden.
Zo leer je vijanden sneller te domineren, kun je de tijd vertragen om in de lucht een pijl af te schieten en kun je uiteindelijk Caragors en zelfs draken overnemen om aan jouw zijde te strijden. Je wordt steeds sterker en slaat steeds makkelijker vijandelijke eenheden in elkaar. Maar let wel, de vijandelijke kapiteins en warchiefs worden ook steeds sterker en jij nooit onoverwinnelijk. Een paar flinke tikken en je hapt zo weer in het stof.
120296

Kleren maken de man

Vooral als je niet de juiste kleding voor de gelegenheid draagt. Kleren maken de man luidt het gezegde en dat is in deze game meer dan waar. In Shadow of Mordor speel je na het vermoorden van vijandelijke leiders iedere keer andere uitrusting vrij. Er zijn zes verschillende soorten uitrusting in de game.

Je hebt zwaarden, dolken, een boog of hamer, een harnas, een cape en, niet allerminst belangrijk, een ring. Alle uitrusting heeft een classificering van normaal tot legendarisch. De eerste heeft geen enkel speciaal kenmerk, maar de laatstgenoemde voegt vaak nog een extra dimensie aan je uitrusting toe. Denk hierbij aan een giftig zwaard of een cape waardoor je geruislozer rond kunt lopen.
En als je een complete set van hetzelfde soort uitrusting draagt, krijg je daar nog een bonus bovenop. Plus je ziet er dan natuurlijk extra gelikt uit. Dress for the occasion!
120297

My precious

Ja, we weten het. We hebben de ring al genoemd. Maar op dit aspect doelen we nu niet. We doelen op de bekende gezichten die je in Shadow of Mordor tegenkomt.
Want hoewel de game niet de verhalen uit The Lord of the Rings volgt, is deze wel op deze verhalen gebaseerd. En dus komen er telkens weer bekende namen voorbij. De game zit namelijk boordevol bekenden uit The Lord of The Rings franchise.
Celebrimbor is er een (wellicht wat onbekendere) van; hij komt voor in de Silmarillion van Tolkien. Bekendere namen en gezichten die in de game voorkomen zijn Sauron, de duistere heerser die Middle-earth over wil nemen, Shelob, De Nazgûl, Galadriel en natuurlijk Smeagol.
120298

Enorme open wereld

Middle-earth: Shadow of War kent niet alleen een grote cast, maar vertegenwoordigt ook een groot stuk van Mordor. Ieder gedeelte van de wereld heeft zijn eigen uiterlijk. Je komt in sneeuw terecht, maar ook bij een vurige lavaput waar orks proberen een heuse Balrog te wekken. Iedere omgeving kent zijn eigen kapiteins en natuurlijk een eigen fort, die je zoals eerder gemeld, over kunt nemen.
Daarnaast neemt het verhaal je natuurlijk ook mee naar ieder van deze omgevingen, zijn forten en de nabijgelegen vestingen van orkkapiteins. Je komt voor het verhaal zelfs meer dan eens in ieder segment van de wereld, maar daartussenin kun je vrij rondlopen om alles op je gemakje te ontdekken. En daarvan is er genoeg.
120299

Verzamel je gek

Want in de wereld ren je niet alleen maar rond om orks af te slachten en kapiteins te werven. Er is van alles om te verzamelen. In ieder segement van de stad zijn verschillende Gondor relikwieen te vinden die ieder een stukje van de geschiedenis van Gondor vertellen. Verder kom je herinneringen van Shelob tegen die ook weer wat van The Lord of the Rings achtergrond onthullen.
En tenslotte vind je overal in de wereld stukjes Ithilien, een tekst die per segment van de wereld een geheime deur in The Barrows kan openen. En daarin zit telkens weer een stukje van de speciale Bright Lord uitrusting die je een dikke bonus geeft als hij compleet is. Genoeg te ontdekken dus!
120300

Zijmissies voor je orkleger

Maar het verzamelen is niet het enige wat je naast de verhaallijn kunt doen in Shadow of War. Ook voor je leger is er genoeg te beleven. Zo kun je op Caragor jacht gaan of even tussendoor genieten van een Pit Fight. In die laatste nemen jouw kapiteins het op tegen vriendschappelijke leiders of juist tegen leiders die je nog niet verslagen hebt. En het is altijd een strijd tot de dood, tenzij jij ingrijpt natuurlijk.
En het toffe is dat je leger hier iedere keer sterker van wordt. Tenminste, als jouw eenheden weten te winnen. Let er wel op dat jouw leger nooit hoger in level kan worden dan jij zelf.
120301

Online genoeg te beleven

Shadow of War houdt niet op bij het offline gedeelte. Ook online is de game goed vertegenwoordigd. Je kunt online de strijd aan gaan met andere spelers door hun forten te belegeren met jouw eenheden. Hierdoor word je niet alleen zelf sterker, maar jouw leger kan hiermee ook lekker opgekrikt worden tot een hoger level.
Als je geen zin hebt om forten te belegeren kun je ook kiezen om andere spelers te wreken in de Online Vendetta’s. Hierin ga je op pad in de wereld van die speler om een vijandelijke kapitein uit te schakelen. Die heeft namelijk eerder de andere speler de schedel in geslagen en dat schreeuwt natuurlijk om wraak.
Alle online missies, ongeacht wat je doet, leveren bij succes een toffe beloning op in de vorm van loot cases. Daarin zit telkens uitrusting, een XP boost of bijvoorbeeld een legendarische ork voor in je leger. De loot cases zijn ook aan te schaffen met in game geld of via microtransacties
120302

Na de verhaallijn nog een flinke endgame

En last but not least kent Shadow of War ook nog een enorme endgame. De verhaallijn stopt als je Mordor overgenomen hebt en de duistere heerser verslagen hebt, maar het spel zeker niet. Na de laatste strijd mag je namelijk nog even door knokken voor het echte einde van de game.
Dit komt voorbij in de vorm van Siege Battles waarin je forten door steeds sterker wordende legers aangevallen worden. Hiervoor moet je je leger op orde hebben en zelfs sterker maken, want anders wandelen de Mordor legers binnen no-time door je poort naar binnen. En geloof ons, dat wil je niet. Want zodra er op die deur geklopt wordt, weet je dat de volgende stap in het plan van de veroveraars is om jou een pak slaag te geven!
Shadow of War is door ons beloond met een 8,8 in de review. De game is vanaf 10 oktober te koop voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Populair Nieuws

Laatste Reacties