Top 5 beste weer apps van dit moment - Het is weer code oranje!

  Schade aan je huis, omgevallen vrachtwagens op de snelweg en een paar flinke regenbuien: welkom in Nederland, het is weer code oranje! Met dit noodweer is het niet verstandig om naar buiten te gaan, maar als je het toch van plan bent moet je eerst even deze beste weer apps checken. Dan weet je tenminste wat je te wachten staat!

  Met de aangekondigde windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur in een aantal gebieden in ons koude kikkerlandje en een flinke bak regen van boven kun je maar beter even één van deze weer apps downloaden. Je zult ze nodig hebben vandaag als je naar buiten gaat!

  5) Buienalarm

  Buienalarm is er eentje van de oude garde en is een hele handige app voor als je even snel wil checken of het regent of gaat regenen in de korte toekomst. Niet al te veel poespas, gewoon vlak voordat je de deur uitgaat bekijken of het gaat regenen of niet.

  Bovenaan de app kun je wel kiezen om het weer voor de komende dagen te bekijken, dan krijg je iets meer informatie voorgeschoteld. Zoals hoeveel graden het buiten is, hoe zwaar de wind is en in welke richting deze gaat. Buienalarm is gratis te downloaden.

  4) Buienradar

  Over oude garde gesproken: Buienradar! Zonder meer de meest bekende en één van de beste weer apps en website als het gaat om het weer. Met ongeveer 5 miljoen downloads in de Google Play Store heeft iedereen deze app wel eens op zijn telefoon gehad.

  Buienradar is een vrij uitgebreide app, want naast dat je de buien boven Nederland, de windstoten, milimeter neerslag en kans op neerslag kan zien, kun je ook zien hoeveel files er staan. Alleen werkt de app iets minder soepel, dit komt vooral door de grote reclames die de app laat zien.

  3. Yahoo Weer

  Tijd voor de top 3, met een plekje voor Yahoo Weer. Deze app is misschien niet de meest uigebreide weer app van allemaal, maar wel een hele fijne. Mocht er een prijs zijn voor beste design van een app dan zou deze app van Yahoo zomaar in de prijzen kunnen vallen!

  Weersverwachting, gevoelstemperatuur en luchtdruk, de app heeft veel dingen die de andere apps ook hebben. Bij Yahoo Weer is alles alleen rete strak weergegeven. Als je bijvoorbeeld de snelheid van de wind gaat bekijken, dan zie je ernaast een molen staan die heel snel of langzaam gaat. Kleine details die de app aantrekkelijk maakt.

  2. The Weather Channel

  The Weather Channel wordt gemaakt door een Amerikaanse televisiezender, maar dat betekent niet dat de app niet te gebruiken is in Nederland! De app heeft namelijk gewoon betrouwbare informatie als het gaat over het weer in Nederland.

  Ook de layout van deze app is schitterend en naast alle standaard info beschikt de app ook over uitgebreidere info als de druk en UV-index. Ook is de app in bezit van een aantal leuke andere functies. Zo kun je de wegcondities zien en voor mensen met een allergie kun je zien hoe de ademhaling zal zijn in jouw omgeving.

  1. Weer & Radar

  Het beste van het beste: Weer & Radar. De app van Duitse makelij heeft een Nederlandse versie en daar zijn wij blij mee! Met zeer nauwkeurige weersverwachtingen en een overzichtelijke lay-out is deze app op de eerste plek te bewonderen.

  Van een regenradar tot de weersvoorspelling van volgende week, de app heeft veel functies. Zo kun je op elk uur van de dag tikken om extra informatie over dat uur te krijgen. Zo zie je de luchdruk, duur van de regen, hoeveelheid regen, vochtigheid, hoe hard de wind is en hoe haard de windvlagen zijn. Ondanks dat de gratis versie van Weer & Radar een aantal reclames kent, zitten ze niet zo erg in de weg als bij sommige andere apps!

  Welke van deze beste weer apps heb jij?

  Dit zijn volgens ons de beste weer apps die je vandaag nodig zal hebben! Heb jij al één van deze handige apps op je telefoon staan of gebruik jij een andere app? En als je nou besluit om binnen te blijven, maar je wil wel wat meemaken van alle regen, dan moet je deze regenachtige games eens uitproberen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.